PDA

Zobacz pełną wersję : D7000 - liveview na TV

Woland
12-05-2012, 13:03
może ktoś wie, czy jest możliwość abym za pomocą kabla hdmi miał obraz z aparatu na TV? czy to jest możliwe tylko za pomocą nikon camera control ?

kolarz
12-05-2012, 14:51
Podlaczas d7k pod tv kablem hdmi i wlaczas tryb liveview.

Woland
12-05-2012, 15:09
Podlaczas d7k pod tv kablem hdmi i wlaczas tryb liveview.

a wcale że nie:) bo jak tylko podłączam to jedynie co mam do wyboru to pokaz fot niestety

przemek_83
12-05-2012, 15:45
W menu ustawień wejdź w HDMI i zmień ustawienie Sterowanie urządzeniem.

kolarz
12-05-2012, 16:03
Woland

To ciekawe bo tak robilem zdjecia co prawda zamiast tv podlaczylem monitor przez hdmi-dvi. Ale taki kabel to hdmi bez dzwieku.

Natomiast sprawdzilem jak odpalic na tv przed hdmi wlasnie teraz. W opcjach hdmi - sterowanie urzedzienia ustawiasz na off.

Natepnie podlaczasz aparat do tv odpalasz oba i wlaczasc liveview i masz liveview na ekranie tv z ekranu aparatu.

Jesli sterowanie masz na ON to aparat dziala rzeczywisce w trybie prezentacji zdjec.

Woland
14-05-2012, 01:10
Woland

To ciekawe bo tak robilem zdjecia co prawda zamiast tv podlaczylem monitor przez hdmi-dvi. Ale taki kabel to hdmi bez dzwieku.

Natomiast sprawdzilem jak odpalic na tv przed hdmi wlasnie teraz. W opcjach hdmi - sterowanie urzedzienia ustawiasz na off.

Natepnie podlaczasz aparat do tv odpalasz oba i wlaczasc liveview i masz liveview na ekranie tv z ekranu aparatu.

Jesli sterowanie masz na ON to aparat dziala rzeczywisce w trybie prezentacji zdjec.

mówimy o opcjach w aparacie tak?:)

Eden1001
15-05-2012, 14:55
a wie może ktoś jak ustawic by obraz podczas pokazu na TV za pomocą hdmi był wyrażny?
Mianowic chodzi mi o to ze jak podłącze to wyglada nieciekawie mam obraz taki sam jak na na wyswietlaczu...dopiero po przyblizeniu o 1 krok jest igła ale wtedy obcinam kadr

jak ustawic by cały obraz był wyrazny??

pozdro

kolarz
18-05-2012, 20:16
tak w aparacie