Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Skoczyłem przez duży rów....
...i ledwo co udało mi się wrócić do odpalonego auta...
może przypadnie Wam do gustu...z szuflady (żałuję, że zostałem tylko z d40 i totalnym brakiem czasu..)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img59.imageshack.us/img59/8762/dsc3797v1.jpg)
element07
06-05-2012, 21:36
mi sie podoba:)
troszke ciemne. ale ma to jakis klimat
mniej ciemne nie miało tego "jakiegoś klimatu" dlatego zostawiłem tak a nie inaczej ...
fotokornik
06-05-2012, 22:24
No to ja się muszę odezwać, żeby nie było samozachwytu.
Masz wyjarane niebo (większość), z kolei drzewa to smoła. Dobra jest jeśli chodzi o czas naświetlania trawa, na którą najprawdopodobniej mierzyłeś światło.
Kompozycja na siłę się jakaś znajdzie, ale podział kadru to jakaś tragedia.
Jakby nieszczęść było mało kolorystyka zdjęcia została zjechana jakimś ... czymś - poPSuta, jak to się mówi, lecz w negatywnym sensie.
Ja wiem, że widoczek był super, ale spójrz na to zdjęcie bez emocji i powiedz, czy ono naprawdę Ci się podoba.
nie ma samozachwytu ani trochę - co do podziału kadru mam inne zdanie...
popracuję nad obróbką
Masz wyjarane niebo, z kolei drzewa to smoła.
Tu całkowita zgoda.
podział kadru to jakaś tragedia
Mógłbyś jakoś wyjaśnić tę tragedię, bo ni cholery nie kumam.
czymś - poPSuta, jak to się mówi, lecz w negatywnym sensie.
Czy można coś popsuć w pozytywnym sensie?
krzysztofz24
07-05-2012, 11:09
Kadrowo mi sie podoba, jest przestrzen i troche fajnych wieloplanow. Ale obrobkowo na nie. Niebo na krawedzi wypalenia w zestawieniu ze smolistymi cieniami, tworzy niezbyt dobra kombinacje. Mysle ze jakby nie bylo tak smoliscie gdzieniegdzie na dole, to niebo mogloby przejsc;-). Ale te cienie wrecz uwypuklaja to jasne niebo. Czyli, ja bym to widzial zdecydowanie, nie tak smoliscie w ceniach i z tym albo troszke "przygaszonym" (mam na mysli z wieksza iloscia informacji w swiatlach) niebem.