PDA

Zobacz pełną wersję : Nowy producent albumów

marekb
29-04-2012, 10:46
Jest nam bardzo miło poinformować, iż firma Fotografia Izabella Bodzioch rozpoczęła produkcję albumów :) Będąc od kilku lat w branży fotografii ślubnej nie znaleźliśmy odpowiedniego dla siebie produktu. Właśnie ten fakt, w głównej mierze, skłonił nas do własnej produkcji. Ponad pół roku testów, prób i błędów, zakup maszyn i urządzeń i pierwsi zadowoleni klienci już są.
Postawiliśmy na jakość, prostotę i elegancję. Proponujemy albumy wykonane ręcznie oprawione w najlepsze, dostępne na rynku eko skóry. Stawiamy na wytrzymały materiał wyglądem nie odbiegający od skór naturalnych. Nasza polityka to minimum kosztów, związanych z zatrudnieniem pracowników i wynajmem lokalu, dlatego też zaadaptowaliśmy kilka swoich pomieszczeń ( czynsze potrafią naprawdę dać w kość, zwłaszcza w miesiącach martwych ), a albumy produkujemy jak na razie sami. W pierwszej fazie chcemy powiększyć asortyment albumów tradycyjnych o okładki personalizowane głównie okładki ze zdjęciem na płótnie oczywiście zabezpieczone werniksem oraz okładki ze zdjęciem na papierze zalaminowane folią strukturalną.
Bardzo ciekawym pomysłem na jaki wpadliśmy, z którego już kilka osób skorzystało jest opcja darmowego wklejania zdjęć. Klient płaci tylko za błony klejowe Scotch, a ilość zużytej błony i jej koszt jest w cenniku dokładnie podana. Warunkiem darmowego wklejania zdjęć, a w zasadzie wydruków pigmentowych jest zlecenie ich wykonania u nas. Na dzień dzisiejszy nie wyklejamy zdjęć powierzonych, choć w przyszłości nie wykluczamy opcji jako płatnej.
Oprócz samych albumów wykonujemy również bardzo solidne etui na albumy, etui na płyty DVD i wszystko w zestawie pasujące jako komplet. W najbliższym czasie uruchomimy również nadruk na płyty, by fotograf mógł odebrać cały gotowy materiał do oddania klientowi.
Wszelkie uwagi, sugestie, propozycje będą mile widziane

strona jest cały czas budowana, przebudowywana, rozbudowana : www.albumy.bodzioch.pl (http://www.albumy.bodzioch.pl)

artykuł sponsorowany

marekb
30-04-2012, 14:39
hmm... nikt nie ma uwag, propozycji dobrych rad?

2pompony
30-04-2012, 15:58
A jaka może być rada albo uwaga na marketingowe ględzenie? Powiedziałeś tyle: Drodzy Państwo, miło nam poinformować, że jesteśmy świetni, mamy najlepsze, robimy wprost super i ogólnie jesteśmy extra. To co na to odpowiedzieć?

Może istotnie jesteście super, a może to tylko kolejny przykład zwykłych marketingowych smutów, bo przecież wszyscy uważają, że robią wyśmienicie i nikt nie pisze, że są na rynku lepsi. Tego się nei da ani skomentować ani coś poradzić...

Jeśli mógłbym wygłosić jakąś propozycję, jeśli tak już się dopominasz - to przystąp do tego, co już w wątku obok proponuje Yetik: zróbmy wspólnymi siłami jeden projekt nie najłatwiejszy do druku i niech obie drukarnie wydrukują po dwa, trzy egzemplarze i się okaże wtedy. I nie chodzi o to, żeby kogoś zdołować, robić wyścigi albo wyśmiać na końcu jak coś nie pójdzie.

Chodzi o to, żeby każda drukarnia przedstawiła swoje mocne strony przed forum, na którym Ci powinno szczególnie zależeć - fotografów.

marekb
30-04-2012, 16:07
no toż przecie poparłem konfrontację lecz my fotoksiążek nie robimy i nie zamierzamy, możemy się zmierzyć w tradycyjnych albumach lub fotoalbumach które jednak u nas ruszą dopiero do tygodnia, dwóch, nie chcemy mieszać z cenami, że dziś drożej za dwa tygodnie taniej bo dopiero wówczas wszystko czyli przekładki i laminowanie będziemy robić sami i wówczas jest szansa na cenę zbliżoną do NF przy jakości od nich odbiegającej zarówno pod względem okładki jak i samych zdjęć czyt. wydruków zalaminowanych.

2pompony
30-04-2012, 16:29
Rozumiem, przyjmuję.

marekb
30-04-2012, 19:33
Rozumiem, przyjmuję.
wybaczam;)

a co do uwag, propozycji to jesteśmy naprawdę otwarci i to że siedzimy w branży nie znaczy iż mamy moonopol na wiedzę co się sprzedaje, co ludzie lubią.

Odpowiadam na kilka pytań, które się dzis pojawiły:
-okienka będą i owszem i tutaj pytanie:
czy to mają być okienka do naklejania zdjęcia na okładce ( przez nas czy już przez fotografa ) czyli wytłoczone, czy okienka wycięte i podklejone już zdjęcia podesłąne przez fotografa?
- tłoczenia imion i dat owszem są i tutaj na początek proponujemy opcję z grafiką czy pismem podesłanym przez fotografa lub sami możemy zaproponować, opcja ciut droższa lecz możliwości naprawdę prawie nieograniczone.
- co do pytania o tłoczenia wypalane (czyli materiały termobawialne ) to powiem szczerze iż na razie nie spotkałem odpowiedniego materiału, godnego uwagi, a głebokie tłoczenie nie wymaga odbarwiania materiału i wygląda imho bardziej elegancko:).

foveon
30-04-2012, 19:42
Przepraszam za głupie pytanie ale co to ma wspólnego z Tradycyjnymi technikami wywoływania bo zostało to umieszczone w tym dziale?

marekb
30-04-2012, 19:46
Przepraszam za głupie pytanie ale co to ma wspólnego z Tradycyjnymi technikami wywoływania bo zostało to umieszczone w tym dziale?to ja zapytam gdzie powinno być umieszczone, może faktycznie zasugerowanie się innymi podobnymi tego typu tematami..??

sote
30-04-2012, 20:39
...my fotoksiążek nie robimy i nie zamierzamy, możemy się zmierzyć w tradycyjnych albumach lub fotoalbumach

Ja poprosze o zdefiniowanie czym sa fotoksiazki, ktorych nie robicie, czym albumy, czym fotoalbumy.
Tak zeby byla jasnosc :)

marekb
01-05-2012, 07:15
Się przyjęło w branży iż:
- album tradycyjny, to taki co sie weń zdjęcia wkleja, wsuwa, dostarczany z pustymi raczej kartami, taki jak mieli rodzice dziadki;
- fotoalbum to taki na sztywnych kartach, zdjęcia sie na całości nakleja, jakość obrazka świetna bo albo odbitka fotograficzna, albo w naszym przypadku wydruk pigmentowy z 12-to kolorowego canona. Robimy też próby takich albumów tylko bez przekładek;
- fotoksiazka to ekonomiczne rozwiązanie ( cewe-foto joker, blurb, krukbook-celowa kolejność bo różnica może być między nimi kolosalna), druk cyfrowy, miękkie karty, i raczej brak możliwości rozłożenia calkiem na płasko, a już prawie napewno brak możliwości wykonania rozkładowki ze zdjęciem przechodzacym z jednej strony na drugą-płynnego, ciągłego przejścia.

foveon
01-05-2012, 18:52
[QUOTE=marekb;2802085]Warunkiem darmowego wklejania zdjęć, a w zasadzie wydruków pigmentowych www.albumy.bodzioch.pl (http://www.albumy.bodzioch.pl)
I dalej mam wrażenie że ten txt sponsorowany jest nie w tym dziale. Bo co ma wydruk pigmentowy do tradycyjnego wołania? Nie wiem kto poradził wam aby umieścić to w tym dziale. Ja uważam że jednak to nie ten dział bo jest to o technikach tradycyjnych a nie końcowej postprodukcji z wykorzystaniem cyfrowych technik przetwarzania obrazu jakim są skanery komputery etc. Chyba to powinno trafić do ogłoszeń komercyjnych.

KS
01-05-2012, 19:37
Ja myślę, że na wydruki, fotoksiażki i fotoalbumy powinien być dedykowany dział. Może ten? http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=128
Zmienić nazwę na Reprodukcja zdjęć, fotoksiążki, fotoalbumy, albumy tradycyjne i poprzenosić wszystko do tego działu.

A tu niech zostanie wszystko o ciemni 'tradycyjnej'.

marekb
01-05-2012, 20:32
[QUOTE=marekb;2802085]Warunkiem darmowego wklejania zdjęć, a w zasadzie wydruków pigmentowych www.albumy.bodzioch.pl (http://www.albumy.bodzioch.pl)
I dalej mam wrażenie że ten txt sponsorowany jest nie w tym dziale. Bo co ma wydruk pigmentowy do tradycyjnego wołania? Nie wiem kto poradził wam aby umieścić to w tym dziale. Ja uważam że jednak to nie ten dział bo jest to o technikach tradycyjnych a nie końcowej postprodukcji z wykorzystaniem cyfrowych technik przetwarzania obrazu jakim są skanery komputery etc. Chyba to powinno trafić do ogłoszeń komercyjnych.

Ale powiedz, co ci to przeskadza? albumy tradycyjne to nie żadne komputerowe obróbki. Nie ma typowego działu " albumy, fotoalbumy,

foveon
01-05-2012, 20:45
Ale to to jest Twoja reklama Twojego wyrobu. W tym dziale do którego często zaglądam chciał bym poczytać o tradycyjnych metodach wołania a nie o albumach i ich produkcji. Zapewne jest to fascynujące ale po prostu mi tu wcale nie pasuje może dlatego że jestem dość ortodoksyjny? Oczywiście nie mam żadnych zastrzeżeń co do reklamowania Twoich wyrobów ale uważam że tutaj będzie małe zainteresowanie.
Wybacz za to co teraz napiszę ale ten dział został skażony przez Ciebie nieanalogwością ;)

marekb
01-05-2012, 21:04
Podaj mi więc miejsce, w którym temat wadzić ci nie będzie. Jestem, a przynajmniej tak mi się wydaje bardziej analogowy niż ty. Najprostszym sposobem by cię jednak temat nie raził omijać go szerokim łukiem.

shaolin
02-05-2012, 06:33
Miejsca na reklame sa w
1. naglowku glownej strony forum (czesc o pieknym tytule REKLAMA ;))
2. ogloszeniach komercyjnych
3. ostatecznie w dziale Rynek ;)

I jezeli moge zasugerowac to troche przyspieszcie to przebudowywanie strony bo odstrasza odrobine ;) i poprawcie orty bo wstyd!

marekb
02-05-2012, 06:42
Co do miejsca na reklamę, to wątek, artykuł sponsorowany by czytający mogli się wypowiedzieć.

Za drugą cześć twojej wypowiedzi serdecznie dziękuje i zaraz po weekendzie zrobimy porządek..

i poprawcie orty bo wstyd! znalazłem jeden, już poprawiony:)

tymczasem promocja na album pokazowy trwa do jutra włącznie.

Wracając jeszcze do miejsca postu: chodziło nam o to by nawiązać rozmowę, by móc poznać upodobania, pokazywać na bieżąco nowe produkty, modyfikacje i poznać opinie na szybko. Napiszę do admina "petycję";) o założenie nowego tematu natomiast bardzo proszę, by do tematu miejsca nie wracać.

jchyra
03-05-2012, 15:04
;
- fotoksiazka [...]i raczej brak możliwości rozłożenia calkiem na płasko, a już prawie napewno brak możliwości wykonania rozkładowki ze zdjęciem przechodzacym z jednej strony na drugą-płynnego, ciągłego przejścia.
Wielokrotnie wałkowany temat :-) Oczywiście, że jest to możliwe. Wystarczy wykonać książkę dokładnie tak jak każdą inną książkę w szytej oprawie - identyczną jak na księgarskich półkach. Czyżby raczkująca branża fotoksiążek nie widziała, że książki w Europie wykonuje się od setek lat. Książka - posiada ogromną spuściznę historyczną. Od zarania dziejów po dziś, nakłady w ilości jednej czy kilkunastu sztuk, nie są... jakimś jednorożcem.

marekb
04-05-2012, 09:42
Wielokrotnie wałkowany temat :-) Oczywiście, że jest to możliwe. Wystarczy wykonać książkę dokładnie tak jak każdą inną książkę w szytej oprawie - identyczną jak na księgarskich półkach. Czyżby raczkująca branża fotoksiążek nie widziała, że książki w Europie wykonuje się od setek lat. Książka - posiada ogromną spuściznę historyczną. Od zarania dziejów po dziś, nakłady w ilości jednej czy kilkunastu sztuk, nie są... jakimś jednorożcem.napisałem "RACZEJ" więc... poza tym nie spotkałem się fizycznie z pojedynczym takim albumem (w sensie nie wielonakładowej ). Lecz od tego są już inne wątki i nie rozwijajmy tutaj owego tematu.

piotrpl
04-05-2012, 18:38
Marku, wywalił bym ten baner animowany, czy jak to się zwie. nie wiem czemu ale denerwuje mnie jak przeglądam stronę. Logo, menu w tym miejscu i tak było by lepiej...ale to tylko moja uwaga. ;)
Może za duży ten baner i za bardzo od górnej krawędzi odsunięty... nie wiem ale drażni. Tym bardziej że to wszystko jest w dziale NASZE ALBUMY. ot takie małe spostrzeżenie. :)

marekb
04-05-2012, 20:56
dzięki piotrpl, spróbuję się jutro tym pobawić

tymczasem jest już cennik detaliczny, niezabezpieczony hasłem, dla tych, którzy sporadycznie i dla siebie, oczywiście na słówko, ze ktoś z tego forum to i jakiś rabacik lub gratisek w zależności oczywiście od tego co zamówione;)

http://albumy.bodzioch.pl/cennik-detaliczny/

PROMOCJA DO DZIŚ, DO 23.59, czerwona zakładka po lewej stronie.

Grzybu
05-05-2012, 13:50
W podanym przez Ciebie cenniku masz błąd w nagłówku tabeli.
"CENA ZA WYLKEJENIE( PO JEDNYM ZDJĘCIU NA STRONIE )"

marekb
05-05-2012, 13:57
wielkie dzięki, poprawiłem przy okazji jeszcze inny;)

Ponieważ nie ma to jak w realu więc 16.05.2012 dla zawodowców;) z Krakowa i okolic proponuję spotkanko przy kawie celem obejrzenia w realu i pomacania naszych albumów. Dla tych, którzy się pojawią i podejmą późniejszą współpracę mamy przewidziane gratisy i dodatkowy bonus. Miejsce spotkania: Kraków godzina popołudniowa, wieczorna bliżej terminu podam. Osoby chętne proszę o kontakt.

credka
06-05-2012, 19:26
Marku, a na kiedy przewidujecie prezentację dla Wawy? Chętnie zapoznam się z ofertą osobiście, zanim podejmę decyzję o zamówieniu pokazówki :)

marekb
06-05-2012, 19:31
Marku, a na kiedy przewidujecie prezentację dla Wawy? Chętnie zapoznam się z ofertą osobiście, zanim podejmę decyzję o zamówieniu pokazówki :)do Wawy mam inną propozycję,: mogę wysłać paczkę na swój koszt i tak pewnie zrobię do jednego kolegi. Najchętniej i najfaniej byłoby gdyby pokazał również kilku osobom i później odesłał. Oczywiście wszystko na mój koszt. Chyba, że zgromadzi się więcej osób to zajadę:).

credka
06-05-2012, 20:43
No to jest alternatywa, choć potem spodziewaj się listy pytań ;)
Jak coś, to kilku chętnych będzie :)

marekb
06-05-2012, 20:46
No to jest alternatywa, choć potem spodziewaj się listy pytań ;)
Jak coś, to kilku chętnych będzie :)ok, kilku chętnych jak i pytań się nie boimy ;)

mam pytanko a w zasadzie ankietka:
czy ktoś zamawia lub by sobie życzył tłoczenie, bardzo proszę o odpowiedź TAK lub NIE:
1. NASZ ŚLUB:
2. OBRĄCZKI:
3. ewentualnie propozycja innego (personalizowane czyli imiona i daty robimy więc nie o to to chodzi )

malachowskim
09-05-2012, 12:19
do Wawy mam inną propozycję,: mogę wysłać paczkę na swój koszt i tak pewnie zrobię do jednego kolegi. Najchętniej i najfaniej byłoby gdyby pokazał również kilku osobom i później odesłał. Oczywiście wszystko na mój koszt. Chyba, że zgromadzi się więcej osób to zajadę:).

Jak będziesz miał zamiar pokazać się w W-wa z albumikami to daj znać z chęcią zobaczę dobre albumy a może nawet i zakupie :) - sam teraz dla swojej nienarodzonej córci chce zrobić album z dzieciństwa gdzie będę umieszczał ciekawe fotografie rodzinne :)

angest
10-05-2012, 22:02
Marek, a w inne regiony polski tez wysylasz pokazówki?? Chetnie byl obejrzal.

marekb
11-05-2012, 07:44
Marek, a w inne regiony polski tez wysylasz pokazówki?? Chetnie byl obejrzal.myślę by zrobić tak: pierwsza dostawa na zasadzie dotknij, obejrzyj, jeśli się spodoba zatrzymaj i zapłać, jeśli nie odsyłasz do 2 dni również na nasz koszt. Nie będą sygnowane stemplem "album pokazowy" i będą w normalnych cenach, dla fotografów czy handlowców wiadomo, w cenach pro++. Album pokazowy na zasadach jak w cenniku można będzie sobie zamówić później. Taka praktyka oczywiście dla osób, firm znanych czy z tego miejsca czy z innych źródeł. Mamy w tej chwili jednak inny problem, ciężko nam zebrać jakikolwiek zapas. Myślę, ze w przyszłym tygodniu sytuacja się poprawi:)

angest, napisz co by cię interesowało czyli wielkości, kolory itd.

Z przyczyn od nas niezależnych środowe spotkanie musimy przełożyć na czwartek 17.05.2012 godzina i miejsce bez zmian. Osoby, które zadeklarowały swoją chęć przybycia na środę, a nie będą mogły przybyć we czwartek, w rekompensacie odwiedzimy osobiście lub umówimy się na spotkanie w innym terminie.

TYLKO NA JUTRZEJSZYM SPOTKANIU będzie można zakupić albumy w cenie -20%, oczywiście albumy pełnowartościowe i nie pokazowe i oczywiście od ceny pro ;).

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/05/_MG_2805-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_2805.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/05/_MG_2814-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_2814.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/05/ZAB00001-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/ZAB00001.jpg)

krem i capuccino podobne i oba piękne no i tłoczenie w końcu pokazałem

ach no i jest już tłoczenie "Nasz Ślub" o które sporo osób pytało

dostępne są już albumy w formacie: 25x33 i fajnie się w nich prezentują zdjęcia 15x23 poziome, a piony można po dwa umieszczać :).

Kuba Borysko
24-05-2012, 21:09
Marek jaka jest szansa na karty bordo?

marekb
24-05-2012, 21:52
Marek jaka jest szansa na karty bordo?

A ile tych albumów ma być?

Kuba Borysko
25-05-2012, 08:48
A ile tych albumów ma być?

Trudno na ten moment powiedzieć, sam ma razie mam zapas, ale rozważam zakup u Ciebie kilka "zwykłych" brązowych, natomiast znajomi pytali czy w ofercie kiedyś, będzie u Ciebie bordo.

marekb
25-05-2012, 08:49
jeśli to nie będzie jeden album lecz kilka to nie ma problemu, będzie ładny bordo.

kilka nowych zdjęć zestawu (sorry za jakość i jako fotograf powinienem się wstydzić, ale zdjęcia robiłem na kolanie gdy PM czekała by wziąć materiał i sobie pójść a chciałem pokazać )

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/05/_MG_3604-2.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3604.jpg)
jeszcze kilka zdjęć zestawu tutaj: www.albumy.bodzioch.pl

qwq
30-05-2012, 10:12
Po spotkaniu w Krakowie i obejrzeniu albumów Marka zakupiłam u niego dwa albumy. Chciałbym się z wami podzielić uwagami: albumy wykonane bardzo solidnie, kolorystyka super (mam brązowy z kremowymi kartami i cappucino z czarnymi). Bardzo dobra jakość materiałów.
Co tu jeszcze napisać : tzw. klasyczna elegancja. Na prawdę polecam. Poza tym kontakt z Markiem podczas tworzenia albumów był bardzo dobry, co na pewno też jest istotne.

marekb
30-05-2012, 10:20
heh, brzmi jak reklama :) dzięki :)

31-05-2012, 20:08
dostępne są już albumy w formacie: 25x33 i fajnie się w nich prezentują zdjęcia 15x23 poziome, a piony można po dwa umieszczać :).

nie widzę w cenniku opcji tych formatów?
czy łączenie kolorów albumów dopłaca się dodatkowo?
ile kosztuje własna matryca z logo gdybym nie chciał czekać aż zakupie tych 10 sztuk zanim sami mi zrobicie?
cennik macie troszkę zamotany.
czy wory skór i kolory będą się zmienić co roku jak u pana B dla mnie to kłopot bo potem trzeba zmieniać to w ofercie i zakupowac nowe wzory na pokaz. Wolałbym brać jeden zestaw taki sam co roku.
czy macie jakiś próbnik skórek dla profi?

marekb
31-05-2012, 21:02
sorry, powoli trochę zaczyna nam brakować czasu lecz postaramy się w najbliższym czasie uzupełnić cennik. Za łączenie kolorow nic się nie dopłaca (mówimy o łączeniu grzbiet, okładka , nie o przeszyciu które pojawi się niebawem ). Własne logo kosztuje dla fotografów 50 zł i jest to forma kaucji, którą odliczamy przy 10-tym albumie. Cennik jest zawsze dla 10 kart, a w następnej rubryce jest dopłata za każde następne 10 kart ( skok co 10 kart , ale jest możliwość zamówienia wyjątkowo 25 kart ). Wątpię byśmy zmieniali wzory skór i okładek bo są piękne, bo firma od której kupujemy istnieje od wielu lat ( zawsze może się zdarzyć lecz nie przewidujemy ). Przewidujemy raczej porzerzenie asortymentu "skórkowego" niż jego zmiany. Co do próbników skórek to czekamy od końca kwietnia lecz Włosi ponoć z niczym się nie spieszą więc kroimy sami i podsyłamy najczęściej przy pierwszym albumie. Wysyłamy fotografom pliki ze zdjęciami, które są na stronie by mogli zrobić sobie sami ofertę przygotować dla swoich klientów.

doszły nowe skórki: http://albumy.bodzioch.pl/okladki-z-eko-skor/ zieleń jabłkowa, rudy i śliwa z fajnymi lekkimi przerostami, a capuccino juz było;)

davnes
02-06-2012, 14:43
a będą dostępne wersje z okienkiem pośrodku w standardzie?

marekb
03-06-2012, 01:50
a będą dostępne wersje z okienkiem pośrodku w standardzie?
będą, a w zasadzie juz są lecz nie z okienkiem lecz wgłębieniem lecz dogramy szczegóły za ok dwa tygodnie, bo w tej chwili jesteśmy nieco zawaleni robotą.

dwie osoby pytały co to przerosty? tak nazwałem nierównomierność w fakturze :).

dostępne są już pistolety Scotch ATG-700 do aplikacji błon żelowych oraz same błony. Pistolet od lat chyba 5-6 stosujemy nagminnie i nic sie z nim nie dzieje;) szczerze polecamy

zalety: szybkość pracy oraz możliwość odcięcia, odklejenia zdjęcia nawet po długim czasie ( sam dwa razy wymieniałem kilka zdjęć po ok 2-3 miesiącach )
Cena pistoletu: 94zł
cena błon 12mm x 33m : 14.90zł za rolkę
cena pudełka 12 rolek: 177,60zł

będzie chwilka wolniejsza to wrzucę na stronkę:)

dodano aplikator do strony: http://albumy.bodzioch.pl/akcesoria-2/

czarne albumy to jest to:) krem z brązem i brązowymi kartami też ładnie się prezentuje:) : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=427633993943409&set=a.427633880610087.103166.386623004711175&type=1&theater

24-06-2012, 11:32
fajnie by było gdyby kazdy kolor skórki albumu był podpisany jaki to jest ;-)

marekb
24-06-2012, 12:21
no przecie jest:)

24-06-2012, 12:26
a co z okienkami? będa?

marekb
24-06-2012, 12:29
bedom ino się odrobić musimy, dlatego nawet dziś nie próżnujemy;).

poniżej najwieksze jakie do tej pory robiliśmy czyli 35x35 i 50 kart, ktoś kiedyś pytał o format 36x36 i 100 kart, myślę iż jesteśmy i do tego formatu gotowi;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_6646.jpg)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_6652.jpg)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_6660.jpg)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_6662.jpg)

wypass
28-06-2012, 17:00
Właśnie odebrałem album, okładka jest najprzyjemniejsza w dotyku jaką do tej pory trzymałem...
Przy przeglądaniu na pusto wydaje się być wykonany solidnie, dokładnie i trwale...
Zobaczymy jak będzie jak się wyklei zdjęcia...

Wiem, że to nie jest ostatni album jaki u was zamówię ;)

a jednak...
29-06-2012, 08:49
a ja dostałam zamówione albumy dwa dni temu, spokojnie obejrzałam, pomacałam itd.
naprawdę spełniają oczekiwania, są solidnie wykonane, zamówione tłoczenie z moim logo wygląda świetnie
do albumów zamówiłam etui, które wyglądają bardzo sympatycznie w komplecie, co więcej po przygodzie z uszkodzonym etui w transporcie, właśnie dostałam informację, że nowe już do mnie idzie ;)

marekb
29-06-2012, 09:09
dzięki za dobre słowo:). z tym pakowaniem to już się zastanawiamy co oprócz folii bąbelkowej i może chipsy styropianowe się dorzuci, tylko zamówione wykrojniki się robią i trza będzie to zmodyfikować. Etui właśnie się robi:).

słuszną linię ma nasza władza;) album 33x33, 50 kart tuż po wklejeniu:
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_7371.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_7373.jpg)

rozpoczynamy personalizację okienkową;):

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_8533.jpg)
.
wydruk pigmentowy z Canona 12 kolorowego, na prawie całą przednią stronę okładki, zabezpieczony ekskluzywną folią strukturalną (w tym przypaku folą imitującą piaskowane aluminium - stąd na zdjęciu wrażenie szarego ziarna ). Co jest innego w naszych okładkach z okienkami? otóż na około ramka jest miękka;) wgłębienie jest głębokie, a zdjęcie jest podklejone na grubej białej płytce:).

więcej tutaj: http://albumy.bodzioch.pl/personalizacja-okladek/

zorganizowaliśmy konkurs, każdy kto polubi status - A NIE STRONĘ - na FB ( link poniżej ) i dwa razy udostępni -RÓWNIEŻ STATUS A NIE STRONĘ ( udostępnienie w odstępie tygodnia ) i pierwszy odpowie na proste pytanie, na które odpowiedź będzie na stronie, wygra cenne nagrody.

http://www.facebook.com/albumy.Bodzioch/posts/438853019488173

dołożyliśmy REKOMENDACJE: http://albumy.bodzioch.pl/rekomenduja-nas/
oraz łubu-dubu czyli OPINIE: http://albumy.bodzioch.pl/opinie/

11-07-2012, 12:47
dostałem skórki-bardzo dziękuje
nie chcąc słodzić ale napisze kilka słów.
Jestem miło zaskoczony delikatnością skórek z eko-skóry- niezwykle delikatne i aksamitne w dotyku powodują bardzo przyjemne uczucie w odbiorze dla klienta (zona powiedziała ze te skórki są cytuje"takie milusie ' jednocześnie są bardzo wytrzymałe i odporne.
Brak udziwnionych kolorów i konkretny wybór powoduje ze klientowi nie miesza się przesadnie w głowie.
Potrzebuje tylko pomocy przy opisaniu kolorów z próbnika bo przy zamówieniu będę miał kłopot z ich nazwaniem ;-)
polecam

marekb
11-07-2012, 12:57
hmm, nie opisane??:( to już na mailu napiszę, tylko muszę przynieść wzornik z pracowni, by czegoś nie pogmatwać jak, co i po kolei.

co do "skórek" to są one również "oddychające" a jednocześnie wodoodporne, bardzo odporne na ścieranie oraz łatwe w pielęgnacji - można przetrzeć gąbeczką z mydłem i suchym ręcznikiem, dzięki temu nawet jasne sztuki nie są straszne;)

KSIĘŻAK
11-07-2012, 13:57
Do mnie jescze skórki nie dotarły. A moze trza zamówienie.

marekb
11-07-2012, 14:02
Do mnie jescze skórki nie dotarły. A moze trza zamówienie.hmm, a doklejone w paczce do albumów nie były? Sorry trochę się gubię. jeśli nie to podaj mi adres w mailu (i zaznacz wyraźnie ze wzornik, proszę ) i jutro wyślem, jeszcze jakieś powinny być:).

Przypominamy o konkursie, chętnych do zabawy -jak na razie - nie jest wiele, a nagrody naprawdę cenne. Wystarczy wejść na stronę fejsbukową: http://www.facebook.com/albumy.Bodzioch znaleźć post o konkursie, polubić go udostępnić go raz, po tygodniu drugi raz i czekać na prościutkie pytania zadane 31.08.2012 - kto pierwszy odpowie wygrywa. Do wygrania 3 nagrody. Reszta we wpisie.
Przypominamy osobom, które już raz udostępniły status na początku, że minął już tydzień i można udostępniać ponownie:)

do dziś fotoalbumy produkowaliśmy tylko dla swoich PM, od dziś nasze fotoalbumy dostępne są dla wszystkich :)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_8294.jpg)
.
.

więcej TUTAJ (http://albumy.bodzioch.pl/fotoalbumy/)

Hamarama
28-07-2012, 00:21
Skąd wziąć hasło na stronkę dla pro?

marekb
28-07-2012, 07:29
Skąd wziąć hasło na stronkę dla pro?strona -> kontakt - > wypełnić formularz i w jakikolwiek sposób pokazać, że się robi zdjęcia zarobkowo (najlepiej strona www z jakimiś ślubniakami :) ).

w cenniku pro podane już są ceny fotoalbumów - na samym dole :)

Redskull
02-08-2012, 19:36
heh, fajne zabezpieczenie antyspamowe :D Się pośmiałem :) Czekam na hasło!

marekb
02-08-2012, 21:05
heh, fajne zabezpieczenie antyspamowe :D Się pośmiałem :) Czekam na hasło!
poszło na PM:) jednak wszelkie bliższe info poprzez kontakt ze strony, bo tutaj często mam skrzynkę pełną :)

w do oferty doszła kieszeń mocowana na końcowej wyklejce, za symboliczne 5zł ;)

na stronie jest już wzornik skór naturalnych: http://albumy.bodzioch.pl/okladki-skorzane

w cenniku detalicznym pojawił się już koszt dopłaty do skór naturalnych, oraz maksymalne wymiary kart, rozkładówek - zwłaszcza te drugie mogą wielu zaskoczyć.

CENNIK DETALICZNY (http://albumy.bodzioch.pl/cennik-detaliczny/)

w najbliższych dniach pojawią się w naszej ofercie jamniki z prawdziwego passe-partout (grubość ramki 1,4mm) i na zdjęcia formatu 15x23 - będzie to jednak opcja z wklejeniem wydruku pigmentowego włącznie gdyż nie mamy opcji by klient w domu wklejał sobie sam. Chyba, że ktoś ma pomysł...??:)

Adamson
29-08-2012, 11:01
Witam,
ja również zamówiłem parę sztuk na próbę i muszę przyznać, że jest bardzo dobrze. Okładka dzielona z eko-skóry prezentuje się naprawdę fajnie :)
Stronka mówiąc szczerze trochę mało przejrzysta i intuicyjna ale szybki kontakt e-mailowy to rekompensuje :)

piotrpl
31-08-2012, 09:34
a ja czekam na hasło ;)

marekb
31-08-2012, 10:24
a ja czekam na hasło ;)wysłane ;)

właśnie mamy zwycięzcę głównej nagrody: ekskluzywny album 33x33cm 50 kart + etui na album + etui na dvd na naszym facebookowym konkursie. Jest nim Kamil Jargot. Osoby, które spełniły warunki konkursu mogą jeszcze powalczyć o drugą i trzecią nagrodę: http://www.facebook.com/albumy.Bodzioch

carpio
31-08-2012, 16:21
Witam Wszystkich,
wczoraj dotarła do mnie przesyłka z albumami. Klienci wybrali albumy 33x33 i 25x25, kremowa okładka, skóra ECO. Dziś dostali albumy i są zachwyceni jakością wykonania :)
Jakość albumów znakomita :)
Śmiało można polecać albumy swoim klientom ;)

marekb
31-08-2012, 16:32
super, że się podobały i jeśli to była wisienka z kremem;) z jasnymi kartami to robiliśmy po raz pierwszy w takiej kolorystyce i faktycznie wygląda to prima:). Fajnie, że możemy się również my od Klienta uczyć:).

31-08-2012, 16:36
zamieście zdjecia tego zestawienia.

marekb
31-08-2012, 16:38
mała pomyłka, przez te nicki pomyliłem klientów, zdjęcia pewnie Iza zrobiła więc będą:)

tutaj kilka zdjęć: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4005541215424&set=a.4005537975343.2153630.1187967854&type=3&theater

zmieniliśmy sposób "podania" cennika zarówno detalicznego jak i pro oraz doszły ceny dwóch wielkości albumów.

no i w końcu dodaliśmy ceny etui do albumów, na płyty i wydruków pigmentowych. Na razie w detalu...

UWAGA!!! w dniach 16.09 -22.09 najprawdopodobniej wyjeżdżamy na sesje i w tym okresie najprawdopodobniej nie będzie wysyłek (kontrolę jakości przeprowadzamy sami:) , produkcja i przyjmowanie zamówień będzie się odbywało normalnie ) więc jeśli ktoś będzie chciał otrzymać paczkę wcześniej to jeszcze zamawiając dziś, jutro zmieści się przed 15.09. (jako, że termin realizacji do 10 dni roboczych)

No już nie najprawdopodobniej lecz na pewno w dniach 16-23 nie będzie wysyłek, będzie produkcja, będzie można składać zamówienia, Może nie będzie szybkiej odpowiedzi na pytania czy potwierdzeń zamówienia lecz będziemy codziennie do sieci zaglądać i przekierowywać.

a tymczasem dodaliśmy do swojej oferty etui z podpitą pianką eko-skórką i zaokrąglonymi rogami: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461791867194288&set=a.461791743860967.112088.386623004711175&type=1&theater

co prawda takie rzeczy są u nas małym dodatkiem lecz dla wszystkich wyklejających albumy MEGA PROMOCJA: http://albumy.bodzioch.pl/akcesoria-2

takie małe wyjaśnienie, dlaczego w naszych albumach już tylko przekładki z tworzywa: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4160766495959&set=a.3860200782004.2149442.1187967854&type=1&theater

NO TO IDZIEMY DALEJ: już niebawem nasi obecni klienci,i tylko dla nich adresuję ten post ( oczywiście ci chętni ) otrzymają zestaw do wyklejania zdjęć do albumów. Zestaw będzie składał się z kleju, który jest testowaną i jeszcze modyfikowaną obecnie przez nas mieszanką klejów, wałeczek do rozprowadzania po zestaw kart do wstępnego testowania i krótką instrukcję. Oczywiście będzie dostępna pomoc online. Prosimy by osoby chętne do testów potwierdziły swoją chęć. Ilość próbek do testowania będzie ograniczona.

aboutalithium
01-11-2012, 18:54
Jest mozliwosc zobaczenia albumow "na zywo" w Krakowie ? :)

marekb
01-11-2012, 19:10
Wadowice: codziennie, Kraków jeśli sesja dojdzie do skutku to w niedzielę, jeśli nie to czwartek- piątek jestem w KR więc nie ma problemu.

aboutalithium
01-11-2012, 19:40
Ok, dzieki ;)
Odezwe sie w grudniu, wtedy bede w Krakowie ;)

marekb
01-11-2012, 19:55
ok, daj znać ciut wcześniej, praktycznie co najmniej raz w tygodniu jestem w KR

aboutalithium
01-11-2012, 19:56
Ok :)

marekb
01-11-2012, 21:01
jest nam "miło" poinformować iż od 06.11.2012 drożeją albumy z okładka dzieloną (inaczej łączone, inaczej te dwu lub jednokolorowe lecz nie z jednego kawałka ), niezależnie od wielkości dopłata 10 zł do każdego albumu, niezależnie od wielkości i ilości kart. Jest to wynik większej pracochłonności i czasochłonności przy właśnie tych albumach, a dopiero teraz bardzo dokładnie skalkulowaliśmy ten koszt produkcji. Zamówienia już złożone i te które będą złożone do 05.11.2012 włącznie będą realizowane po starych cenach. VCeny albumów jednoczęściowych nie ulegają zmianie

01-11-2012, 22:51
"miło" bardzo dwuznaczne stwierdzenie ;-)

marekb
01-11-2012, 23:00
dlatego w " ".

ekonet
02-11-2012, 18:21
Marku, a na kiedy przewidujecie prezentację dla Wawy? Chętnie zapoznam się z ofertą osobiście, zanim podejmę decyzję o zamówieniu pokazówki :)

do Wawy mam inną propozycję,: mogę wysłać paczkę na swój koszt i tak pewnie zrobię do jednego kolegi. Najchętniej i najfaniej byłoby gdyby pokazał również kilku osobom i później odesłał. Oczywiście wszystko na mój koszt. Chyba, że zgromadzi się więcej osób to zajadę:).
A Wrocław? Też przewidujesz? ;)

marekb
02-11-2012, 18:38
hmm, teraz robimy dla niezdecydowanych tak: zamawiają sobie album, albumy , które wg nich im będą pasować, my wykonujemy i wysyłamy na zasadzie: "obejrzysz, nie spodoba się odsyłasz, na nasz koszt, spodoba się zostawiasz, my wystawiamy rachunek, paragon i album (y) zostają. Bez najmniejszych skrupułów możecie tak zrobić, możecie również zamówić kilka a zostawić sobie jeden, odesłać resztę. Chętnie byśmy się wybrali i osobiście lecz chroniczny brak czasu na to nie pozwala. Jeśli jest więc ktoś z nowych chętny to proszę się nie krępować. Warunek, albumy bez personalizacji oraz z popularną ilością kart (pełne dziesiątki czyli 10,20,30 itd) i kolorem kart (czarny ewentualnie krem) byśmy mogli je później sprzedać :)

ekonet
02-11-2012, 18:43
A przyjechać, gdy się będzie w okolicy, i zobaczyć - można?

marekb
02-11-2012, 18:44
a jasne że tak, tylko dac znać wcześniej :)

08-11-2012, 17:56
ponieważ zakupiłem album od Marka to napisze kilka szczerych słów.

1.okładki albumu, ich grubość i jakość wykonania pancerne ;-) solidne i mocne , ładniej wykonane niż konkurencji "B"
Co mi bardzo przypadło do gustu to genialne wykończenie i zaokrąglenie rogów-materiał świetnie przylega na półokrągło.
Grzbiet inaczej wykonany jak u konkurencji co mi bardzo przypadło do gustu.(jest taki szeroki)

2. karty i pergamin jak u konkurencji.

3. eko-skóra: hmm wygląda ciut jak skaj ;- ) (jest dosyć chropowata powierzchnia) na zdjęciach reklamowych na www wygląda gorzej niż na żywo i w dotyku. Wzór, kolor i gramatura tego materiału to oczywiście kwestia gustu. ja lubię porządne rzeczy które od razu na oko widać ze nie są z chin i wytrzymają długie lata. zonie bardziej przypadła eko-skóra u konkurencji i jak powiedziała" jest bardziej zwiewna i lekka" no cóż ;-) co kobieta to opinia... Ja ma inne zdanie.

Po opatrzeniu się bezpośrednio wzrokowo i dotykowo na oba konkurencyjne albumy (oczywiście wyklejone) człowiek zaczyna się przyzwyczajać do świetnej jakości wykonania albumu Marka jako całości i na ten drugi troszkę gorzej się patrzy i zauważa niedociągnięcia jakich wcześniej nie widział ;-)

Marku jeśli można wyrazić swoją opinię publicznie to rozszerzył bym tylko gamę eko-skórek na bardziej delikatne.

Podoba mi się brak przepychu kolorystycznego:mamy wybór podstawowych kolorów bez udziwnień i miliona odcieni-.Jest klasycznie, świetnie jakościowo i porównywalnie cenowo.

(całe moje wywody są potwierdzone organoleptycznie w bezpośrednim porównaniu bez specjalistycznych badań i są moja własna opinią oraz żony)

Na tych albumach można polegać i byc naprawdę spokojnym, ze będę miał niezszarganą opinie u klientów dzięki świetnej jakości materiałów jakie oddaję- i ja to kupuję ;-)
Pozdrawiam

marekb
08-11-2012, 18:07
hehe, dzięki za opinię, chropowaty, można wiedzieć jaki to kolor był? bo chyba nie śliwa i nie rudy one delikatniejsze są. Będą oczywiście w przyszłym sezonie i te bardziej gładkie, bardziej świecące jednak okładki będą dalej grube i tego będziemy się trzymać. Nie będzie jednak 100 kolorów i rodzajów, bo wiem jak po latach współpracy z PM doszliśmy do tego że jak za wielki mają wybór to i wydziwiać zaczynają i sami skonczyliśmy na 3 kolorach. Obecnie też zauważamy trend i ukireunkowanie się poszczególnych fotografów na jeden - dwa rodzaje. Dzięki za porównanie, jednak co do klejenia pergaminów to chyba nieco się różnimy? ;)

08-11-2012, 20:01
mam kolor brązowy.
twarde okładki i zaokrąglone brzegi to klasa!!!
za duży wybór kolorów itp. gadżetów dla PM rodzi niepotrzebne rozterki, pierwsze kłótnie i niezdecydowanie-lepiej aby klienci mieli mniejszy wybór a lepszy ;-)

pozdrawiam

marekb
08-11-2012, 20:34
dokładnie lecz dla klientów pośrednich jakimi są fotografowie będziemy mieli solidny wybór, jednak powstrzymamy się od niebieskich w kwiatki itp kwiatków. Będzie może ze 25-30 pozycji w 3-4 fakturach. Na razie szukamy czegoś co nie będzie identycznym z ogólnie dostępnymi na rynku :) na razie w planach kasety, i pudła na albumy (chcemy to również jak i albumy robić sami od początku do końca :) )

08-11-2012, 20:36
bardzo dobry plan, i nie zmieniac skórek co roku na inne ;-) jak u konkurencji.
Dziękuję za darmowe wzory skórek które znajdowały się w przesyłce z albumem.

11-11-2012, 11:00
bardzo dobry plan, i nie zmieniać skórek co roku na inne ;-) jak u konkurencji.
Dziękuję za darmowe wzory skórek które znajdowały się w przesyłce z albumem.

Oddałem album klientom:

Pani Młoda i pan Młody są bardzo zadowoleni z jakości i wyglądu albumu.
A to jest najlepsza rekomendacja dla mnie jako fotografa, który ze spokojnym sumieniem oddaje materiały na bardzo dobrej jakości albumach oraz najlepsza dla Marka.

marekb
11-11-2012, 20:58
Oddałem album klientom:

Pani Młoda i pan Młody są bardzo zadowoleni z jakości i wyglądu albumu.
A to jest najlepsza rekomendacja dla mnie jako fotografa, który ze spokojnym sumieniem oddaje materiały na bardzo dobrej jakości albumach oraz najlepsza dla Marka.
Święta prawda :) dziś dyskutowałem z fotografem na temat wydruków (vs odbitki z labu ) to podobnie działa: nie dość że klient sam dopłaca za świetną jakość w sumie przy ślubie to prawie pomilajną kwotę to dodatkowo zdjęcia wyglądają mega i jest dodatkowa reklama dla fotografa:)

taka niedroga personalizacja, trochę drożej gdy nie tylko na przodzie albumu lecz wszystkie przekładki są personalizowane:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4356805036800&set=a.4356798116627.2161037.1187967854&type=1&theater

UWAGA!!! PROMOCJA DLA STAŁYCH KLIENTÓW czy jak to inaczej nazwać ;): Po Nowym roku będą podwyżki cen albumów (nie będą wysokie, ale jednak ) i w związku z tym dla wszystkich klientów, którzy zamówili lub zamówią do końca roku minimum 3 albumy ( termin wykonania albumu może być nawet na marzec, zamówienie musi być jednak opłacone ) ZAMRAŻAMY ceny na cały rok 2013. Klienci, którzy już w tym roku zamówili owe minimum mają ceny zagwarantowane

chcieli grawer laserowy to majom;) dla każdego coś tańszego: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=496221767084631&set=a.461768287196646.112075.386623004711175&type=1&theater

Dyziek
24-12-2012, 10:37
Marku dzięki za pomoc, albumik spełnił oczekiwania w 100%:)
Najlepszego w te Święta dla Ciebie i całej rodzinki :)

marekb
24-12-2012, 10:56
Marku dzięki za pomoc, albumik spełnił oczekiwania w 100%:)
Najlepszego w te Święta dla Ciebie i całej rodzinki :)
Cała przyjemność po naszej stronie:) Naprawdę cieszy nas to bardzo i motywuje do dalszego kreatywnego działania, bo w głowie się nam kłębią nowe pomysły :). Prywatnie, my również życzymy Wszystkim Wesołych Świąt, wspaniałych prezentów pod choinką, nie tylko tych z foto związanych ;).

marekb
09-01-2013, 11:07
FEJSBUKOWA PROMOCJA, wpis z dnia dzisiejszego: http://www.facebook.com/albumy.Bodzioch

takie jeszcze personalizacje:)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_0666.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_0687.jpg)

pierwsza myśl o rozpoczęciu produkcji albumów, była właśnie o albumach passe-partout, to taka śmietanka, takie coś w czym zdjęcia wyglądają najpiekniej...:). poniżej kilka zdjęć pierwszego, naszego jeszcze bez okładki i bez skomplikowanych kompozycji:

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1737.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1739.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1742.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1744.jpg)

nie będzie to tanie, ale też nie będzie kosmicznie drogie, na razie jednak korygujemy technologię i budowę gdyż nigdy na oczy takiego albumu nie widzieliśmy więc całość konstrukcji wg własnego pomysłu, a jak wiadomo taki produkt (jak również inne albumy ) musi być niezykle wytrzymały :)

Benny_Bennasi
18-02-2013, 19:45
pierwsza myśl o rozpoczęciu produkcji albumów, była właśnie o albumach passe-partout, to taka śmietanka, takie coś w czym zdjęcia wyglądają najpiekniej...:). poniżej kilka zdjęć pierwszego, naszego jeszcze bez okładki i bez skomplikowanych kompozycji:

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1737.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1739.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1742.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_1744.jpg)

nie będzie to tanie, ale też nie będzie kosmicznie drogie, na razie jednak korygujemy technologię i budowę gdyż nigdy na oczy takiego albumu nie widzieliśmy więc całość konstrukcji wg własnego pomysłu, a jak wiadomo taki produkt (jak również inne albumy ) musi być niezykle wytrzymały :)

świetnie to wygląda naprawde :)

18-02-2013, 23:46
piękne, niesamowite-jeśli cena nie zabije to wróże temu przyszłość na szersza skale

marekb
19-02-2013, 00:18
dzięki, to jest album 20x30, a raczej prototyp. dziś już wypuściliśmy dwa w formacie 30x40, klejone tą techniką co na powyższych zdjęciach. Opracowujemy teraz trochę inną technologię lecz do tego musieliśmy rozpocząć własną produkcję tektur passe-partout. Na razie generujemy koszty i testy, testy i koszty. Chcemy jednak przed sezonem z tym ruszyć. Wstępne kalkulacje: towar nie będzie w cenie fotoalbumu lecz mamy nadzieję iż cena nie zabije. Jeśli jednak będzie za wysoka pewnie znajdzie się klient za granicą :). Wiemy że będzie kilka szablonów stron ( od jednego do 6-8 zdjęć na stronie w różnych kompozycjach), nie będzie kompromisu więc i nie będzie odbitki lecz wyłącznie wydruk z 12-kolorowego plotera Canona. Własna produkcja tektur passe partout da nam również możliwość wykonania tektur cieńszych niż najbardziej popularne i dzięki temu będziemy mogli spokojnie umieścić większą ilość stron.

JAP
19-02-2013, 00:43
Mi to się bardzo podoba!
Czekam na ostateczną kalkulację.

black_bird
19-02-2013, 01:29
Widziałem już coś takiego, okienka można projektować pod własną koncepcję ?

marekb
19-02-2013, 09:11
Widziałem już coś takiego, okienka można projektować pod własną koncepcję ?na początku będzie kilkanaście gotowych szablonów stron, później będzie można samemu sobie projektować, ale kiedy będzie to "później" tego nie wiemy.

Gundrum
25-02-2013, 15:53
Ja bardzo chętnie nabyłbym kilka takich albumów.

marekb
25-02-2013, 17:19
Ja bardzo chętnie nabyłbym kilka takich albumów.
ja tam przeszkód nie widzę :)

Gundrum
25-02-2013, 23:42
Nie doczytałem, myślałem, że prototypa dopiero robicie.

rlat
26-02-2013, 19:45
Marek, będziecie na targach w Łodzi?

marekb
26-02-2013, 20:26
Marek, będziecie na targach w Łodzi?wszystkie znaki na niebie wskazują, że tak, jednak gdy będzie to pewne nie omieszkamy poinformować :).

marekb
28-02-2013, 15:22
serdecznie zapraszamy na targi w Łodzi :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/02/TARGILODZ-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/TARGI LODZ.jpg)

marekb
15-03-2013, 17:37
zostało 9 zaproszeń, pierwsze osoby, które polubią dowolny wpis na fanpage naszych albumów: (http://www.facebook.com/albumy.Bodzioch) oraz na pewno odwiedzą targi i nasze stoisko mogą zgłosić się poprzez kontakt www.albumy.bodzioch.pl liczy się kolejność zgłoszeń

Star Dust
19-03-2013, 16:36
dobra recenzja :)

zglosze sie po swoj album za kilka tygodni :)

http://fotoblogia.pl/2013/03/19/albumy-z-manufaktury-bodzioch-recenzja

marekb
19-03-2013, 18:23
hehe, tylko małe sprostowanie, od tygodnia mamy już szykowne, niedrogie opakowania :)

marekb
24-03-2013, 12:39
targi, targi i po targach, serdecznie dziękujemy wszystkim odwiedzającym nasze skromne stoisko i mamy nadzieję, że przybliżyliśmy zalety naszych produktów oraz pokazaliśmy detale, które wyróżniają nasze albumy. Bardzo miło też było poznać wielu z Was osobiście i choć kilka zdań zamienić :)

marekb
25-03-2013, 15:47
ŚWIĄTECZNA PROMOCJA: TRADYCYJNY ALBUM POKAZOWY ZA 1 PLN (album nie ma tłoczenia "album pokazowy" ;) ). O szczegóły proszę pytać wyłącznie poprzez formularz ze strony www.albumy.bodzioch.pl

marekb
29-03-2013, 12:19
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_4166.jpg)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_4174.jpg)

jeszcze trochę pracy bo po nocce i połowie dnia w aucie i później otwarciu w cieple powyginało lekko karty

więcej na stronie: ALBUMY PASSE-PARTOUT (http://albumy.bodzioch.pl/albumy-passe-partout/)

strebor
29-03-2013, 12:35
Kurcze oglądałem to na targach, super to wygląda i jak powiedział kolega który dołączył do rozmowy Markowe wydruki aż wyłażą z albumu, polecam.

marekb
29-03-2013, 15:43
Kurcze oglądałem to na targach, super to wygląda i jak powiedział kolega który dołączył do rozmowy Markowe wydruki aż wyłażą z albumu, polecam.
Hehe, pamiętaj tę rozmowę :)

marekb
29-03-2013, 18:41
pół dnia dumania i w końcu sprawa przemyślana i albumy passe te większe będą produkowane wg własnego pomysłu ( nie wiem czy nowatorskiego czy nie bo czasem wydaje się iz wszystko już zostało wymyślone ;), ale to nieistotne ). Ważne jest to iż przy okazji będzie możliwe własnoręczne wklejanie zdjęć i ramek passe-partout. Widziałem już taki patent kiedyś więc ktoś już takie sprzedaje. Mam również w pamięci wiadomość tutaj na PW jednego z naszych kolegów (nie pamiętam kogo ) o takie rozwiązanie. Pytanie do Was czy są chętni na taką opcję i czy (choć imho tylko taka opcja wchodzi w grę ) wiąże się to z automatycznym zamówieniem przyciętych do formatu i powycinanych arkuszy passe-partout? Będzie to opcja tańsza nieco tańsza niż album na gotowo, poza tym będzie można samemu sobie skonfigurować już po zakupie albumu.

marekb
02-04-2013, 08:18
z uwagi na tryb pracy i zautomatyzowanie, a w zasadzie zmechanizowanie pewnych procesów, będziemy się starać robić ciut więcej niż tylko pod zamówienia ( oczywiście raczej te popularniejsze albumy ) i uruchomiliśmy nową zakładkę: http://albumy.bodzioch.pl/albumy-gotowe-wysylka-natychmiastowa - sprzedaż również dla odbiorców pro. Wszystko wg cenników, a dla userów tego forum, nie będących zawodowymi fotografami 7% rabat do 15. kwietnia.

marekb
13-04-2013, 09:51
zarówno w cenniku detalicznym jak i dla profesjonalistów pojawiły się również ceny: albumów passe-partout, etui na dvd passe-partout, natomiast do cen albumów tradycyjnych wliczono już ceny pudełek z ozdobnej tektury: http://albumy.bodzioch.pl/najcennik/

jutro premiera nowego albumu passe-partout Luxury :)

marekb
19-04-2013, 10:41
PROMOCJA: TYLKO DZIŚ (19.04.2013) ALBUM PRESTIGE 33x33cm w CENIE o 20% NIŻSZEJ. Promocje nie sumują się. CENA DETALICZNA dla przykładu album 33x33 60 stron, zamiast 297zł kosztuje dziś 237,60. Fotograf zawodowy (posiadający hasło do cennika PRO ) policzy sobie sam ;). Promocje nie sumują się. każdy w cenie promocyjnej może zamówić tylko jeden album

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/_MG_4063-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_4063.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/_MG_4080-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_4080.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/_MG_4095-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_4095.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/_MG_4101-1.jpg
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_4101.jpg)

więcej zdjęć prestige tutaj na końcu galerii: http://albumy.bodzioch.pl/albumy-tradycyjne/

marekb
21-04-2013, 20:06
pierwsze spotkanie albumowe Iza organizuje w Krakowie na Kaziku, w piątek 26.04.2013 w Resto Bar Nova

http://www.facebook.com/pages/Nova-Resto-Bar/209587225724873?fref=ts

następne w poniedziałek 29.04.2013 w Katowicach tylko jeszcze nie wiadomo gdzie ?

może ktoś doradzi gdzie w Kato, by dojazd był, by nie trzeba było nosić albumów daleko od auta? Chętni pisać, bo bo jeśli nie będzie stuptrocentowych uczestników to szkoda jechać i głowę sobie zawracać. Przy okazji mozemy o fotopierdołach pogadać ;)

marekb
22-04-2013, 08:00
piszcie jeśli ktoś chciałby zobaczyć a termin czy godzina nie za bardzo mu odpowiada :)

marekb
25-04-2013, 13:24
czy ktoś planuje się jutro po południu z nami w Krakowie spotkać?

marekb
28-04-2013, 21:26
w poniedziałek, zaraz po długim weekendzie SPOTKANIE w KATOWICACH, będzie można w realu pooglądać, dotknąć, będą PROMOCJE na zakupione w tym dniu albumy. Pokażemy albumy, fotoalbumy i albumy passe-partout, dzięki uprzejmości naszego kolegi spotykamy się w Katowicach przy ul. Drzymały 9/6 (lokal w którym organizowane są również warsztaty fotograficzne)

wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/events/508870059175713/?hc_location=stream

marekb
02-05-2013, 18:12
w poniedziałek znaczy 06.05.2013 o godzinie 19.00 - zapomniało mi się o tych szczegółach :)

marekb
13-05-2013, 22:13
jako, że sezon i albumowy i ślubny rozpoczyna się na dobre wszelkie spotkania zostają wstrzymane. Jednak w Krakowie jesteśmy średnio raz w tygodniu więc krótkie 15-sto minutowe spotkania przy okazji naszego pobytu w Krakowie jak najbardziej możliwe.

marekb
30-05-2013, 09:07
WAŻNA INFORMACJA: w dniach 11.06 - 20.06.2013 NIE BĘDZIE WYSYŁEK. PRODUKCJA i ZAMÓWIENIA BĘDĄ ODBYWAĆ SIĘ NORMALNIE.

marekb
13-06-2013, 10:11
Do odbiorców z grupy PRO: wysyłamy plik ze zdjęciami części naszej produkcji. Kolejne porcje zdjęć będą udostępniane na serwerze sukcesywnie. Zdjęcia nie posiadają loga producenta więc tym łatwiej wrzucić sobie na swoją stronę bez promowania nas. Aby otrzymać link wystarczy wysłać mail ze strony www.albumy.bodzioch.pl

manfred
17-06-2013, 11:24
Gościu ( a gościu w gwarze góralskiej to jest po bardzo przyjacielsku) dostałem Twoje albumy no i cóż powiem tylko fiu fiu masz u mnie stałego klienta. Pozdrawiam

marekb
17-06-2013, 16:16
Gościu ( a gościu w gwarze góralskiej to jest po bardzo przyjacielsku) dostałem Twoje albumy no i cóż powiem tylko fiu fiu masz u mnie stałego klienta. Pozdrawiam
:) a dziękować, dziękować :)

marekb
05-07-2013, 17:36
od poniedziałku 08.07.2013 NOWE niższe CENY NA FOTOALBUMY również dla klientów detalicznych, patrz strona 2 cennika, tabelka:
NOWY niższy CENNIK FOTOALBUMÓW z odbitek chemicznych na PAPIERZE FUJI DP II, LUSTER
http://albumy.bodzioch.pl/najcennik/

marekb
08-07-2013, 09:05
pierwszy filmik - tym razem instruktażowy "jak wyklejać albumy tradycyjne przy pomocy kleju AB-3 - klej naszej produkcji:
http://albumy.bodzioch.pl/aktualnosci/

manfred
08-07-2013, 09:09
Nie wiem czy jest to lepsza metoda niźli wyklejanie za pomocą błon w rolkach Henzo. Na pewno jest wolniejsza i łatwo pomylić kolejność wyklejania zdjęć no i trzeba bardzo dużo miejsca na układanie zdjęć.

marekb
08-07-2013, 09:53
wręcz przeciwnie, nasza metoda jest szybsza, a i jest conajmniej 5 razy tańsza, Dodatkowe zalety to: możliwa korekta po lekkim przyłożeniu, brak oporu i odcisku na dłoni po dłuższym klejeniu jak a pistoletach ATG 700. Jeśli nawet klei się mniej to po pistolecie boli nadgarstek. Być może ten zwiększający opór (w miarę upływu rolki ) przy henzo nie występuje? Co do pomyłki to jeszcze się Izie nie zdarzyło, wystarczy układać po kolei, poza tym również błonami tak robiła że obklejała 10-30 zdjęć. Te 5 minut w filmie to bezpiecznie napisane, można kleić już po jednej minucie, a nawet przykładać od razu. Przy przykładaniu od razu naszych kart albumowych nie pofaluje co do innych trzeba sprawdzić.

08-07-2013, 09:58
upinkoloć zdjęcia i karty wiele łatwiej -często nierówno przyklejone zdjęcie na karcie gdzie kleimy błoną trzeba odkleić i przykleić na nowo w przypadku kleju już jest po zawodach jak domniemam.
no ale najlepiej samemu sprawdzić jak to działa.

marekb
08-07-2013, 10:07
upinkoloć zdjęcia i karty wiele łatwiej -często nierówno przyklejone zdjęcie na karcie gdzie kleimy błoną trzeba odkleić i przykleić na nowo w przypadku kleju już jest po zawodach jak domniemam.
no ale najlepiej samemu sprawdzić jak to działa.
źle domniemasz, po odczekaniu owych kilku minut nie masz już wody a tworzy się błona jak henzo czy 3M mało tego zobacz jak można po lakkim przyłożeniu korygować położenie, po błonach Scotch często się właśnie nadrywała karta, a i wyrównanie zdjęcia trudniejsze. Upaćkane zdjęcie (odbitka chemiczna ) po wyschnięciu można wyczyścić, przecierając szmatką, nie wiem jak przy wydrukach pigmentowych bo choć tylko takie kleimy to nie zdarzyło nam się upaprać.

Krótko: jest to wielokrotnie tańsza alternatywa od błon i - jak Iza powtarza - po krótkim stażu szybsza i łapa nie boli :)

08-07-2013, 10:14
zamówimy obadamy. A jak z wytrzymałością tego kleju?
na stronie w "akcesoriach" na www dalej promujecie taśmy z pistoletem, w jaki sposób zamówić ten klej?

marekb
08-07-2013, 10:39
Co do błon to czemu nie? jeśli ktoś woli... nikomu nie narzucamy, a klej pakowany jest w pół kilogramowych butlach. Jeśli chodzi o wytrzymałość po przyklejeniu to bardzo podobnie jak błony, zdjęcie można lekko odciąć nożykiem do tapet jak i przy błonach, same zdjęcia nie mają prawa odlecieć :D. Klejąc jak na filmie zostawiamy na około pasek ok 2.5cm szerokości co znacznie bardziej usztywnia karty przy zachowaniu elastyczności. Błony mają szerokość chyba 10-12mm.

jeszcze dziś klej znajdzie się w cenniku :).

08-07-2013, 10:58
do nanoszenia kleju dajecie wałeczek z tacką czy to można w malarskim normalnie nabyć i będzie dobre do tego kleju?

marekb
08-07-2013, 11:04
chcieliśmy dodawać (taki był początkowo zamysł ) lecz nie znaleźliśmy jeszcze takich wąskich wałków więc najprościej jeśli fotograf zakupi wałek 5cm z kuwetką za 6.50 zł przetnie piłka wałek w poprzek. Butla ma końcówkę do nanoszenia, ale nie polecam bo nie jest rozprowadzana na płask.

manfred
08-07-2013, 17:52
Na Waszych albumach strasznie się zawiodłem nie ma skaz nierówności odklejających kartek popękanych okładek. Nie ma już przy otwieraniu albumu tej adrenaliny ale co do tego kleju nie jestem przekonany. A czy jest jakaś szansa na małą tubkę tak aby wypróbować i sensownie opisać jako człowiek nie zrzeszony zalety i wady tego kleiku. A tak w ogóle ile kosztuje kleik? ;-)

marekb
08-07-2013, 18:27
Na Waszych albumach strasznie się zawiodłem nie ma skaz nierówności odklejających kartek popękanych okładek. Nie ma już przy otwieraniu albumu tej adrenaliny ale co do tego kleju nie jestem przekonany.
przy następnym zamówieniu się przypomnij dorzucimy próbkę i kilka kart do treningu ;)

marekb
30-07-2013, 11:22
na FB stworzona nowa grupa tylko dla zawodowców. Grupa o nazwie: ALBUMY BODZIOCH i dyskusje foto i tylko tam informacje tylpu: Fotoalbum 30x30, na papierze Fuji DP II luster, w skórze naturalnej 20 rozkładówek za 399zł. Jednak przekładki będą kartonowe ( jak z resztą u wszystkich producentów ). Dopłata do przekładek z tworzywa to 49zł.

marekb
06-08-2013, 11:25
fotoalbumy dla profesjonalistów: bez przekładek, 30 rozkładówek, format 30x 30 cm na papierze fuji DP II za 400zł. filmik roboczy oraz więcej szczegółów również na grupie fejsbukowej ;)

manfred
19-08-2013, 07:46
Mam pytanie jak to jest z wysyłką Waszych albumów. Wysyłacie do 10 dni normalnych czy 10 dni roboczych nie wliczając sobót i niedziel bo wtedy to się robi "prawie" miesiąc oczekiwania ;-) Czy raczej 10 dnia od wpłaty wysyłacie albumy.

marekb
19-08-2013, 08:06
Około 10-12 dni roboczych od daty zamówienia. Nigdy jednak nie jesteśmy w stanie dokładnie podać przy w większości ręcznej, personalizowanej produkcji. Twoje zamówienie - jeśli dobrze kojarzę nazwisko z nickiem - najprawdopodobniej wyjedzie do czwartku więc w czasie :).

manfred
19-08-2013, 08:09
Czyli jeśli zamówiłem i zapłaciłem za jeden album 9 sierpnia to dostanę go fizycznie do ręki 26 sierpnia? Pytam bo na przyszłość chce wiedzieć kiedy zamiawiać albumy aby czas oczekiwania nie przesunął sie poza czas oddania zlecenia.

marekb
19-08-2013, 08:14
dlatego sporo ludzi robi wywiad co do detali albumów u swoich PM jeszcze przed sezonem i zamawia od razu albo na cały sezon, albo dzieli zamówienie na 2.

marekb
19-08-2013, 08:16
a właśnie się dowiedziałem, że Twoje zamówienie jest prawie gotowe i wyjdzie jutro lub pojutrze.

manfred
19-08-2013, 08:18
Nie widzę takiej potrzeby aby magazynować albumy. Natomiast widzę potrzebę wiedzieć kiedy otrzymam zamówiony album. A klienci dziś chcą album a za rok chcą fotoksiążke a mi jest wsiorawno co wybiorą i daję im wolną rękę do dnia ślubu.
PS Fajnie dzieki. Teraz album zamawiam zaraz po ślubie i będzie dobrze.
PS2 Marek nie zrozum mnie źle ja nie czepiam się terminu. Bo ja nawet mogę czekać miesiąc na album bo i tak on nie jest mi do niczego potrzebny. Tak jak napisałem mi chodzi tylko o w miarę przybliżony czas od zapłaty do wysyłki. Ale teraz juz wiem i jestem mądrzejszy.

marekb
19-08-2013, 09:30
Nie widzę takiej potrzeby aby magazynować albumy. Natomiast widzę potrzebę wiedzieć kiedy otrzymam zamówiony album. A klienci dziś chcą album a za rok chcą fotoksiążke a mi jest wsiorawno co wybiorą i daję im wolną rękę do dnia ślubu.
PS Fajnie dzieki. Teraz album zamawiam zaraz po ślubie i będzie dobrze.
PS2 Marek nie zrozum mnie źle ja nie czepiam się terminu. Bo ja nawet mogę czekać miesiąc na album bo i tak on nie jest mi do niczego potrzebny. Tak jak napisałem mi chodzi tylko o w miarę przybliżony czas od zapłaty do wysyłki. Ale teraz juz wiem i jestem mądrzejszy.
no ale chyba otrzymałeś maila z informacją o przyjęciu zamówienia i czasie oczekiwania ? Co do magazynowania to ja nie mówię jak się powinno lecz, że niektórzy tak robią. Więcej albumów jedna wysyłka lub wysyłka po naszej stronie.

manfred
19-08-2013, 10:09
No dostałem dlatego pozwoliłem sobie zapytać o termin bo dziś mija 10 dni takich od deski do deski. Ale już wszystko wyjaśnione a pewnie innym takie info tez się przyda.

marekb
19-08-2013, 10:17
ok

marekb
27-08-2013, 08:30
trochę z innej beczki: ok 10.09.2013 -18.09 jedziemy do Chorwacji na sesje ślubne. Przy okazji robimy warsztat z sesji, świecenia, samego podejścia i prowadzenia sesji oraz obróbka zdjęć plenerowych jednak dla dobra samej sesji możemy przygarnąć maks 2 osoby.
osoby chętne pisać na @.

przykładowe zdjęcia : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.554193631311859.1073741830.142932259104667&type=3

sorry za autoOT ;).

kgsven
27-08-2013, 09:16
Jak mogę uzyskać dostęp do cennika pro ?

Wysłano z mojego Sony J za pomocą Tapatalk 2

marekb
27-08-2013, 09:23
Jak mogę uzyskać dostęp do cennika pro ?

Wysłano z mojego Sony J za pomocą Tapatalk 2wypełnij proszę formularz kontaktowy, który znajduje się w zakładce kontakt, na stronie: www.albumy.bodzioch.pl

marekb
09-09-2013, 11:29
nowy produkt, fotoalbumy bez przekładek

filmiki, (sorry za robocze wersje z telefonu ):

http://vimeo.com/73701052

http://vimeo.com/73560791

oraz kilka zdjęć płóciennych (od razu promocja dla PRO 269zł za 20 rozkładówek 30x60cm to chyba dobra oferta jak na najwyższej klasy fotoalbum - promocja trwa jednak tylko do 13.09 - szczegóły w grupie na FB )

nowe płócienne i nowa linia albumów slim: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.630173647022775.1073741835.386623004711175&type=1

Larson
10-09-2013, 12:19
20 rozkładówek czyli 40 stron jeśli dobrze zrozumiałem? To faktycznie niezła cena w porównaniu do tych tradycyjnych. Ale mam pytanko w linku na FB jest mowa o 30x30 a tu 30x60 - jak to w końcu jest. A szczegółowe zapytanie leci kontaktem z Waszej strony.

marekb
10-09-2013, 13:55
20 rozkładówek to 40 stron, wielkośc 30x30 po zamknięciu 30x60 po otworzeniu :) cena jest super, ale należy pamiętać że to jest promocja trwająca tylko do piątku włącznie

marekb
08-10-2013, 10:07
kolejny filmik roboczy fotoalbum slim 20 rozkładówek 30x30cm, cena dla profesjonalistów 319zł

http://vimeo.com/76139853

marekb
14-12-2013, 07:44
krótki filmik roboczy o nowych wypełnieniach dla fotoalbumów ( albumy tradycyjne mają swoje wypełnienia dopasowane do ich wielkości ):

http://vimeo.com/81792010

przy okazji mały komunikat: w tej chwili nie ma możliwości realizacji zamówień ( z wyjątkiem odbitek ) na "przed świętami".

marekb
30-12-2013, 23:27
takie połaczenie skóry, ekoskóry z płótnem i wydrukiem pigmendowym na nim. Wydruk zalakierowany 3-krotnie nieżółknącym całkowicie matowym werniksem, dzięki czemu nie ma wrażenia ceraty jak przy laminacie:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=692165460823593&set=a.436671459706329.104827.386623004711175&type=1&theater

anghan
30-12-2013, 23:39
Czy planowana jest produkcja albumów prostokątnym formacie?

marekb
30-12-2013, 23:43
Czy planowana jest produkcja albumów prostokątnym formacie?
no przecie jest... 25x33 a jak zamówisz inny to tylko Ci skalkulujemy i zrobimy każdy :)

marekb
30-12-2013, 23:43
myślimy o poziomym układzie w formacie 28x33 lecz cena będzie jak w 33x33.

anghan
31-12-2013, 00:10
no przecie jest... 25x33 a jak zamówisz inny to tylko Ci skalkulujemy i zrobimy każdy :)

Wybacz patrze na cennik detaliczny i same kwadraty

marekb
31-12-2013, 01:02
W detalu tak, wrzuć Proszę w formularz swoje dane i jakie formaty Cię interesują to podamy. Jeśli się zajmujesz zawodowo podaj str www

marekb
09-03-2014, 21:43
Targi fvf 27-29.03.2014 zapraszamy na stoisko nr 68. Będą nowości będzie można zakupić piękne albumy z rabatem :)

marekb
24-03-2014, 18:46
zapraszamy wszystkich, którzy odwiedzają Targi FVF w Łodzi za 3 dni :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/03/fvf2014-1.jpg
źródło (http://www.bodzioch.pl/fvf2014.jpg)

marekb
29-03-2014, 08:34
tym, którzy do nas trafili przez pierwsze dwa dni targów serdeczne dzięki, nie tylko za obejrzenie i pomacanie naszych produktów lecz i też za spotkanie i sporo wesołych dyskusji ;). Dla tych, którzy będą dziś, zapraszamy do " globalnej ;) " wyprzedaży z fajnymi promocjami :). Nie traktujemy tego wydarzenia jako bazar lecz po prostu doszły nam UPSem albumy, których nie zmieścimy do auta, a wysłanie dziś kurierem jest po prostu nie możliwe - sobota :P

ayu
29-03-2014, 23:22
Byłem dzisiaj pomacałem i powiem że towar naprawdę bardzo dobrej jakości. Bardzo dobre wykończenie, karty rozkładają się dobrze i nie powinny prężyć przy przeglądaniu. Pozdrawiam.

... z telefonu ...

marekb
30-03-2014, 11:31
Wielkie dzięki za tak pozytywną opinię :)

Rossi_PL
30-03-2014, 13:31
Również nie mogłem przejść obojętnie obok stoiska;)Na miejscu konkretne promocje cenowe i grzech nie skorzystać. Wyglądają solidnie i naprawdę robią wrażenie podobnie jak 10 letnia gwarancja. Polecam na żywo zobaczyć album prestige - czarny z czerwonymi delikatnymi akcentami, naprawdę może się spodobać. Aha, fotoalbum na wydruku pigmentowym też cieszy oczka:)

marekb
30-03-2014, 16:56
Rossi, również dzięki za odwiedzenie i uznanie:). Sądzimy jednak że największym zainteresowaniem cieszyły się fotoalbumy slim gdzie format 30x30, 20 rozkładówek, na Kodaku Endura Prof. kosztuje 309zł ( cena dla profesjonalistów ), a w odbiorze ciut cieńsze karty ( 600g/m2 ) nie przeszkadzają na pewno. Za to możemy w nim umieścić spokojnie do 50 rozkładówek :). Jeśli chodzi o albumy tradycyjne mamy potargową promocję: przy złożeniu zamówienia w okresie 31.03.2014 - 05.04.2014 rabat na każdy album 10%

marekb
06-04-2014, 18:18
takie nowości:

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_7344.jpg)
,

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_7359.jpg)
,

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_7316.jpg)
,

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_7289.jpg)
,

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_7235.jpg)
,

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_7263.jpg)

marekb
13-07-2014, 09:51
dawno nic nie było, taka kobyłka 30x40 passe-partout, 36 stron 8.1kg
takie porównanie z wyklejonym albumem 33x33 i 50 kart (z wklejoną setką zdjęć 21x30;) )

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_2901.jpg)
.

źródło (http://www.bodzioch.pl/_MG_2878.jpg)
.
więcej tutaj: https://www.facebook.com/albumy.Bodzioch/photos/pb.386623004711175.-2207520000.1405237369./789605614412910/?type=1&theater

Davit
13-07-2014, 10:05
Jeśli mogę coś szkrobnąć od siebie:
Albumy Marka są barrdzo dobrze wykonane, nie ma najmniejszych zastrzeżeń co do jakości i trwałości. Mogę śmiało powiedzieć, ze są to najlepiej wykonane albumy jakie maiłem w rękach a miałem sporo różnych firm.
Kwestią sporną zależną od gustu klientów są eko skórki , które kojarzą się ze skajem tapicerskim. Jest to oczywiście rzeczą gustu i sprawą indywidualną każdej pary. Polecam te produkty od Marka jeśli komuś zależy na jakości wykonania. Pozdrawiam

marekb
13-07-2014, 10:36
Davit, dzięki za opinię, chciałem się jednak odnieść do podobieństwa ekoskórek do skaju tapicerskiego :P. Wykonujemy również sporo albumów w najlepszej jakości skórze naturalnej i tutaj możemy wykonać test porównawczy i zobaczysz kto trafi nie wąchając okładki. Założę się, że nikt nie trafi no chyba że przez przypadek. Otóż powierzchnie są identyczne i nawet Pani importer skór naturalnych, która nas odwiedziła musiała przyłożyć do nosa. |W obecnych czasach nie sposób odróżnić dobrej skóry eko od naturalnej. Owszem część fotografów gustuje w świecących skajach dostępnych u innych producentów i je również posiadamy jednak w ograniczonym asortymencie. Przykład: https://www.facebook.com/albumy.Bodzioch/photos/a.748412171865588.1073741841.386623004711175/748418888531583/?type=3&theater

RomanZWrocławia
14-07-2014, 14:19
Marku mam pytanie: czy przymierzałeś się do produkcji fotoalbumów ( czyli tych składanych komputerowo) na bazie wydruków dwustronnych z Epsona. Ważne: rozkładanych na płasko i w formacie 30x45 poziom. Nie tak, jak w najbardziej rozpowszechnionej obecnie technologii wklejania plastikowych przekładek pomiędzy odbitki fotograficzne? Na targach w Łodzi dwie firmy pokazywały takie albumy, ale na bazie wydruków z HP Indigo i jakiejś jeszcze innej technologii druku cyfrowego.

marekb
14-07-2014, 14:27
tak, tak, na cienkich kartach 120-200g/m2? Druk z indygo czy innych pozostawia jednak trochę do życzenia, choć to najtańsza opcja. z rozkładaniem na płask nie ma problemu jednak z Indygo nie znam dłuższych wydruków niż SRA3 czyli muszą być łączone z dwóch kart lub mniejszy format. Popatrz jednak na post 162 i pierwsze dwa zdjęcia, to jest indygo i wymiary trzy: 16x 21; 21x32; 32x44 - układ poziomy ( jamnik ) i jest to papier 300G/m2

marekb
14-07-2014, 14:32
inną alternatywą którą już produkujemy od przeszło 1.5roku to fotoalbumy slim - odbitka chemiczna (lub pigment - ale cena :( ) minimum 20 rozkładówek gramatura rozkładówki 600g/m2 bez przekładek w środku no i przykładowa cena dla profesjonalistów to 319zł za format 30x60 ( 30x30 po zamknięciu ). Przykład takiego i sztywności kart (tutaj format 20x20 ): https://vimeo.com/76139853

Ps. a na targach w Łodzi również się wystawialiśmy i pewnie do nas nie dotarłeś ? :)

RomanZWrocławia
14-07-2014, 15:15
"tak, tak, na cienkich kartach 120-200g/m2?" tak chodzi oczywiście o wiotkie karty, takie jak w offsetowych albumachZ tym drukiem cyfrowym mam problem: wglądówki, prospekty czy pokazowe albumy na targach wyglądają świetnie. Kiedy odebrałem testowe wydruki ze swoich plików czar nieco pryska. Wychodzi na to, że trzeba by opanować kolejną umiejętność przygotowania materiału do wydruku pod konkretną technologię. Jeśli masz jakieś spostrzeżenia w tej sprawie bardzo chętnie bym ich wysłuchał
Czy dobrze się domyślam, że w tym fotoalbumie slim to sklejone plecami dwie odbitki fotograficzne? Na klej? Czy za pomocą tych samoprzylepnych dwustronnych plastrów, którymi teraz lepi się je do plastkowych przekładek? Jeśli to nie tajemnica zakładu.
Czy jest możliwość wyprodukowania albumu 30X45? Mam projekt na 72 rozkładówki
Na targach przeleciałem obok Twojego stoiska, było ciasno, dużo oglądających a ja nie lubię tłoku.
Co do rozmiarów to dwie firmy pokazywały rozkładane na płasko albumy 30x45. Na stoisku firmy z Krakowa album się rozklejał w grzbiecie, a sam pomysł na sklejenie bloku był dla mnie niespotykany. Do brzegu kartki z wydrukiem doklejane były dodatkowe, chyba plastikowe skrzydełka przez całą jego długość. Te elementy miału podwójną grubość : część odpowiadała grubości karty, a część przyklejona do karty była znacznie cieńsza, zapewne by ułatwić przeglądanie stron, ich przewracanie. Gotowy album na targach tak wykonany niestety się rozklejał. U konkurencji z Łodzi albumy były szyte.

marekb
14-07-2014, 17:11
gdybyś przeczytał cały ten nasz wątek ( czego wcale nie oczekuję ) wiedziałbyś, że nie kleimy niczego na niczym samoprzylepnym lecz na najlepszych na świecie klejach i mieszankach przez nas wypracowanych ( i niestety bardzo drogich ). Również bloki do okładek nie są klejone klejami (taśmami, papierami czy jak je tam zwał ) samoprzylepnymi. Jako fotograf już doświadczyłem co może stać się z fotoalbumem pokazowym klejonym na taśmach samoprzylepnych zostawionym na półce w samochodzie w letni dzień. Te kleje to są aplikowane na nośnik właśnie temperaturą (to hot melt wiecznie żywy ) i reaktywują się bez problemu pod wpływem temperatury i co za tym idzie ładnie okładka zsuwa się z bloku. Nasza technologia nie pozwala na oderwanie poprzez mocniejsze pociągnięcie co dzieje się przy tych płatach, taśmach samoprzylepnych. Dzięki temu u nas nic się nie odkleja, ani grzbiet, ani okładki od bloku, ani rozkładówki, a i rozkładówki plastikowe nie klejone są za pomocą samoprzylepnych materiałów. Dzięki temu też po kilku latach nie zaczyna wystawać 2-3mm przekładki plastikowej. Co do metody to tak, to są klejone zdjęcia plecami, a wykonanie 72 rozkładówek 30x45 nie stanowi problemu.

RomanZWrocławia
14-07-2014, 19:35
Faktycznie nie śledziłem wątku od samego początku. Dzięki za odpowiedź. Reszta poszła na pW

marekb
22-07-2014, 15:59
takie na pena i twin czyli na pena i na płytkę robimy:

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_7209.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_7237.jpg)

więcej tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.461791743860967.112088.386623004711175&type=1

tomfoot
24-07-2014, 08:46
polskiego przaśnego kiczu jednak nic nie przebije

marekb
24-07-2014, 08:51
a o czym waść piszesz? pokażesz zagraniczny jakiś piękny ?

manfred
24-07-2014, 08:53
Też jestem ciekaw tych wypasionych zagranicznych bubli którymi podniecają się Polacy

marekb
11-10-2014, 18:00
źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3184.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3191.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3194.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3200.jpg)

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3208.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3214.jpg)
.

źródło (http://bodzioch.pl/_MG_3215.jpg)
Kremowa księga gości z gotową dedykacją na drugiej karcie. Księga przygotowana by oprócz wpisów można było wklejać zdjęcia gości obok ( nie rozejdzie się po ich wklejeniu ), Piękny napis czarny na kremie, oraz pokrowiec z płótna zamszowego dopełniają miły efekt.
Czerwony fotoalbum 35 rozkładówek 900g/m2 - Możemy wykonać i 50 rozkładówek, ale tutaj chcemy pokazać jak wygląda i składa się grzbiet, który usztywniony jest u nas w standardzie i nie zwija się jak szmata przy przewracaniu kartami. Można też zauważyć, że nie odchodzi rozbiegówka ( wyklejka ) od okładki przy otwieraniu i przewracaniu kartami ( pokazuję, gdyż ludzie , pytają czy u nas występuje ta przypadłość i ponoć u niektórych producentów jest to normą ).

marekb
27-03-2015, 17:56
w końcu powoli dobiega końca budowa nowej strony, jeszcze bałagan, jeszcze brak wielu galerii, informacji, ale dla znających nasze produkty można przez stronę zamawiać już albumy tradycyjne i etui na DVD, CD i peny. Docelowo poniższa domena będzie dotyczyła zagranicy, a to samo będzie niebawem na starej. www.colouralbums.com (http://www.colouralbums.com)

marekb
21-04-2015, 18:15
jak Wam się takie etujka podobają?
http://www.colouralbums.com/produkty/dodatki/etui-na-p

marekb
24-05-2015, 18:41
nowa strona i
fotoksiążki na miękkich kartach ( 150- 200g/m2 ) i wydrukach cyfrowych (na prawdę świetnej jakości ) już oficjalnie w cenniku. Fotografom zawodowym i dystrybutorom przypominamy iż dla nich oferta cenowa jest inna. Lecz by uzyskać status pro trzeba dołączyć link do strony www, bloga lub fanpage, można ewentualnie wpisać swój nip do weryfikacji.
http://www.albumy.bodzioch.pl/produkty/fotoksiazki