PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] To samo a jednak inaczej...

andre77
13-05-2012, 22:49
1
http://img651.imageshack.us/img651/8807/kjm898013.jpg

2
http://img824.imageshack.us/img824/1535/kjm902222.jpg

Nikonozaur
13-05-2012, 22:52
Jedynka zdecydowanie, taki "krajobraz sytuacyjny". Dodałbym nieco kontrastu na glebie od rowerzysty w lewo.

Sebastianito
13-05-2012, 22:53
Oba naprawde dobre zdjecia! Z naciskiem na zdjecie pierwsze, cieply kadr dobrze poukladane w 4 katach... az zatesknilem za zapachem lata....

Duder
13-05-2012, 23:00
Niee, jedynka ma zdecydowanie za ciepły WB, z kolei dwójka odwrotnie, ale tylko leciutko za chłodno. W 1. element ludzki zajmuje za dużą część przestrzeni. Na 2. niebo o wiele ciekawsze, tylko słońce niezbyt szczęśliwie wyszło, wolałbym bez tego rozbłysku.

pszetak
14-05-2012, 09:48
Niee, jedynka ma zdecydowanie za ciepły WB, z kolei dwójka odwrotnie, ale tylko leciutko za chłodno. W 1. element ludzki zajmuje za dużą część przestrzeni. Na 2. niebo o wiele ciekawsze, tylko słońce niezbyt szczęśliwie wyszło, wolałbym bez tego rozbłysku.

Duder,ja szanuje Twoje poglądy i nawet często się z nimi zgadzam, ale raz bronisz klimatu na zdjęciach które nie domagają technicznie, za to gdzie indziej czepiasz się pierdół które na każdym z milionów zwykłych monitorów wyglądają inaczej...za ciepło za zimno.Bez przesady.Oba zdjęcia są technicznie w zasadzie bez zarzuty.Pewnie można by drobniutkie zmiany wprowadzić ale są to już kwestie indywidualnego podejścia a napewno nie wady czy negatywy.Ja naprzykład dałbym tego pana na jedynce dalej, dużo dalej,chen w oddali-zyskałoby na klimacie w moim odczuciu.Pozatym bardzo przyjemnie się patrzy na oba.

MarianS
14-05-2012, 11:54
Jedynka sytuacyjna ciekawa , no może chwilę później jak rowerzysta by trochę odjechał.Pozdrawiam

Duder
14-05-2012, 13:17
Duder,ja szanuje Twoje poglądy i nawet często się z nimi zgadzam, ale raz bronisz klimatu na zdjęciach które nie domagają technicznie, za to gdzie indziej czepiasz się pierdół które na każdym z milionów zwykłych monitorów wyglądają inaczej...za ciepło za zimno.Bez przesady.Oba zdjęcia są technicznie w zasadzie bez zarzuty.Pewnie można by drobniutkie zmiany wprowadzić ale są to już kwestie indywidualnego podejścia a napewno nie wady czy negatywy.Ja naprzykład dałbym tego pana na jedynce dalej, dużo dalej,chen w oddali-zyskałoby na klimacie w moim odczuciu.Pozatym bardzo przyjemnie się patrzy na oba.

A co ja napisałem na temat tego pana? :-) Że ja się czepiam pierdół ? To chyba oczywiste, tutaj wszyscy się pierdół czepiają, a czego mamy się czepiać, kiedy zdjęcie jest na pewnym poziomie? Balans bieli na większości monitorów wygląda podobnie, bo to jest ogólna tonacja czyli relacje pomiędzy kolorami. Czy ja gdzieś napisałem, że tu widzę "wady czy negatywy"? Zastanawiam się dlaczego moje komenty Cię drażnią.

pszetak
14-05-2012, 17:04
Zastanawiam się dlaczego moje komenty Cię drażnią.

A pamiętasz jak 88' stałeś w kolejce po żyletki i cukier w pewnym Samie na Woli?Wtedy mnie nie wpuściłeś do kolejki, a byłam już w 4 miesiącu...dlatego:-(.

Duder
14-05-2012, 17:52
Ja Cię nie wpuściłem, bo byłem wtedy w ZOMO i tak nas uczyli. :-) :-) :-)