Zobacz pełną wersję : Jak to zrobić?
Witam.
Widziałem kiedyś fotki skompilowane do jednego pliku .exe - po naciśnięciu prezentacja.
Mam pytanie - jakim programem można coś takiego zrobić dodając muzykę w podkładzie, czy ktoś wie gdzie takiego szukać?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Chyba PowerPoint ma mozliwosc zapisania prezentacji jako plik wykonywalny
Np InfranViev.
Irfan View ?
ProShow Gold ze strony http://www.photodex.com/products/proshowgold/ jak dla mnie to rewelacja. Muzyka, ponad 280 efektów przejść, przypisywanie dźwięków do poszczególnych fotek, ruchome napisy (efekty wejścia, wyświetlania i wyjścia napisów),
menu prezentacji, informacje z EXIF, zbliżanie i oddalanie fotek, przesunięcia, obracanie i wiele, wiele innych. A do tego przyjazny intuicyjny interfejs.
Wady?
Wersja pro jest trialem.
ja uzywam :Picture to Exe
A ja już używam ProShow Gold i jest naprawdę dobry, a na pewno jest lepszy od Irfan View, ponieważ inaczej działa - w praktyce - odpala sie dużo szybciej niż zrobione w infant, dodam ze robiłem prezentację dla ponad 400 fotek :) jednocześnie. Lepiej też dodaje sie utworki muzyczne [mp3] i można zrobić to wszystko z menu na początku. Przetestowałem kilka w ostatnim czasie programów i do tego typu prezentacji np. z wesela polecam ProShow Gold!!
Dzięki wszystkim za pomoc! Przydała się bardzo!!
Antonina
03-09-2005, 11:51
Witam ProShow ma strasznie słabej jakości efekt końcowy słaba jakość zdecydowanie bardziej polecam Pinacle InstantPhotoAlbum
Witam ProShow ma strasznie słabej jakości efekt końcowy
Zdecydowanie nie mogę się z tym zgodzić.
Antonina
03-09-2005, 22:04
To twoje zdanie mam oba programy wiec stwierdzam to co widziałam po zrobieniu w obu
Programu Pinacle InstantPhotoAlbum nie testowałem, W ProShow Gold zawsze jako plik wynikowy wybierałem *.exe więc o przetwarzaniu na DVD nie będę się wypowiadał.
Rozumiem że w ramach subiektywnej oceny można efekt końcowy jednego z programów uznać za gorszy, ale stwierdzenie że "ma strasznie słabej jakości efekt końcowy" ? To z tym twierdzeniem nie mogę się zgodzić. W moim odczuciu wyświetlane obrazy niczym nie różnią się od wyświetlanych dowolną przeglądarką.
Ja uzywam Photo2DVD, robi zarowno format DVD i VCD z podkladem muzycznym na zyczenie, efektami cyfrowymi i innymi wynalazkami. Bardzo przyjemnie sie to potem na TV oglada. POzdrawiam
MarcinSz
04-06-2006, 10:13
W jaki sposób w programie ProShow Gold dodać efekt zbliżania i oddalania fotek? Ja nie mogę znaleźć tej opcji.
Liczę na Waszą pomoc!
xatshow
do pobrania na xat.com
całkiem ciekawy
JarekWrzosek
27-07-2006, 19:45
program jest swietny ale ja mam z nim problemy bo po wypaleniu plyty ogladajac zdjecia dzwiek mi sie zawsze przycina albo wogole albo co 19 - 20 zdjecie.. moze to wina kompa ale nie wydaje mi sie.. licze ze wymienicie sie doswiadczeniami, z gory dziekuje
moj komp win Xp+SP2
2.6 GH, 512 RAM
PictureToExe
3D Album
Flip Album
a ja troche pytanie odbiegajace od tematu mam -> robienie prezentacji tak zeby poszla na odtwarzaczu DVD w TV.
czy ktos jeszcze zna takie programy oprocz oxbow ?
jasne ze tak
Ilife apple:-)
dzieki :) nawet sory ze zawracam glowe bo po siegnieciu do wielkiego przycisku "szukaj" znalazlem juz taki temat :) mimo wszystko dzieki :D