Zobacz pełną wersję : Kierowcy nie będą lubić Canona :)
http://moto.pl/MotoPL/1,88571,11632376,Policjant_z_aparatem____Nowoczesn y_fotoradar_.html
No wlasnie........slowo "zarobimy" najlepiej kojarzy mi sie z nasza Policja:D
To od dawna nie powinni lubic Nikona bo w radarach czesto siedza np. D300s... ;)
Rafał_Sz
30-04-2012, 08:56
To od dawna nie powinni lubic Nikona bo w radarach czesto siedza np. D300s... ;)
W USA pierwsza lustrzanka która trafiła do fotoradarów to był D2X. :)
A ja tam się cieszę że będzie Canon. Jest szansa że AF nie trafi :mrgreen:
:mrgreen:
Na 100% nie zdazy:D
RobertMiernik
30-04-2012, 10:40
Masakra, jak można tak marnować pieniądze, i nie mam na myśli tego, że to Canony, tylko tego, że wystarczyłaby kamera za tysiaka zamiast aparatu za lekko kilka...
Tragedia!
bueheheheh.... dobre! :lol:
ale jak trafi to z przyjemnością mandat się zapłaci. Chociazby za plastykę :)
Michal_C
30-04-2012, 11:50
za plastykę i kolory i że łatwo obrobią zdjęcie ......
Masakra, jak można tak marnować pieniądze, i nie mam na myśli tego, że to Canony, tylko tego, że wystarczyłaby kamera za tysiaka zamiast aparatu za lekko kilka...
Tragedia!
W tym akurat wypadku nie jest to marnotrawienie pieniędzy. Takie inwestycje zwracają błyskawicznie ...
E tam. Zauważyliście, że we wszystkich reklamach synonimem komputera jest zawsze japkowy laptop. Tutaj jest to samo, jak się mówi o aparatch, to w domyśle jest Canon...
I tak kupią Nikony...
RobertMiernik
30-04-2012, 13:29
Le Sir ja wiem, że się zwracają, ale zwracanie a rozsądne gospodarowanie to dwie różne rzeczy, po co ma się zwracać 25 000 jak może się zwracać dziesięć razy mniej?
Ostatnio słyszałem o tych dwóch radarach w Warszawie zamontowanych, że na wypożyczyli je testowo na tydzień czy dwa i w ciągu tego okresu zarobiły każdy po 120 tys czyli w dwa tygodnie zarobiły w ramach testów na zakup, po podobno gdzieś tyle kosztują.
za plastykę i kolory i że łatwo obrobią zdjęcie ......
Wiadomo, jpegi prosto z puszki mają dobre :mrgreen:
Ostatnio słyszałem o tych dwóch radarach w Warszawie zamontowanych, że na wypożyczyli je testowo na tydzień czy dwa i w ciągu tego okresu zarobiły każdy po 120 tys czyli w dwa tygodnie zarobiły w ramach testów na zakup, po podobno gdzieś tyle kosztują.
Chłe, chłe, radarki + pętla indukcyjna. Jedna fotka z tego radaru i można stracić prawo jazdy. Ma te cudne urządzonka blisko domu.
Le Sir ja wiem, że się zwracają, ale zwracanie a rozsądne gospodarowanie to dwie różne rzeczy, po co ma się zwracać 25 000 jak może się zwracać dziesięć razy mniej?
Mówisz o tym na skrzyżowaniu Sobieskiego/Sikorskiego/Witosa? Kosztował 250k złotych, zwrócił się w 7 tygodni. Planują zakup następnych czterech...
RobertMiernik
02-05-2012, 01:35
Możliwe, ja to w kategorii plotki słyszałem więc za prawdziwość nie ręczę, ale 250 / 2 to koło 120k za sztukę, a podobno wypożyczone na dwa tygodnie, szczegółów nie znam w każdym razie - masakra i rżnięcie biednych ludków!
http://www.prophotohome.com/news/2010/03/01/autofocus-torture-test-updated-canon-1d-mkiv-nikon-d3s-added/
Możliwe, ja to w kategorii plotki słyszałem więc za prawdziwość nie ręczę, ale 250 / 2 to koło 120k za sztukę, a podobno wypożyczone na dwa tygodnie, szczegółów nie znam w każdym razie - masakra i rżnięcie biednych ludków!
Nie jestem wojującym obrońcą przepisów drogowych, ale nie przeginajmy jacy to zapieprzający nie wiadomo ile po mieście kierowcy są biedni i gnębieni... poza tym na tym skrzyżowaniu dość popularne było latanie na wczesnym czerwonym (tym bardziej, że światła są dwuetapowe).
A co do samego radaru - 250k sztuka, zwrot w 7 tygodni to info z gazety.
RobertMiernik
02-05-2012, 09:26
Nie miałem na myśli przejeżdżających na czerwonym czy tam popitalających 120 na godzinę, raczej o czających się za każdym krzakiem suszarkowców albo strażników rozstawiających radary za każdym zakrętem.
....masakra i rżnięcie biednych ludków!
Wg statystyk jest to najniebezpiczniejsze skrzyżowanie w Warszawie, tu nie ma mowy o rżnięcu kogokolwiek.
Jeżeli ten system zmniejszy ilość wypadków to, to jest czysty zysk dla biednych ludków.
PS. Tyle to może kosztowły same radary, ale koszt ich zainstalowania wraz z całą instalacją był wielokrotnie większy.
RobertMiernik
02-05-2012, 12:23
Woldemorth: odpowiadasz na posta wytłumaczonego jeden wpis wyżej dalej nie czytając co poeta miał na myśli.
Spokojnie, wiem że to niebezpieczne skrzyżowanie, widziałem mnóstwo filmików z wypadków powodowanych przejeżdżaniem na czerwonym świetle, zresztą w terenie zabudowanym gdzie jest najmniejsza nawet szansa na spotkanie dzieciaka uważam, że nie ma dyskusji 50 km a często znacznie mniej i oczy dookoła głowy!
Wg statystyk jest to najniebezpiczniejsze skrzyżowanie w Warszawie, tu nie ma mowy o rżnięcu kogokolwiek.
Jeżeli ten system zmniejszy ilość wypadków to, to jest czysty zysk dla biednych ludków.
Czyich statystyk? Mieszkam obok i na tym skrzyżowaniu wypadki zdarzały się niezbyt często.
Kryterium wyboru tego skrzyżowania, było zupełnie inne.
Władca Pixeli
03-05-2012, 04:33
http://www.phantomplate.com :mrgreen:
http://www.phantomplate.com :mrgreen:
Mała lampka błyskowa (z ze starej małpki) z fotocelą przy tablicy rejestracyjnej również bardzo dobrze jest skuteczna. Sprawdziłem empirycznie.:wink:
Rafał_Sz
03-05-2012, 14:25
http://www.phantomplate.com :mrgreen:Gdyby to działało, to by było fajne. :)
Mała lampka błyskowa (z ze starej małpki) z fotocelą przy tablicy rejestracyjnej również bardzo dobrze jest skuteczna. Sprawdziłem empirycznie.:wink:
Tez o tym myslalem. Podpowiedz cos blizej.
Nikonozaur
03-05-2012, 19:24
Ja zapytałbym, który z decyzyjnych lubi sobie pofocić ptaszki...
Wyjaśniło się jaki to obiektyw. Mają obiektywy o ogniskowej 150-500. Czyli to są Sigmy, bo nikt inny nie produkuje takiego zakresu ogniskowych. Sigma + Canon = kłopoty z AF.