PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spokojnie i powoli...

katatjuta
10-05-2012, 12:35
...sobię szli :) Za Zielono? Za jaskrawo? Zbyt minimalistycznie? Trudno :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img404.imageshack.us/img404/9443/dsc3821.jpg)

POZDRAWIAM

PABLOOK
10-05-2012, 13:34
Temat w kadrze bardzo ciekawy. Jest opowieść i to jest bardzo ważne. Wydaje mi się, że zamknięcie jej w kwadracie pozbywając się prawej strony jeszcze bardziej by ją uatrakcyjniło.
W takim wydaniu jest punkt wyjścia, punkt docelowy i ONI. Może trochę więcej tajemniczości... ;). To plusy :).
Z minusów, to światełko nie było w tej odsłonie Twoim przyjacielem. Ale tak to jest, jak się o takich godzinach zdjęcia robi :-P;). Ja też czasami nastawiam południe według zegara w puszcze ;).
No ale cóż, dobre światło, to element wielce pożądany, aby fotografia lepszą była. Tutaj niestety płasko jest, jakby szpachlą zaciągnął ;). Trzeba by tam wrócić o odpowiedniej porze, zatrudnić jakiegoś modela i temat zrealizować raz jeszcze. Warto mz, bo efekt finalny na pewno będzie wart tego ;).
Pozdrawiam :).

katatjuta
10-05-2012, 13:38
Pablock dzięki za opinię ale jeśli chodzi o powrót w to miejsce to niestety jest to 1400km ode mnie :P Tylko JaroPienza może to zdjęcie zrobić o odpowiedniej porze :P Ja niestety nie mogłem czekać na złotą godzinę :/

Duder
10-05-2012, 14:49
Nie mogę się zgodzić z tezą, że każde zdjęcie MUSI być wykonane w tzw. złotej czy innej cudownej porze. Byłoby strasznie nudno. Mnie się ta kompozycja bardzo podoba, nawet czuję to mocne słońce. Płaskość jest całkowicie uprawniona, a może być nawet zamierzona w tego rodzaju graficznym układzie.

PABLOOK
10-05-2012, 15:08
Nie mogę się zgodzić z tezą, że każde zdjęcie MUSI być wykonane w tzw. złotej czy innej cudownej porze. Byłoby strasznie nudno. Mnie się ta kompozycja bardzo podoba, nawet czuję to mocne słońce. Płaskość jest całkowicie uprawniona, a może być nawet zamierzona w tego rodzaju graficznym układzie.

A gdzie Ty tą tezę widzisz? Przecież napisałem wyraźnie, że ja także w takich godzinach korzystam z aparatu.
Co do płaskości, to jednak będę obstawał przy swojej opinii ;).
No i pamiętajmy o olejku :-P;).

markB
11-05-2012, 01:00
Mnie akurat ta płaskość światła nie przeszkadza, bo nie światło jest tutaj tematem zdjęcia. Uwagę przyciąga wędrująca rozświetloną polną drogą para. Z tego powodu także jestem za obcięciem prawej strony.