Zobacz pełną wersję : Walka siatkarek o awans w IO w Londynie
Szły jak burza przez cały turniej, a dzisiaj przegrały:(
Szkoda mi ich, czy będą miały jeszcze jakąś możliwość żeby się na IO zakwalifikować???
Tak, beda mialy szanse zakwalifikowac sie do IO w Rio De Janeiro ;)
andrzej_laskowski
06-05-2012, 18:10
jw, dopiero za cztery latka.
Dziś przegrały co prawda, ale jeśli wziąć pod uwagę cały turniej, to naprawdę dały radę, zrobiły więcej niż ktokolwiek się przed turniejem spodziewał. Co nie zmienia faktu, że szkoda tego finału, no ale nie zawsze słońce świeci. Trza im dalej kibicować, w końcu po to są.
Dobrze że nasi piłkarze zakwalifikowali się na euro :p
sokolnik
06-05-2012, 19:59
Dziś przegrały co prawda, ale jeśli wziąć pod uwagę cały turniej, to naprawdę dały radę, zrobiły więcej niż ktokolwiek się przed turniejem spodziewał. Co nie zmienia faktu, że szkoda tego finału, no ale nie zawsze słońce świeci. Trza im dalej kibicować, w końcu po to są.
Racja że nikt nie spodziewał się dojścia do finału. Prawda że szkoda finału, strasznie szkoda!!!
z drugiej strony, jak to jest ? ze aktualne mistrzynie świata (rosja) nie jadą na IO?
ze mistrzynie europy (serbki) nie jadą na IO ?
czy te drużyny nie powinny mieć z automatu kwalifikacji olimpijskiej ?
będę śledził mocno, zespół Turcji i przekonamy się co osiągnie na olimpiadzie... powodzenia życzę jednak :)
nawet Rosja była za nami w finale :) co jest nie spotykane często.
Dobrze że nasi piłkarze zakwalifikowali się na euro :p
zakwalifikowali się...ale co z tego jak żadnej bramki nie strzelą... Lewandowskiego przypilnuje 2 obrońców i co ? kto będzie strzelał te bramki, GREKOM, ROSJI, CZECHOM ???
kto ???
kto ???
kto ???
kto ???
Jarzębiny :D
Jarzębiny :D
Nie mówimy o samobójczych :mrgreen:
Sitakrek? hehe, sorki, fajna literowka:D
Mam pretensje do Świderka o ten mecz. Prawie nie robił zmian, a szło przecież strasznie pod górkę. Chciałbym widzieć statystyki Werblińskiej. Ja ją lubię, ale w tym turnieju ona nie grała dobrze. A w tym meczu grała katastrofalnie. Zespół grał bardzo nerwowo i to dawało mnóstwo błędów. W serwisie i w przyjęciu. Szkoda, że nie zadziałał blok.
MadOnion
07-05-2012, 08:59
Zgadza się, zero zmian a przyjęcie Maj i Werblińskiej fatalne a trener stoi i patrzy. Szkoda bo mecz był na luzie do wygrania.
sokolnik
07-05-2012, 09:16
szkoda to słabo powiedziane.
to tragedia !!!!
na IO pierwszy raz w historii jedzie TURCJA (kobiety w siatkówkę) !
przegraliśmy w fatalnym stylu, bez walki z amatorkami !
to nie one wygrały tylko my przegraliśmy bo nic nie graliśmy. finał powinien być 3-2 po zaciętej walce a nie 3-0 bez walki do 22 22 20 masakra jakaś.
szkoda to słabo powiedziane.
to tragedia !!!!
na IO pierwszy raz w historii jedzie TURCJA (kobiety w siatkówkę) !
przegraliśmy w fatalnym stylu, bez walki z amatorkami !
to nie one wygrały tylko my przegraliśmy bo nic nie graliśmy. finał powinien być 3-2 po zaciętej walce a nie 3-0 bez walki do 22 22 20 masakra jakaś.
Nazywanie Turczynek amatorkami jest jednak trochę nie na miejscu, moim zdaniem. Nie tylko z nami wygrały, wygrały wszystkie swoje mecze, i cały turniej też wygrały, i nie powiem że nie zasłużenie. Przykro, że to nie my, ale sprawiedliwość trzeba im oddać.
PS.: zresztą po Rosjankach przejechały się jeszcze bardziej, mimo iż straciły seta
sokolnik
07-05-2012, 09:50
ok, ale wygranie jednego turnieju, zespołami bez formy, rosja w formie ? serbie w formie? my troche byliśmy w formie...w końcu finał w nie najgorszym stylu, nie oznacza że jest się zespołem światowego formatu. Mówiąc amatorzy o Turczynkach, miałem na myśli dotychczasowe (w całej historii) osiągnięcia drużyny Turcji. Wiem, historia i tytuły nie grają. Gra zespół.
wygrały turniej przed własną publicznością, więc chyba łatwiej im było.
co nie znaczy że polska wygra EURO bo przed własną publicznością.
można się sprzeczać na temat Turczynek, amatorki czy pierwsza trójka światowa. Zobaczymy na olimpiadzie co zagrają. w ogóle na tej olimpiadzie kto zagra ?
Mam pretensje do Świderka o ten mecz.
Jacek, na co Ty? Ja nie miałem z tym nic wspólnego. ;)
.można się sprzeczać na temat Turczynek, amatorki czy pierwsza trójka światowa. .Strasznie ostre podziały stosujesz. Jak nie pierwsza trójka to od razu amatorki? No to polki to tez amatorki.
Popatrz na kobiecą lige turecką, a właściwie na te zespoły grające w Lidze Mistrzyń. Niestety żaden z naszych zespołów nie podskoczy na dziś pierwszej dwójce zespołów tureckich.
Ja jeszcze dodam, że na ostatnich ME Turczynki zajęły 3 miejsce, w tym naszym szczęśliwym 2003 zajęły 2, a w aktualnym rankingu są przed nami. Ja bym ich amatorkami nie nazwał.
A co najważniejsze, grają naprawdę fajną siatkówkę.
sokolnik
07-05-2012, 10:11
koledzy drodzy... łapiecie za słówka i przejmujecie się (moim) zdaniem innych i na siłę każdy chce udowodnić że myśli inaczej - lepiej niż ktoś inny.
spokojnie. ja mam swoje zdanie i tyle. grają fajną siatkówkę. ligę mają mocną bo mają bogatych sponsorów co stać na wielkie pensje dla zagranicznych zawodniczek. nawet komentatorzy wczoraj mowili o wielkich pieniądzach w Turcji w siatkówce.
dalej mówie, amatorzy - pod względem występów na IO. ja tak myśle i koniec :)
no czekam na dalsze słowa krytyki expertów siatkówki :)
poprostu wkurzam się że przegraliśmy w takim stylu. wszystko pięknie w grupie. w półfinale a w finale dupa. wnerwia mnie to.
a że zasłużenie jadą na IO to inna sprawa. inna sprawa też że zasłużenie MY NIE JEDZIEMY NA IO. nie chce nikomu odbierać chwał i zasłużonego awansu na IO ale wnerwiły mnie wczoraj nasze i udziela mi się to jeszcze dziś.
a o naszych chłopcach w ręczną nie chce wspominać bo rozwale laptopa... jak można było w taki sposób zremisować z serbią?(chyba) i nie jechać na IO. masakra.
..poprostu wkurzam się że przegraliśmy w takim stylu. wszystko pięknie w grupie. w półfinale a w finale dupa. wnerwia mnie to. .Mnie też to wkurzyło. I dość bierny trener. Kosek (absolutnie nie moja faworytka) wpuścił w ostatniej chwili i wystarczyło, by trzy razy poprawnie zaserwowała i sie dystans zmniejszył. Bo Turczynki też grały nerwowo.
Co do zagranicznych zawodniczek w lidze tureckiej - w zespole ilościowo przeważają Turczynki. Sęk w tym, że te zagraniczne zawodniczki uzupełniające skład to naprawdę gwiazdy światowego formatu.