Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Że widok z okna?
katatjuta
12-05-2012, 23:37
Zapraszam do komentowania.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/797/riomaggiore.jpg)
POZDRAWIAM
Takie widoki to ja moglbym miec z okna :) Podoba mi sie bardzo ! Ladne kolorki wyszly.
Sebastianito
13-05-2012, 00:13
Swietnie pokazane... inaczej, niesztampowo i to mi sie podoba.
Riomaggiore, ładne, wieczorne zdjęcie. Perspektywa do delikatnej korekty (piony rozeszły się do zewnątrz ;-) ). Z ciekawości zapytam - podnieśli się po zeszłorocznej powodzi ?
krzysztofz24
13-05-2012, 00:39
Phi, ja tez mam blokowisko z okna;-).
Zart, ofc. Calkiem fajna fota.
katatjuta
13-05-2012, 00:44
Riomaggiore, ładne, wieczorne zdjęcie. Perspektywa do delikatnej korekty (piony rozeszły się do zewnątrz ;-) ). Z ciekawości zapytam - podnieśli się po zeszłorocznej powodzi ?
Szczerze mówiąc to ludzi jak "mrówków" a po powodzi nie ma śladu.
Z racji, że jestem amatorem, wiec od strony technicznej za wiele się nie wypowiem, ale jedynie co mi przeszkadza na tym zdjęciu, to ta zamazana łódka, na dodatek to niebo rzeczywiście było takie jasne?
katatjuta
13-05-2012, 01:26
Z racji, że jestem amatorem, wiec od strony technicznej za wiele się nie wypowiem, ale jedynie co mi przeszkadza na tym zdjęciu, to ta zamazana łódka, na dodatek to niebo rzeczywiście było takie jasne?
Niebo było takie a niestety nie miałem czasu na tyle aby czekać dłużej bo czas gonił :) Łódka rozmazana to strasznie wiało niestety. Mogłem pokombinować z tą łódką ale tak naprawdę to wtedy się nad tym nie zastanawiałem a szkoda :)
Rozumiem;), zdjęcie bardzo przyjemne dla oka, chodź łódka rzuca się w oczy(przynajmnije mi)
Wszystko fajnie, tylko krzywo. Naświetlałeś 20 sek. przy iso100, więc łódka jako jedyny element ruchomy musiała wyjść nieostro. Gdybyś podniósł iso i skrócił czas byłaby szansa na uniknięcie tego niestety psującego efekt błędu.
Wszystko fajnie, tylko krzywo. Naświetlałeś 20 sek. przy iso100, więc łódka jako jedyny element ruchomy musiała wyjść nieostro. Gdybyś podniósł iso i skrócił czas byłaby szansa na uniknięcie tego niestety psującego efekt błędu.
Dodam tylko, że te gwiazdki są za duże przez długi czas naświetlania. Fajne miejsce także katatjuta wróć tam jeszcze.
katatjuta
13-05-2012, 02:43
A iso 100 bo jak ostatnio podniosłem je troche to się aż przestraszyłem się szumów. Potrzebuje lepszej puszki chyba :/ A że krzywo to się poprawi ale dzieki za info :)
Sebastianito
13-05-2012, 03:44
(...) szansa na uniknięcie tego niestety psującego efekt błędu.
A od kiedy ruch na fotografi to blad? Ja osobiscie uwielbiam kiedy cos sie "rusza" na zdjeciu, dodaje to charakteru.
Gdybyś podniósł iso i skrócił czas byłaby szansa na uniknięcie tego niestety psującego efekt błędu.
Nie głoś takich prawd absolutnych lepiej bo ktoś gotów uwierzyć że błąd popełnił. Jak wodę wieczorem fotografujesz to rozumiem ze ISO pierdylion ustawiasz bo sie cos jeszcze nie daj Boze poruszy.... A że kasza większa od gryczanej wychodzi to znaczenia nie ma.
Co do zdjecia to albo kompresja zjadła ostrość albo po prostu jej na fotce nie ma. Poza tym jest dość przyjemnie ale z kapci mnie wyrwało. Choc tym bym się nie przejmował bo mnie od jakiegoś czasu mało co wyrywa :)
Super, tylko ta łódeczka brrr...