Zobacz pełną wersję : nowy tamron 70-200 2.8 !!!
mnie ta wiadomość zaciekawiła, poza tym jakiś 28-300 ze stabilizacją (VC)
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/lens/2007/03/07/5758.html
a tu po angielsku
http://www.tamron.co.jp/en/news/release_2007/0307_a001.html
Po 28-75 i 17-50 zapowiada się bardzo ciekawie :)
moze 70-200 rzuci dobre swiatlo na cene ;)
Niedzwiedz
07-03-2007, 15:07
70-200 z tym ich nowym wucetem moglo by byc ekstra !
a co to wucet, bo nie jestem chyba zorientowany ;)
fajna waga i minimalna 0.95metra, fiu fiu
przełączania AF/MF jak w tokinach ;)
Niedzwiedz
07-03-2007, 15:11
Vc to vibiation compesnsation , jaki sie nie pomylilem w pisownie czyli stabilizacja po tamronowsku , wiem dlaczego idzie w mega zoomy ;) bo najlpeiej go przetestuja :)
wow... ten 70-200 zapowiada sie całkiem ciekawie. może z tej kaski co zbieram na N70-200 wystarczy już teraz na Tamronika...
Vc to vibiation compesnsation , jaki sie nie pomylilem w pisownie czyli stabilizacja po tamronowsku , wiem dlaczego idzie w mega zoomy ;) bo najlpeiej go przetestuja :)
he he, sam wcześniej pisałem o VC a nie skojarzyłem... muszę już chyba skończyć prace i w plenerek...
swoją drogą szkoda że VC nie wpakowali od razu do 70-200 :(
ale przy 70-200 niegdzie nie jest dodane VC ?
SP AF70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO (Model A001)
Niedzwiedz
07-03-2007, 15:31
no nie jest bo jak sadze tamron chce to sprawdzic czy bedzie dzialalo dobrze :)
Ciekawe jaką cene pociągną i czy bedą problemy z BF i FF.
stawiam n <3tys zł u nas
bardziej się zastanawiam nad szybkością AF i generalnie optyką
szkoda że taki jakiś dziwny ma kształt ;)
Niedzwiedz
07-03-2007, 16:34
dobra to byla by cena jak mniej niz 3000 pln :) pozatym ciekawe jak optycznie ,
no i w informacji oficjalnej nie ma mowy na razie o terminie wprowadzenia na rynek...
to dopiero zapowiedź prac ;)
hmn.. ale to bedzie afs ? w ogole jak w tamronie jest obiektyw z silnikiem oznaczany ? (w ogole jest?)
nie ma afs, tamron robi wszystko na śrobokręty
no to 3k to jak na moj skromny gust to by troche za drogo bylo .. Sigma hsm podobnie, nikkora tez sie kupi .. musialby sporo mniej kosztowac.
w oficjalnej dystrybucji najniższe ceny za sigmę około 3,5tys, nikkor 4tys
jak widac <3tys za tamrona to dobra oferta :)
oczywiście cena tamrona nie jest znana, więc gdybanie o jego cenie teraz to czysta abstrakcja ;)
Sie wyrwalem z nowym watkiem o tym obiektywie, a tu prosze - jaka juz dyskusja! :)
Natomiast nikt z panow nie zauwazyl, ze przy tej okazji padl swoisty rekord. Otoz ten zoom byl zapowiedziany chyba w 2004! Noooo tom sie doczekal! :)
no to jak pracowali nad nim trzy lata to z pewnością będzie doskonały optycznie... 70-200VR ma konkurencję ;)
a tak serio to też jestem ciekaw co przez ten czas spłodzili. i podpisuje się pod postem któregoś z poprzedników - tyle czasu płodzili to mogli już dołożyć na otarcie łez tego "ichniego" VR-a...
70-200VR ma konkurencję ;)Phiii... bez silnika?!