Zobacz pełną wersję : [speedway] Lee Richardson nie żyje :(
Wiem, że jest tu sporo fanów tego sportu.
W dzisiejszym meczu, Lee miał wypadek, którego nie przeżył.... :(
sokolnik
13-05-2012, 22:33
szok
A gdzieś czytałem, że zmarł kolarz, że ktoś miał wypadek, co za dzień :(
Żenujące zachowanie kibiców.
Śmierć jednego z zawodników w trakcie zawodów to chyba wystarczający powód do przerwania spotkania.
Kibice wymusili kontynuację poprzez gwizdy i okrzyki.
:-(
Patrzac na to co stalo sie w Zielonej w zeszlym roku to zastanawiam sie czym roznia sie "kibice" zuzla od "kibicow" pilki noznej......
Sprawa przykra, czytalem o tym, tragedia, ale taka natura tego sportu:(
rychu_cmg
14-05-2012, 10:35
Patrzac na to co stalo sie w Zielonej w zeszlym roku to zastanawiam sie czym roznia sie "kibice" zuzla od "kibicow" pilki noznej......
Sprawa przykra, czytalem o tym, tragedia, ale taka natura tego sportu:(
Kibice żużla to ci lepsi i lepiej traktowani niż kibole piłkarscy.
Kibice żużla to Ci lepsi i lepiej traktowani niż kibole piłkarscy.
Mam sporo znajomych z Falubazu, ale oni bardzo krytykowali zadyme w Zielonej a teraz zaluja zawodnika.....sa normalni;)
(Napisałem "kibiców", a zapewne powinno być "kiboli")
Moim zdaniem zawody powinny zostać przerwane. Wydaje mi się, że w przypadku wypadków ze skutkiem śmiertelnym okoliczności zdarzenia bada prokuratura (stan techniczny motoru, nawierzchni, zabezpieczeń toru, oraz osoby biorące bezpośrednio udział w zdarzeniu).
Myślę nawet, że wobec osób które podjęły decyzję o kontynuowaniu zawodów zostaną wyciągnięte konsekwencje.
Szkoda człowieka, sportowca, mistrza :-(
Przecież On nie umarł na torze żeby przerywać zawody. Wypadki w tym sporcie zdarzają się dosyć często i jakby po każdym upadku przerywać zawody to "sezon" trwałby trzy lata.
Szkoda człowieka, byłem akurat na meczach TŻ Lublin jak jeździł w tym klubie.
U nas jeździł kilka sezonów... ;-(
Wielka szkoda...;-(
KaleidoStar
14-05-2012, 20:58
Szok.. :(:(:(
Żenujące zachowanie kibiców.
Śmierć jednego z zawodników w trakcie zawodów to chyba wystarczający powód do przerwania spotkania.
Nie zmarł w trakcie zawodów, a jedyne upadł i zabrano go do szpitala. O śmierci tego zawodnika było wiadomo już po meczu Sparta - Stal.
Chyba, że piszesz o kibicach gorzowskich i zielonogórskich. To samo tyczy się trenerów i zawodników. Natomiast bardzo podoba mi się zachowanie komentatorów z TVP, którzy odmówili komentowania meczu Falubazu z gorzowską Stalą po otrzymaniu informacji, że to spotkanie się odbędzie - klik (http://www.youtube.com/watch?v=FL7XG29q_d4&feature=share).
Natomiast bardzo podoba mi się zachowanie komentatorów z TVP, którzy odmówili komentowania meczu Falubazu z gorzowską Stalą po otrzymaniu informacji, że to spotkanie się odbędzie - klik (http://www.youtube.com/watch?v=FL7XG29q_d4&feature=share).
Oszalales? Gosc powinien dostac nagane za takie zachowanie. Komentator byl w pracy! To idiotyczne zachowanie. Akurat bylem na tym meczu jako fotoreproter i co, mialem odmowic robienia zdjec?
Darzynkiewicz zrobil male szol i jeszcze zbiera za to brawa.
ps. Jak juz wspomnialem, bylem na meczu. Jak potem zaczalem czytac "artykuly" na Reporter24 (to z TVN, dla "dziennikarzy obywatelskich") to od razu zauwazylem roznice miedzy takim, a prawdziwym dziennikarzem. Prawdziwy pisze prawde, ten drugi jakies glupoty. Przyklad: race i petardy byly odpalone po bodaj 3. biegu, jak Falubaz zaczal dostawac ostre baty. Na tym Reporter24 czytam jednak, ze to niby kibice w gescie niezadowolenia z sytuacji z Lee i cyrkiem na stadionie zaczeli odpalac ta pirotechnike. Zal. Dlatego tez po powrocie polozylem sie spac, a na drugi dzien (czyli dzis) powiedzialem sobie, ze nie czytam juz zadnych wypocin. Bylem, widzialem i swoje zdanie mam.
sokolnik
14-05-2012, 23:13
no nie wiem, trudna sprawa z tymi komentatorami...
czyli kibice przed TV powinni przestać oglądać transmisję w formie protestu ?
tragedia wielka... z drugiej strony, w radiu słyszałem wypowiadał się kibic... że żużlowcy kontynuowali jazdę dla pieniędzy, wiadomo, terminarze napięte, kasa potrzebna a sprzęt żużlowy b.drogi... nie wiem na ile w tym prawdy że dla kasy chcieli kontynuować ...
ale nie smak pozostaje po tym wszystkim...
Akurat bylem na tym meczu jako fotoreproter i co, mialem odmowic robienia zdjec?
I nie napisałeś do mnie wcześniej, że będziesz? :shock:
Też fotografowałem, pewnie się widzielismy, a nie widzieliśmy kim jesteśmy...
Ehhh... foch...
Co do reszty to się nie wypowiadam, bo nie chcę tu przenosić animozji gorzowsko-zielonogórskich.
Mnie zadziwiają zawsze te animozje... I smucą... Szkoda bo speedway to piękny sport, w obu miastach są fajne drużyny, lepsi i gorsi kibice... Ale wielu normalnych na szczęście. Tak BTW - macie silną ekipę w tym sezonie, idziecie na MP jak nic...
Mnie zadziwiają zawsze te animozje... I smucą... Szkoda bo speedway to piękny sport, w obu miastach są fajne drużyny, lepsi i gorsi kibice... Ale wielu normalnych na szczęście. Tak BTW - macie silną ekipę w tym sezonie, idziecie na MP jak nic...
Nie rozśmieszaj mnie, żużel - sportem ! Raczej jarmarczną zabawą.
piotr_74
15-05-2012, 19:55
Czy chcesz czy nie jest to sport i to sport, który w Polsce ma chyba największą rzeszę kibiców na świecie i jedną z najlepszych jak nie najlepszą ligę.
A tak z ciekawości, co dla Ciebie jest sportem?
Czy chcesz czy nie jest to sport i to sport, który w Polsce ma chyba największą rzeszę kibiców na świecie i jedną z najlepszych jak nie najlepszą ligę.
Zmiażdżyłeś mnie swoją argumentacją jestem pod wrażeniem.
piotr_74
15-05-2012, 20:14
Zmiażdżyłeś mnie swoją argumentacją jestem pod wrażeniem.
Nie miałem zamiaru Cię przekonywać ani argumentować, ani tym bardziej wywierać na Tobie wrażenia :).
Tylko tyle, że żuzel jest sportem czy Ci się to podoba czy nie.
I dlatego może powiesz co według Ciebie jest sportem, skoro uważasz, że żuzel takowym nie jest?
Rozumiem, że F1 to także nie jest sport?
Najgorzej, jak ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia, ale koniecznie musi coś powiedzieć ;)
Mam sporo znajomych z Falubazu, ale oni bardzo krytykowali zadyme w Zielonej a teraz zaluja zawodnika.....sa normalni;)
nie chcę tutaj wprowadzać szumu w dyskusję. Interesuję się żużlem dłużej niż niejeden z Was fotografią. Greg nie chcę wszystkich wrzucać do jednego worka ale kibice Falubazu na ostatnim meczu wywieszając transparent ''w lewej flaszka ,z prawej nóż, Edka nie ma z nami już'' i Krystyną Jancarz muszę to powiedzieć zeszmacili sie strasznie. Dla wyjaśnienia powiem, że Edek to Edward Jancarz ikona przeciwnej drużyny wielokrotny reprezentant kraju medalista Mistrzostw Swiata. I gloryfikowanie osoby, która go zabiła to istna podłość.
R.I.P Rico
Rzeszów pamięta
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://espeedway.pl/infodnia/85c5f82d650bc4f19d4e6f5a6182ad4e.jpg)
Oszalales? Gosc powinien dostac nagane za takie zachowanie. Komentator byl w pracy! To idiotyczne zachowanie. Akurat bylem na tym meczu jako fotoreproter i co, mialem odmowic robienia zdjec?
Darzynkiewicz zrobil male szol i jeszcze zbiera za to brawa.
Oszalałem. I swoje zdanie podtrzymuje. ;) Temat podobny do tych, w których rozważało się czy fotograf wojenny ma sumienie, że pstryka zamiast pomagać. ;)
W takim razie dlaczego dziennikarze relacjonowali Smolensk? Powinni nic nie mowic, z szacunku dla zmarlych. Pomylily Ci sie pojecia
nie chcę tutaj wprowadzać szumu w dyskusję. Interesuję się żużlem dłużej niż niejeden z Was fotografią. Greg nie chcę wszystkich wrzucać do jednego worka ale kibice Falubazu na ostatnim meczu wywieszając transparent ''w lewej flaszka ,z prawej nóż, Edka nie ma z nami już'' i Krystyną Jancarz muszę to powiedzieć zeszmacili sie strasznie. Dla wyjaśnienia powiem, że Edek to Edward Jancarz ikona przeciwnej drużyny wielokrotny reprezentant kraju medalista Mistrzostw Swiata. I gloryfikowanie osoby, która go zabiła to istna podłość.
A tu Ci w 100% przyznaje rację (jako wierny kibic Falubazu). To już totalne zeszmacenie. Po tym wybryku ode mnie już nie dostaną nawet złamanego grosza na oprawy.
+1 - fatalne to było - jakem zielonogórzanin - wstyd i hańba;-(
To też jest sport i ma w Finlandii ma największą rzeszę kibiców "na świecie". I pewnie również będą oburzeni jeśli, ktoś nazwie to jarmarczną zabawą.:wink:
52-omtSBws8