PDA

Zobacz pełną wersję : Formularze Word- jak to ugryźć?

manfred
25-04-2012, 10:07
Witam serdecznie, na wstępie nadmienię, że już prawie witam się z gąską prawie... Otwieram dokument Word. Nastepnie z zakładki deweloper wstawiam do dokumentu pole kombi. Następnie klikam w utworzone szare pole i wpisuję różne wyrazy, które mnie interesują. Zamykam tabelkę i właśnie tu mam problem, jak wymusić, aby lista była rozwijana i była możliwość wyboru wcześniej wpisanych wyrazów? Za pomoc serdeczne dzięki.

McSimus
25-04-2012, 13:27
Hmm ... generalnie tak:
- wstawiasz do dokumentu pole kombi i po kliknięciu prawa myszką zaznaczasz właściwości (oczywiście w trybie projektowania)
- pod tytułem "właściwości listy rozwijanej" klikasz dodaj i wpisujesz kolejno pola wyboru
- klikasz OK , klikasz na wyjście z trybu projektowania i juz powinno działać
- przynajmniej ja tak przed chwila sprawdziłem i działa
;)

manfred
25-04-2012, 22:02
Witam no u mnie nie działa bo jak kliknę na szare pole to pojawia mi sie okienko właściwości listy rozwijanej.
Aj znalazłem rozwiązanie. Recenzja -ogranicz edytowanie-ograniczanie edycji do formularzy-wymuszanie ochrony wpis hasła i hura można rozwijać listę.

McSimus
26-04-2012, 14:40
No fakt, z formularzami trochę bawiłem się w starszych wersjach Offica teraz tylko czasem zmieniam właściwości pól jak trzeba coś zaktualizować. Generalnie mam wszystkie szablony blokowane do edycji.