Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Gucio The Teleskop Fisz :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img250.imageshack.us/img250/831/rybka24ju9.jpg)
fajowa sztuka :) - wypatruje świąt? ;)
Super model/ka.
Mogę sobie na pulpit wrzucić?
Kacper_84
06-03-2007, 00:17
mhh estetycznie bardzo. a troche ciezko takie zdjecie zrobic tak z moich prob mowie. Powiedz jak swiatlo dales, z lampy przez dyfuzor, w sciane/sufit czy zastane? i z odleglosci przez tele czy z bliska.. zgaduje z GO (zaj.. trafnie dobrane) ze lapales to swiatlo ktore juz bylo ale rozjasnienie w PD rogu i dobrze oswietlona skora na pyszczku sugerowala by wspomaganie lampą.... albo to nie akwarium bylo tylko kula szklana sadzac po tle :) to lampe latwiej uzyc bo szyba nie odbija swiatla plaszczyzną:) anyway super zdjecie!
Hej, fakt szklana kula, sabina na wprost z dyfuzorem, z tyłu kuli kartka biała, focone od góry pod katem 45% (+0,3 EV) do tafli, iso 100, f 18, 1/200 sek. Prób było wiele, łatwo faktycznie nie jest, pozdr.
Kacper_84
06-03-2007, 09:37
aaaaha, dzieki ;] wyczeprujaca odpowiedz ;]
pytanie czy rybkom na psyche nie siada takie naswietlanie flashem.. znajomej zlote rybki zaczely wolniej plywac (ostrozniej?) w czasie sesji.... ale pozniej na zarcie reagowaly normalnie.
Witam,
Swietne zdjecie! A którym obiektywem ? 105 VR ?:)czy 50 ?
Tylko postarał bym sie o bardziej jednolite w swej niejednolitości tło ;) bardziej by mi sie podobało, gdyby te kolorowe rozmazania w tle były wszedzie IMHO;)
Pozdrawiam:
AMI
jedno z najładniejszych akwariowych zdjęć jakie widziełem :)
december
06-03-2007, 13:34
Gucio ma bąbla na lewej płetwie :) Zdjęcie bardzo ładne, ale dopiero po chwili, przynajmniej dla mnie.
105 VR ?:)czy 50 ?
Tylko postarał bym sie o bardziej jednolite w swej niejednolitości tło ;) bardziej by mi sie podobało, gdyby te kolorowe rozmazania w tle były wszedzie IMHO;)
Pozdrawiam:
AMI
Tak 105tką, niestety nad tłem nie mogłem zapanowac, mimo wszystko model dośc ruchliwy a warunki jak opisałem, kula...
pozdr.
Piękne :-D Bardzo malarskie i rybka taka jakby nie wiedziała ,że jest w słoiku. Super!
Pozdrawiam
Zbyszek
poprawić PD i ramkę
będzie b. dobrze :)
A mi się wydaje, że właśnie tło jest rewelacyjne, świetnie komponuje z resztą.
zkrzysztof
06-03-2007, 21:08
Świetny portret Gucia.:-D