Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Zamyślenie...
Bardzo proszę nie krępować się i krytykować ile trzeba. Mam świadomość, że inaczej niczego się nie nauczę.
Pozdrawiam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img265.imageshack.us/img265/7717/dsc6668bw1000.jpg)
Mi się podoba. Światło, mocne punkty, cięcie czubka fryzury też.
Odległość nie była na dolnej granicy "dopuszczalnych" tj 1.5m (nos?)
Konwersja nie za bardzo wyprała odcień warg?
malachowskim
01-05-2012, 16:57
jak kolega wyżej, delikatnie nikną usta - reszta bardzo fajna :)
Modelka pięknie tu wyszła. Odpowiedni kąt widzenia, owal, cięcie - w tej materii wszystko gra. Gorzej z tłem, liniami pochyłymi, jasnością całości i kompozycją (środkiem ciężkości) klatki. To już mniej mi leży. Ale jest całkiem przyjemnie i modelka rekompensuje wiele.
digitaltee
02-05-2012, 14:44
no nie wiem... jak dla mnie brakuje trochę cieni na twarzy, żeby to nie była taka biała plama z oczami tylko widocznymi. Co więcej nie wiem dlaczego ale ma duże ucho :D Tj. to ucho jest normalne, ale tak mi gra światło, że jakby jest duże - wrażenie optyczne.
ponoć tak kiedyś wyglądałęm jak wypaliłem w 2h paczkę fajek. blada porcelanowa twarz pozbawione krwi usta, tu jeszcze czepiłbym cię tła.
PaulGilbert
02-05-2012, 22:09
Mnie się podoba, takie subtelne.
nonnatus
03-05-2012, 10:48
kompletnie nie podoba mi się obróbka.
do tego modelka ma małe oczy, więc należało to podkreślić wizażem
rzęsy jakieś posklejane.
wzrok jakiś nieobecny, ale bez tej magii tajemniczości, która ujmuje. tu nie ujmuje.
do tego usta zlewają się z resztą twarzy.
słowem - wizaż polożył to zdjęcie, a Ty dowaliłeś mu obróbką.
na plus - ładna buzia modelki i dobry kadr.
Przede wszystkim dziękuję za komentarze i uwagi.
Zdaję sobie sprawę, że eksperymentuję z obróbką, bo portret, to dziedzina, której dotąd nie eksplorowałem. Domyślam się, że przesadziłem tu i ówdzie i w tej kwestii najbardziej dziękuję za uwagi. Cóż, trzeba zakasać rękawy i sporo się jeszcze nauczyć.