Zobacz pełną wersję : Nieduży plecaczek do wszystkiego.
Nie mogę nic ciekawego wybrać na wyprawy wakacyjne. Sprzęt taszczę w torbie na szelki lovepro i Dxx kit + stałka ledwo wchodzi.
Chciałbym sobie sprawić coś w rodzaju slingshota 100 / 200 lub fastpaka czyli kompakt i zmieścić w nim Dxx
(może kiedyś Dxxx) + kit i szeroki ~ 10-20, ew. 2 stałki. Do tego porządny statyw i laptop 15,4'. Przy okazji jakby lekką kurteczkę i sakiewkę dało się wcisnąć było by fajnie :)
Plecak aby był jak najbardziej kompaktowy i wygodny (amatorski). Będę go zabierał piechotą i na rowerze.
Ma ktoś propozycje :roll:
wasilewk
22-04-2012, 17:16
Samsonite Safaga Daypack:
http://www.google.com/search?q=samsonite+safaga&hl=pl&rlz=1I7ADSA_pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jCCUT9qEMIrN4QT9tdjQDw&ved=0CFsQsAQ&biw=1097&bih=686&sei=lSCUT5rjPOHm4QT5kI3RDw
jacek dr
22-04-2012, 17:50
Mam Fastpack 150,jestem zadowolony,na małe ilosci sprzętu rewelacja .Wchodzi d 80 z S10-20,w górnej komorze ,zmiesci sie 70-300 vr i S30 1.4 w pokrowcu sigmowskim.To jest max i robi sie ciężkawo.Po wywaleniu przegródki w dolnej komorze D80 wchodzi z gripem ,ale wtedy wyjęcie ,go w ekspresowym tempie nie jest łatwe.Paski na ramiona szerokie ,wygodne nie męcza nawet po całodniowym wypadzie. Jest pare dodatkowych kieszeni i schowków na drobiazgi typu ,filtry karty,zaślepki.Z minusów brak mozliwosci przypięcia statywu.
Fajny ten fastpack 150. Ciekawe czy bym wcisnął lapka 15'. Niby piszą że 13'.
digitaltee
24-04-2012, 16:49
a może takie rozwiązanie http://fripers.pl/product_info.php/info/p1434_Plecak-Foto-szybki-dostep-40x28x16cm-GS-931.html masz tutaj zapięcie odpinane w stronę pleców - takie rozwiązanie ma dwie zalety - po pierwsze raczej ciężko, żeby ktoś wyjął Ci coś z plecaka niepostrzeżenie (no chyba, że z boku, pod Twoim łokciem??) a po drugie możesz obkręcić plecak na pasie biodrowym na brzuch, odchylić, rozpiąć i masz całe wnętrze plecaka do dyspozycji.