Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D700 i migający wyświetlacz

wlods
29-04-2012, 21:59
Jak w tytule.Wczoraj podczas ślubu zauważyłem że mignął mi wyświetlacz przy podglądzie,tak jakby chwilowo prądu brakowało.Aparat bez gripa z oryginalnym naładowanym akumulatorem.Zauważyłem to dwa razy ale po chwili wszystko wracało do normy.Jak myślicie jaka jest przyczyna.Czy zaczynać się martwić.Aparat ma niewielki przebieg i działa idealnie ale bateria od nowości jakaś słaba(600 zdjęć i trzeba ladować).Czy ktoś z użytkowników miał tego typu objawy...

Jack80
29-04-2012, 23:54
Jak w tytule.Wczoraj podczas ślubu zauważyłem że mignął mi wyświetlacz przy podglądzie,tak jakby chwilowo prądu brakowało.Aparat bez gripa z oryginalnym naładowanym akumulatorem.Zauważyłem to dwa razy ale po chwili wszystko wracało do normy.Jak myślicie jaka jest przyczyna.Czy zaczynać się martwić.Aparat ma niewielki przebieg i działa idealnie ale bateria od nowości jakaś słaba(600 zdjęć i trzeba ladować).Czy ktoś z użytkowników miał tego typu objawy...

Ilość zdjęć zależy od tego w jaki sposób są robione z lampą, włączony podgląd ..., nową baterię proponuję rozładować do końca i naładować i tak ze trzy razy, wtedy powinna ośągnoć max. pojemność

D_chriss
30-04-2012, 13:26
Hmmmm... chodzi Ci o to, że po zrobieniu zdjęcia wyświetla je na chwile i gaśnie?
Jeśli tak to może przypadkiem dotykasz spust migawki lub AF ON?
Ja często przypadkiem dotykam spust na MB-D10. Poobserwuj to troche. Może jest wszystko ok. Tego życzę! :)

wlods
30-04-2012, 15:53
Niestety nie-nic nie dotykam.Wyświetlacz migał kilka sekund tak jak miga żarówka podczas spadków napięcia.Kupię nowy akumulator ale nie wiem czy to ta przyczyna.Dziękuję za wzkazówki.

D_chriss
30-04-2012, 17:06
Uuuuu to chyba coś z podświetleniem LCD nie ten teges. Może to faktycznie zasilanie. Masz tylko body czy używasz z gripem? Cały "prąd" w aparacie oryginalny czy, któryś z elementów (akku, ładowarka, MB-D10) to zamiennik?

Upss sorki... jeszcze raz doczytałem pierwszy post.
Oryginał i bez battery pack'a.
Cholera oby to było tylko chwilowe.

wlods
30-04-2012, 17:20
Wszystko oryginał łącznie z ładowarką.Baterię formatowalem jak należy ale od początku była jakaś słaba.Od tego zacznę i wymienię-oby to był celny strzał....