PDA

Zobacz pełną wersję : Czy mozna zabrac D700 na mecz piłki nożnej?

jac45m
04-05-2012, 21:22
Hej,
dostałem w prezencie bilet na mecz p. nożnej Bayern Monachium vs Holandia :).
Czy ktoś wie czy można wnieść na Alianz Arena na standardowe trybuny np. D700 z teleobiektywem, a nawet dwoma obiektywami (a więc będzie torba) ?
(nie byłem na meczu piłki nożnej ponad...30 lat...więc nie wiem co można wnosić , a czego nie, będe wdzięczny za wskazówkę; jesli post jest nie w tej kategorii, to przepraszam, nie bardzo wiedziałem, gdzie go dokładnie umieścić)

Mi1980
04-05-2012, 22:08
W Polsce (Legia, Narodowy) nie można.

krolewicz
04-05-2012, 22:49
polecam przeczytać regulamin danej imprezy

irre
06-05-2012, 09:02
http://www.allianz-arena.de/de/service/einlasskontrolle/index.php

nie wolno:
"Professionelle Fotoausrüstung (Sportteleobjektive etc.) einschließlich Tasche"

wolno:
"Fotokameras (Digital, Spiegelreflex) mit Objektiven für normale Privatnutzung"

no i teraz: co to jest obiektyw do prywatnego użytku, a sport Teleobiektyw?

UBoot
06-05-2012, 09:32
tele to chyba od 200 mm i światło 2.8 dla sportu ...

Zen
06-05-2012, 09:39
tele to chyba od 200 mm i światło 2.8 dla sportu ...

Fakt....180 mm to jakby Ultra Wide :mrgreen:

Rozumując tak jak UBoot... można wziąć S 50-500 i twierdzić że będzie się fotografowało wyłącznie na 50mm.

jac45m
06-05-2012, 13:44
dzięki za wskazówki - nie przyszło mi do głowy, że istnieje coś takiego jak regulamin meczu :)...w każdym razie widać, ze wszelki sprzęt profi odpada (wolę nie ryzykować i wejść "bez", niż zostać pod bramą ...)

Aeon88
08-05-2012, 19:17
Sorry za offtop ale..... Kto to jest ten Uboot?

sokolnik
12-05-2012, 16:35
ja na mecz POLSKA - PORTUGALIA na Narodowym miałem problem wnieść kompakt panasonica fz5 :]
dobrze że mojej super zaawansowanej lustrzanki z jeszcze bardziej zaawansowanym obiektywem nie brałem, bo wtedy bym mógł cały stadion sfotografować, centymetr po centymetrze, lorze VIPów z drugiej strony trybun... strach, jeszcze bym komuś zdjęcie zrobił i co wtedy ? zdjęcie a nie pstryka kompaktem :)
a tak na marginesie... Stadiony pobudowali za pieniądze podatników, czyli moje i Twoje (czytelniku) to czemu nie mogę pójść z własnoręcznie kupionym aparatem, z odprowadzonym podatkiem do skarbu państwa i zrobić zdjęcie na Stadionie Narodowym lub jakimkolwiek innym stadionie/obiekcie szczególnie na meczu towarzyskim a nie na EURO ?
ok, zaraz mnie zasypiecie milionem mądrych odpowiedzi...ale ja się tak zastanawiam na zwykły chłopski rozum.
To nie teatr, film by kopiować treść...chyba że martwili się o wizerunek CR7 :)