Zobacz pełną wersję : World Warranty obiektywu, a serwis Nikon Polska
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z naprawą gwarancyjną obiektywu kupionego poza Polską (ale w Europie), który ma tzw. gwarancję światową?
Na stronie Nikon Polska jest tylko informacja że sprzęt musi mieć gwarancję europejską - próbowałem dzisiaj ustalić u źródła czy gwarancja światowa obejmuje też Europę, czy może np. tak jak u konkurencji - oznacza to Amerykę Północną albo inne, ale niestety bezskutecznie.
Czy ten dokument gwarancji musi być wypełniony jakoś przez sprzedawcę (co sugeruje strona serwisu Nikona), czy wystarczy po prostu sam dokument z numerem seryjnym i do tego dowód zakupu?
Worldwide to worldwide. Napisz do nikona niech ci odpisza, jak bedzie negatywna odpowiedz to slij do centrali maila. Wtedy powinni polski serwis zresetowac.
Bardzo mi chodziło o to czy ktoś już może coś takiego przerabiał.
Obawiam się że ze względu na długi weekend majowy nie dostanę szybko odpowiedzi, a w poniedziałek muszę zadecydować czy kupować obiektyw czy też nie ;)
Jak kupilem swoja sb910 zamawialem w sklepie w lodzi (sklep stacjonarno internetowy) to sprzedawca nie uprzedzil mnie ze to bedzie import z niemiec prawdopodobnie z szarej strefy, mimo to kupilem pozniej troche zalowalem, no ale co tam mowi sie trudno.
Na stronie nikona jest info odnosnie wymiany instrukcji na polski trzeba odeslac stara do dublina co uczynilem i po 3-4 tyg dostalem polska wersje bo nie mieli na stanie.
Odeslalem im niemiecka instykcje + przewodnik jak forografowac z lampa a otrzymalem tylko instrukcje mimo tego ze zaznaczylem ze chce caly komplet jedno i drugie po polsku. Przyslano mi tylko instrukcje, machnolem reka.
Jak dzwonilem przed wysylka polecono mi zapakowac i wyslac co uczynilem. Jak zadzwonilem z zapytanem czemu nie otrzymalem przewodnika odpowiedz byla "bo wymianie podlega tylko instrukcja" wiec myslac logicznie, powinni przewodnik odeslac w wersji niemieckiej wraz z instrukcja po polsku czego niestety nie zrobili. Mowi sie trudno, dlatego wyslij maila z zapytaniem, lub dzwon na infolinie.