Zobacz pełną wersję : Zamienniki aku EN-EL3e?
Witam,
mam pytanie czy ktoś może polecić jakiś konkretny zamiennik oryginalnego akumulatora EN-EL3e? Używany będzie z D700. Jeśli ktoś ma jakieś złe doświadczenia również będę wdzięczna za podzielenie się zdaniem.
blackmetal_x
15-05-2012, 01:47
Po mnogości doświadczeń i utwierdzeniu się w przekonaniu właściwym dla fotografii - nie kupuj żadnego zamiennika, tylko oryginały. Na forum za stówę wyrwiesz, sam sprzedałem 4 sztuki.
stachmuszel
15-05-2012, 11:58
Po mnogości doświadczeń i utwierdzeniu się w przekonaniu właściwym dla fotografii - nie kupuj żadnego zamiennika, tylko oryginały. Na forum za stówę wyrwiesz, sam sprzedałem 4 sztuki.
Zdecydowanie potwierdzam! Tylko oryginały, nawet używane.
Ja posiadam jednego phottixa za ok ~~50 złotych jako backup ostateczny. Nie jestem zawodowcem dlatego nie wymagam od niego zbyt dużo. Trzyma około połowę krócej i jak już się rozładuje to nawet ikonka rozładowania nie miga.
Używać tylko jako środka ostatniej szansy, nigdy jako podstawowego.
jestem w "opozycji" - większość moich to "zamienniki", nie narzekam, a wprost chwalę i nie widzę różnic, oprócz tego, że oryginały mi szybciej padły
wasilewk
15-05-2012, 14:06
jestem w "opozycji" - większość moich to "zamienniki", nie narzekam, a wprost chwalę i nie widzę różnic, oprócz tego, że oryginały mi szybciej padły
A elektronika, którą D700 rozpoznaje ?
Co znaczy że rozpoznaje?
@bogdi64 pytanie o jakich zamiennikach mówimy - ja napisałem o takim za 50 zł nowe. Pewnie są droższe i tańsze.
wasilewk
15-05-2012, 14:18
Co znaczy że rozpoznaje?
...
D700 rozpoznaje elektronikę akumulatora.
Mój aparat nie dawał się uruchomić z jakąś polimerową podróbką za 39zł (2000mAh) --> natomiast D80 nie zgłaszał problemów.
premium gold - d200 OK, d300 nie widzi (ale przetrwał dwa nikony)
gp - przeciętny, słabszy niż nikon, a cena w miarę wysoka (jak na zamiennik)
fotoenergia - porównywalny z nikonem - bez problemów i cena poniżej 50zł
jakąś konkretną firmę polecasz?
Witam, ja też jestem w opozycji. Już piąty rok używam zamiennie z oryginałem zamiennik Phottix Titan. Żadnych problemów, trzyma identycznie jak oryginał. Nie widzę żadnej różnicy.
Pozdrawiam.
Witam, ja też jestem w opozycji. Już piąty rok używam zamiennie z oryginałem zamiennik Phottix Titan. Żadnych problemów, trzyma identycznie jak oryginał. Nie widzę żadnej różnicy.
Pozdrawiam.
Ja identycznie. Różnicy pomiędzy Phottix Titan a oryginałem nie widzę.