Zobacz pełną wersję : Zdjecie simloc'ka - pomoc potrzebna
grudzinsky
27-04-2012, 10:50
Witam!
Potrzebuje pomocy w znalezieniu jakiejs dobrej strony skad moge zdobyc kod do odblokowania telefonu (dwoch telefonow - mojego i zony) Zmienilismy miejsce zamieszkania (zagramanica), a ze telefony w miare nowe i sprawnie dzialjace to zal tego sie pozbywac na rzecz prostszych modeli. Wygooglowalem jakas strone, ale czas oczekiwania do 10 dni :( troche dlugo. Mozecie cos polecic? Cos co bedzie w miare sprawnie dzialalo i bedzie mozna placic paypal'em lub visa.
dzieki!
rychu_cmg
27-04-2012, 10:52
Jakie dokładnie telefony ?
Dawid, poczekaj jakos kilka dni to zalatwie Tobie te simlocki w Limerick;) Albo podesle numer telefonu na PW....
grudzinsky
27-04-2012, 13:04
SE Xperia X8 i Nokia C3-01
Greg77 dzieki, zadzwonie dzisiaj popoludniu.
Ja kiedyś korzystałem z tego serwisu:
http://www.dc-unlocker.com/
chyba z Motorolą Milestone, ale wtedy jeszcze obsługiwała telefony, teraz widzę tylko modemy.
Są różne strony, a to wszystko polega na wygenerwoaniu jakiegoś kodu z nr. Imei.
np.: tu
http://simlock24.pl/simlock/Sony-Ericsson/Xperia%20X8/
No niemal zawsze jest to generowanie kodu, pytanie o ile prawdziwe sa te serwisy:D
Mam faceta ktory placi grube pieniadze za oprogramowanie generujace kody i licencje na nie, zaloze sie, ze sprawe zalatwi, ta nokia ma identyczny simlock jak moja stara nokia, w Polsce, trzy dni oczekiwania na kod + 150-200zl, moj znajomy robi to za 20 euro:D;)
grudzinsky
28-04-2012, 13:21
dzwonilem do Twojego znajomego i sprawa z Experi'a nie wyglada tak rozowo :( 40 euro za odblokowanie telefonu przy czym nowy moge juz miec za 60...poza tym na odleglosc tego nie zrobi, wiec musial bym przyjechac, a to juz wogole nie oplacalne :/
simlock24.pl widzialem, niestety na moja siec serwis jest nie dostepny :/
zostawilem telefon u znajomego zony, niby moze go odblokowac. zobaczymy co z tego wyjdzie...
gregzorba
28-04-2012, 13:37
wydaje mi się że taniej wyjdzie sprzedaż obecnych telefonów w PL na aukcjach, i kupienie nowych za granicą. Bo koszty związane z unlockiem, nigdy nie podnosza wartości telefonu na tyle żeby sie to opłacało.
Lub jest jeszcze jedno super wyjście......kup sobie na ebay, kartę Gevey, ja na swoim iPhone, mam w taki sposób ominiętego sima, i nie mam z tym problemów.
grudzinsky
28-04-2012, 14:25
niestety gevey dziala tylko na iPhony :/
A nie prościej zakupić po prostu kartę turbosim? Tanio i bezproblemowo. http://allegro.pl/listing.php/search?string=turbosim&category=348&sg=0
grudzinsky
28-04-2012, 21:11
pewnie i by tak bylo gdybym miesszkal w PL...niestety w IE takich bajerow nie maja...
dzieki jednak za wszelkie podpowiedzi :)
Ale poczta działa i tu i tam. za 15zł + przesyłka masz dwie karty turbosim i nie masz problemów z większością telefonów - kart przecież nie będziesz sprzedawać.
grudzinsky
28-04-2012, 22:57
to, ze poczta dziala to ja wiem, ale telefon potrzebuje na wczoraj, kolejne dni zwloki moga mnie sporo kosztowac...czekanie na list mi sie nie usmiecha, wiec chyba zanabede rano najtanszy tel zeby miec kontakt ze swiatem, a pozniej bede zamawial karty z alledrogo ;)
dzwonilem do Twojego znajomego i sprawa z Experi'a nie wyglada tak rozowo :( 40 euro za odblokowanie telefonu przy czym nowy moge juz miec za 60...poza tym na odleglosc tego nie zrobi, wiec musial bym przyjechac, a to juz wogole nie oplacalne :/
simlock24.pl widzialem, niestety na moja siec serwis jest nie dostepny :/
zostawilem telefon u znajomego zony, niby moze go odblokowac. zobaczymy co z tego wyjdzie...
Nie mowilem, ze bedzie za free, nokie zrobi bez problemu a jezeli ten soniarz jest za 40 a za 60 nowy, to kup nowy, bo to nie majatek;) Niedlugo bede sprzedawal swojego iPhonea;)
grudzinsky
29-04-2012, 13:31
znajomy zony poradzil sobie bez najwiekszych problemow...no i po krzyku :)