Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Willa w Konstancinie
hubi2000
21-04-2012, 19:37
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img27.imageshack.us/img27/1575/15449734594936546307510.jpg)
Al Koholik
21-04-2012, 19:47
Niebardzo :( Jakaś zaniedbana ta architektura. Wtopiona w tło tak, że trudno jest cokolwiek wyodrębnić. Szara plama plus niebo. Ale jak się człowiek zmusi się do gapienia w obrazek w tedy dopatrzy jakąś ruinę. I tyle można powiedzieć, że to ruina...
Mam wrażenie solidnego przeostrzenia, zwłaszcza u dołu kadru, który jest przez to nieczytelny. Do wybranej do zdjęcia konwersji bardzie pasowałoby chyba miękkie ujęcie tematu.
2pompony
21-04-2012, 20:24
No właśnie, wtopiona, bo strasznei przefajnowane ostrzenie. Swoją drogą kompozycja jakaś mocno umiarkowana, tak stoi sobie coś na środku i tyle. Nie wiem, czy nie można podejść dalej, bo nie znam warunków - ale sama willa powinna dać lepsze rezultaty, jakby ją zrobić lepiej, bo wydaje się być interesującym obiektem.
I choć sam nie lubię natsrojów ruder, bo na ogół zdjęcia wyłącznie epatują 'ruderstwem', zamiast pokazywać dobre kadry, to na zrobienie tej willi poszedłbym jeszcze raz.
Niebardzo :( Jakaś zaniedbana ta architektura. Wtopiona w tło tak, że trudno jest cokolwiek wyodrębnić. Szara plama plus niebo. Ale jak się człowiek zmusi się do gapienia w obrazek w tedy dopatrzy jakąś ruinę. I tyle można powiedzieć, że to ruina...
moje odczucia są bardzo podobne
Znam to miejsce, wogóle masz tam w okolicy kilka takich domów. Podejdź do tematu jeszcze raz bo warto. To zdjęcie ma sporo wad. Największa to właśnie to, że dom jest wtopiony w tło. Dół kadru faktycznie przeostrzony. No i chyba lepiej byłoby w kolorze to pokazać. Kadrowanie też mi tu nie pasuje, no naprawdę trudno znaleźć jakiś pozytyw. Próbuj dalej i wrzucaj do oceny. Pozdrawiam.
cheyenne
25-04-2012, 11:22
Mam wrażenie solidnego przeostrzenia, zwłaszcza u dołu kadru, który jest przez to nieczytelny. Do wybranej do zdjęcia konwersji bardzie pasowałoby chyba miękkie ujęcie tematu.
Jestem podobnego zdania