Zobacz pełną wersję : Niektore akku EN-EL15 do wymiany, Akcja serwisowa nikona!
Jak w temacie. Wlasciciele D7000, D800, D800E i Nikon 1 V1 powinni sprawdzic swoje akumulatory.
Wiecej na oficjalnej stronie Nikona.
"Problem ten nie dotyczy akumulatorów EN-EL15 dostarczonych z aparatami D7000 i Nikon 1 V1 zakupionymi przed 29 lutego 2012 oraz akumulatorów zakupionych osobno przed 29 lutego 2012."
link (https://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/52341)
mój kupiony przed 29/02/2012, ale po numerach, które wywijał z olejem i AF-em to bym się nie zdziwił, że aku też ma walnięty.
Ręce opadają. Spędziłem dzisiaj pół dnia w serwisie Nikona z D800 i ani słowem się nie zająknęli że akumulator jest do wymiany - a akurat mam taki z numerem , który się do tej wymiany kwalifikuje. Łączność pomiędzy działami jest po prostu rewelacyjna. Szkoda gadać. Teraz będzie odsyłanie i czekanie zamiast załatwić to w 5 minut.
wspominają coś o możliwości nadtopienia obudowy - ja bym wyjął ten aku
W skrajnie rzadkich przypadkach usterka może spowodować przegrzanie akumulatora i zdeformowanie obudowy
Nikon zaczyna wymianę akumulatorów z podanymi numerami po 1.05.
Jak powiedział pan z obsługi technicznej udało im się przegrzać akumulator przy "ekstremalnej eksploatacji" - cokolwiek to oznacza ( zdjęcia seryjne , filmowanie ? ).
Przy normalnej eksploatacji nic się nie dzieje , ale dmuchają na zimne więc wymieniają akumulatory.
tylko chwalić takie podejście