PDA

Zobacz pełną wersję : Już jest. Nie D3 ale D40X

Patio
07-03-2007, 16:42
Nowość która NIKON pokaże na PMA
D40x
http://nikonimaging.com/global/products/digitalcamera/slr/d40x/index.htm
:( po co to ??

giziol
07-03-2007, 16:51
zeby zdobyc nowa klientele zeby nam popsuc humor moze z kaprysu moze sami nie wiedza po co :D

stig
07-03-2007, 17:08
[SIZE=6][COLOR=Red]D40x
Ale masz chlopie refleks... Od chyba dwoch dni sie o tym tutaj pisze... I to w kilku watkach.

mario_
07-03-2007, 17:33
Ale masz chlopie refleks... Od chyba dwoch dni sie o tym tutaj pisze... I to w kilku watkach.

no ale zwykłymi małymi literkami, mógł nie dojrzeć ;-)

Rafał_Sz
07-03-2007, 17:46
Z marketingowego punktu widzenia to nie jest głupie.

1. O! Lustrzanka!
2. O! O! 10 megapiksów!
3. Naprawdę tak tanio?!

Myślicie, że mało ludzi to kupi? Kupi i to sporo! Przecież obok też stoi Nikon (D200) a on ma tyle samo piksów i bez obiektywu kosztuje dwa razy tyle! Proszę Pani, Pana!

Byłem świadkiem bardzo podobnej rozmowy w FotoJokerze...

BugsBunny
07-03-2007, 18:04
A nie można było wsadzić matrycy z D2xs do D200 albo nawet D80?! Skończyłoby się kupowanie 5D:wink:
cóż, najwyraźniej Nikon ma segment bogatych profesjonalistów i zaawansowanych amatorów głęboko w d...

prz3mo
07-03-2007, 18:13
Boże !!!!!!!!!!!! Czy na tym forum moderatorzy śpią? To staje sie juz załosne, co tu sie wyprawia ostatnio...

pn
07-03-2007, 18:23
po co to ??

Do robienia zdjec?

Kolekcjoner
07-03-2007, 18:39
A po co cały ten wątek :roll:. To już mało biadolenia w innych :shock:.

tzk
07-03-2007, 18:57
A ja Ci powiem po co. Dziś rozmawiałem ze znajomym i ma dziś kompakta a chce lustrzankę i mówił, że właśnie zastanawia się nad D40/-x. Obsługa prosta, a zawsze to lustrzanka i ma większe możliwości niz kompakt. Własnie po to powstał ten aparat. Nie uważam, że człowiek kupujący lustrzankę poraz pierwszy nie może kupić D80 bo nie da rady. Da, tylko, że ma obawy a te funkcje ułatwiające + "D40 dasz radę (L)" z pewnościa spowoduje, że więcej ludzi się zdecyduje. Ja tam nie mam nic przeciwko aby Nikon robił takie aparaty byleby nie tylko takie ;) Będzie sprzedaż będzie kasa na następne modele równiez te wyższe.

Więc Panie i Panowie dość biadolenia. Słońce w górze brać te swoje "beznadziejne" :) Nikony i robić zdjęcia.

Sebastiann
07-03-2007, 19:26
D40x
http://nikonimaging.com/global/products/digitalcamera/slr/d40x/index.htm
:( po co to ??

heheh to ja się pytam Po co taka czcionka? hm? ;) No dobra bedzie D40x a nie D3 no i co z tego? czy "płakaniem" coś zmienicie, nie ma sensu obrażać sie na cały świat za nikona bo wprowadzil d40x i chce go promować, dziwilbym sie gdyby tego nie robil... ;) Z tego co widze, moj nikon wciaz dziala, nie zlapal depresji z powodu braku 10 mpix czy z tego ze D3 nie bedzie na PMA 07 i wciaz mozna nim robic zdjecia:)

A fakt faktem, jak widze kolejny watek zaczynajacy sie jak ten to... zastanawia mnie tylko czemu takiego ruchu i płodnosci watkow nie ma w dziale Zdjęcia :)

Władca Pixeli
07-03-2007, 20:57
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=234774#post234774

mario_
07-03-2007, 23:55
Ja tam nie mam nic przeciwko aby Nikon robił takie aparaty byleby nie tylko takie ;) Będzie sprzedaż będzie kasa na następne modele równiez te wyższe.

Więc Panie i Panowie dość biadolenia. Słońce w górze brać te swoje "beznadziejne" :) Nikony i robić zdjęcia.

święta słowa.
To jest tak samo jak w przypadku np. samochodów Chevroleta. Muszą robić i sprzedawać "na pęczki" takie badziewiew jak Aveo po to żeby mieli kasę na rozwój/produkcję modelu Corvette.
Teraz pytanie ilu z Was wystarczy Aveo? ;-)
Ja np. zadowalam się tym badziewiem-D40 ale za to w kwestii autek na pewno nie ujeżdżam wspomnianego Aveo. I tak jak pisałem wcześniej mam inne hobby niż fotografia, nie będe zatem inwestował w inne szkła niż mam.
Przepraszam za mały off topic. :-)

Jacek_Z
08-03-2007, 01:26
Są podobne wątki
Zamykam.