Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wyspa...
...
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/f998d2778eeafb67-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
Bartekkw
30-04-2012, 23:22
Ładne światło złapałeś
geralttt
30-04-2012, 23:28
On zawsze ładne światło łapie.. :)
Przyjemny fot... :)
maniak666
30-04-2012, 23:34
On zawsze ładne światło łapie.. :)
Przyjemny fot... :)
Krótko i na temat. Trudno się nie zgodzić.
pitbul60
01-05-2012, 08:01
Swiatlo piekne , dol zajefajny ,ale niebo tym razem nie ciekawe .
RobertSoul
01-05-2012, 10:53
Dobrze zrobiona fota ! :)
Fotka jest super. Fantastycznie wydobyta światłem wysepka kontrastująca z groźnym niebem. Tu nic nie trzeba poprawiać.
Świetnie, obróbkowo - ekstraklasa.
jarekf34
01-05-2012, 21:04
Przyjemne fotka ... no i ta Twoja obróbka jak zwykle ekstra.
Są tacy, którzy polują na światło, i są tacy na których światło samo poluje, bo wie że zrobią z niego dobry użytek :) I tak stało się ponownie u Ciebie...
ostrytux
01-05-2012, 23:30
...obróbkowo - ekstraklasa.
Podpiszę się :)
Natomiast jeśli chodzi o kadr to można pokusić się o stwierdzenie że prawa strona dość ciężkawa, osobiście śmiało 1cm nieba bym ciachnął :)
Nikonozaur
02-05-2012, 19:11
Ja z kolei przelazłbym kilka kroków w prawo umieszczając wyspę na tle nieoświetlonej części zdjęcia. Ale to ja, a ja się często mylę. ;)
...ale niebo tym razem nie ciekawe .
I nie zawsze musi być mocno ciekawe ;).
Chociaż lubię fajerwerki na nieboskłonie, czasami zbyt wielki nadmiar w kadrze nie jest wskazany ;).
... i są tacy na których światło samo poluje,...
Akurat w tym przypadku tak właśnie się stało ;). Ta miejscówka w planie nie była. Zachęceni pięknym światłem, na ten tychmiast wyskoczyli z busa i guziki naciskać zaczęli ;):).
...
Natomiast jeśli chodzi o kadr to można pokusić się o stwierdzenie że prawa strona dość ciężkawa, osobiście śmiało 1cm nieba bym ciachnął :)
Stwierdzenie o ciężkości prawej strony zasadnym się wydaje. Chociaż światło moim skromnym zdaniem trochę minimalizuje takowe odczucia. Przeważnie staram się dosyć świadomie budować kompozycje w kadrze. Natomiast w tym przypadku zabrakło na to czasu. Jak już wyżej pisałem, to dla tego światła okraszającego oryginalną, świeżą miejscówkę warto było mz zatrzymać ten widok w kadrze. Czekaliśmy jeszcze kilkanaście minut na jeszcze jedną szansę na wydaje się dobrze zbudowanych pozycjach, ale światło nie chciało dalej współpracować ;).
Pojechali w takim przypadku dalej... ;).
Niebo można ciąć ;).
Ja z kolei przelazłbym kilka kroków w prawo umieszczając wyspę na tle nieoświetlonej części zdjęcia. Ale to ja, a ja się często mylę. ;)
Myślę Andrzeju, że odpowiedź powyżej znajdziesz ;).
Dziękuję za komentarze :).
Mnie podoba się tak jak jest :-) ale inne kadrowanie można rozważyć :-)
Szok! Wygląda jak kadr filmowej superprodukcji.
krzychun
04-05-2012, 13:17
Ja nie widzę(firefox), pomoże ktoś?
Ja nie widzę(firefox), pomoże ktoś?
Trzeba po prostu wrzucić 5 eurasów ;):mrgreen:.
A tak na serio, to ja nie zauważyłem problemów z wyświetlaniem :).
krzysztofz24
04-05-2012, 17:34
Swietne zestawienie lekko burzowego klimatu ze swiatlem, w dobrym kadrze zamkniete. Warunki cudne...No podoba sie i to bardzo:-).
Bardzo piękna fota, szczególnie ta różnica między planami. Dwa światy.
Tak przy okazji, czytając dyskusję - czy ktoś jeszcze zauważył, że Pablook czasem mówi Yodą?