Zobacz pełną wersję : Tanie oferty D7000
Witam...
Szukając ofert sprzedaży D7000 natrafiłem na taką ofertę:
Oferta (http://www.wstawaj.pl/ogloszenia.html?page=show_ad&adid=226663)
Z ciekawości naskrobałem Emaila:
Sprzedawca odpisał że jest możliwość płatności przelewem lub za pomocą Western Union Money Transfer.
Według sprzedawcy firma ma siedzibę w Wielkiej Brytanii.
"Kawałek" wiadomości wyjaśniająca tak niską cenę D7000
Witaj przyjacielu,
Zbiorniki na pocztę,
Przede wszystkim Prowadzimy sprzedaż kamer tanie ponieważ kupujemy kamery bezpośrednio od producenta, firmy i luzem też. Więc sprzedają je do nas stopy dyskontowej i niskimi cenami i sprzedajemy naszym klientom na całym świecie w przystępnej cenie. Dlatego też jesteśmy jedną z najlepszych w naszej branży.
Więc jak już wiecie, koszt kamery: $ 800 USD każda i 5 jednostek będzie kosztować 4000 dolarów USD. Opłata za wysyłkę będzie kosztować: 100 dolarów USD
Nasza firma zadba o niestandardowych opłaty i VAT (podatek od wartości dodanej).
Co o tym myślicie ?
Pozdrawiam
T.
Witam...
Szukając ofert sprzedaży D7000 natrafiłem na taką ofertę:
Oferta (http://www.wstawaj.pl/ogloszenia.html?page=show_ad&adid=226663)
Z ciekawości naskrobałem Emaila:
Sprzedawca odpisał że jest możliwość płatności przelewem lub za pomocą Western Union Money Transfer.
Według sprzedawcy firma ma siedzibę w Wielkiej Brytanii.
"Kawałek" wiadomości wyjaśniająca tak niską cenę D7000
Co o tym myślicie ?
Pozdrawiam
T.
Czytałeś uważnie ofertę ;)?
"Nikon D7000 Aparat cyfrowy lustrzanka Nikon AF-S 18-105mm DX koszt obiektywu: $ 800usd"
Z takimi ofertami to omijać szeroko
Co to znaczy sprzedają kamery luzem? - bez pudełka itp? znaczy kradzione?
Czytałeś uważnie ofertę ;)?
"Nikon D7000 Aparat cyfrowy lustrzanka Nikon AF-S 18-105mm DX koszt obiektywu: $ 800usd"
Z takimi ofertami to omijać szeroko
Co to znaczy sprzedają kamery luzem? - bez pudełka itp? znaczy kradzione?
Czytałem, czytałem...
Po wymianie kolejnego mailu wychodzi na to że jest to błąd w tłumaczeniu. ; )
W wcześniejszym mailu zas pisał ze aparaty sa zapakowane oryginalnie.
Chytry dwa razy traci.
Kup i napisz czy coś dostałeś.
Przecież to z translatora google
następny nigeryjski wałek
Dokładnie to chciałem powiedzieć
Ludzie, myślcie trochę. Jaka szanująca się firma używa translatora do aukcji i wymiany maili? jestem na 100% pewny, że to jakiś przekręt.
Proste. Odpisz, że będziesz w przyszłym tygodniu w okolicy i odbierzesz osobiście, bo sknera jesteś i żal tobie 100 za przesyłkę.
Niech tylko poda adres firmy ;)
Rafał_Sz
22-04-2012, 20:51
RossiElectro ma jeszcze zapasy? ;):)
Napisz do nich tak:
"bardzo szybko potrzebuje aparatu. Właśnie wybieram się do banku zrobić przelew. W następnym mailu wyślę skan potwierdzenia przelewu. Proszę o natychmiastową wysyłkę po otrzymaniu mailem skanu przelewu" ;)
Tak chyba te nigeryjskie przekręty wyglądały ;)
EDIT:
UWAGA: Niech komuś nie przyjdzie do głowy wysyłać im pieniędzy - nigeryjscy oszuści właśnie tak działali/działają, że oferowali za towar cenę 2-3 krotnie wyższą niż był warty i wysyłali "skan" potwierdzenia przelewu a naiwni sprzedający wysyłali towar.
Teraz pewnie znaleźli sposób "w drugą stronę" - oferują podejżanie tani towar, klient wpłaci pieniądze a towaru nigdy nie zobaczy.
RossiElectro ma jeszcze zapasy? ;):)
Ma ktoś może jakieś informacje ?
Proste. Odpisz, że będziesz w przyszłym tygodniu w okolicy i odbierzesz osobiście, bo sknera jesteś i żal tobie 100 za przesyłkę.
Niech tylko poda adres firmy ;)
Dobry pomysł. Naskrobałem już meila. ; )
Oto odpowiedź na email. ; )
Witaj Przyjacielu,
Dzięki za e-mail,
Od przyjeżdżasz do Wielkiej Brytanii i chcesz kupić bezpośrednio od nas, trzeba będzie dać mi swój adres, pod którym będziesz przebywać w Wielkiej Brytanii i przynosimy je do Ciebie w ciągu 24 godzin i bez żadnych opłat wysyłki wliczony w cenę. w porządku?
Więc jeśli jesteś zainteresowany kupnem 5 kamer, całkowity koszt wyniesie: 4000 dolarów USD
Ale jeśli chcesz przyjść do naszej firmy bezpośrednio, trzeba będzie potrzebować licencji zanim będziesz mógł przejść przez drzwi przez Security. w porządku?
Więc kiedy idziesz do ziemi, a także mieć bezpieczną podróż.
Dzięki
Denis Simachev
Sales Manager
BEST TRADE LTD
(+44) 70-318-98-511
militarius
24-04-2012, 16:46
Więc kiedy idziesz do ziemi, a także mieć bezpieczną podróż.
Padłem :D
Ma ktoś może jakieś informacje ?
Dobry pomysł. Naskrobałem już meila. ; )
Padłem :D
Też kocham Google Tłumacz. :D
jacek dr
24-04-2012, 17:18
Chyba maja też w ofercie atrakcyjne usług pogrzebowe.
Dobre, ale moglo sie skonczyc tragicznie.
T'J Genialne, po prostu genialne. Kocham googlowego tłumacza :D
Wydaje się niemożliwe by ktoś dał się naciąć, ale z pewnością taki się trafi.
Szkoda, że są bezkarni.