Zobacz pełną wersję : guma D90
Witam !
Odkleiła mi się guma pod kciukiem w D90, przykleił bym ją sam ale niestety się rozciągnęła. Czy serwis zrobi to w ramach gwarancji ? ile czasu będzie trwała ew. "naprawa" i jak należy postępować aby dokonać tej naprawy w serwisie nikona ? z góry dziękuje za informacje, Pozdrawiam
Paradiso Perduto
20-04-2012, 21:10
KLIK (http://www.nikon.pl/pl_PL/service_support/Zasady+napraw.page?lid=2&lidsub1=3&lidsub2=0&lidsub3=0&lidsub4=0&sParamValueLbl=&sParamValue=&sParam1ValueLbl=&sParam1Value=&dcr=) i masz...
albo więcej wysiłku...
[email protected] - pamiętaj żeby podać w mailu numer telefonu - pewnie oddzwonią i powiedzą co i jak
Stach2008
21-04-2012, 06:56
Witam !
Odkleiła mi się guma pod kciukiem w D90, przykleił bym ją sam ale niestety się rozciągnęła. Czy serwis zrobi to w ramach gwarancji ? ile czasu będzie trwała ew. "naprawa" i jak należy postępować aby dokonać tej naprawy w serwisie nikona ? z góry dziękuje za informacje, Pozdrawiam
Piszesz do serwisu nikona maila z prośba o sprzedaż gumy pod kciuk, podajesz numer fabryczny body. Wybierasz rodzaj przesyłki. Ja wybrałem Pocztę Polską bo kurier kosztował sporo a mi się nie śpieszyło. Guma przyszła po 14 dniach... ;) Zapłaciłem dokładnie 26,30zł.
Paradiso Perduto
21-04-2012, 07:49
jeśli masz ważną gwarancję - ślij w jej ramach :)
mariaczi666
21-04-2012, 09:00
jeśli masz ważną gwarancję - ślij w jej ramach :)
No nie wiem, wolałbym raczej zapłacić te 26pln za nową gumę i przykleić samodzielnie niż bawić się w pakowanie korpusu w karton, zabezpieczanie, kuriera, pożegnać się z nim na tydzień lub dwa i potem jeszcze mieć nadzieję, że wróci cały i zdrowy. Kuriera zapewne opłaca interesant w przypadku tego serwisu?
W ogóle myślę, że jak mają tam w serwisie tego typu przypadki to otwierają paczkę z uśmiechem politowania z powodu całego tego cyrku z wysyłaniem i odsyłaniem. Powiem więcej, oni powinni wręcz zasugerować wymianę we własnym zakresie po wysyłce przez nich gumy...
Wysłałem body ,wymienili w ramach gwarancji .
Paradiso Perduto
21-04-2012, 10:14
No nie wiem, wolałbym raczej zapłacić te 26pln za nową gumę i przykleić samodzielnie niż bawić się w pakowanie korpusu w karton, zabezpieczanie, kuriera, pożegnać się z nim na tydzień lub dwa i potem jeszcze mieć nadzieję, że wróci cały i zdrowy.
niby tak, ale... temat wałkowany już na forum - skoro wydaje na coś, bądź co bądź nietaniego, pieniądze - czegoś oczekuję, w tym wypadku sprawności działania i odpowiedniej jakości. jeśli producent nie jest w stanie mi tego zapewnić, dlaczego mam jeszcze do tego dopłacać?
mariaczi666
21-04-2012, 13:37
Bywa, że ktoś nie może sobie pozwolić na rozstanie z body trwające tydzień lub dwa, dodatkowo jeśli kuriera opłaca właściciel aparatu a nie serwis (zakładam tak, gwarancja chyba takich rzeczy nie kryje) to chyba rachunek jest prosty i nikt o zdrowych zmysłach nie stwierdzi inaczej...
Tak czy owak, wybór należy do Kolegi założyciela wątku.
jeżeli jest tak że sam będę musiał opłacić kuriera to bez chwili namysłu wole zakupić gumę i sam się z tym uporać :)
ja czekam na oplacona gumke podkciukowa do D700 z J%#@#o serwisu juz tydzien....barany nie sa w stanie nawet durnej wysylki zwykla poczta zrobic
Konrad, nie chce być złym prorokiem, ale jeszcze poczekasz. Ja na komplet gum do F100 czekałem równy miesiąc. Byc może czekałbym dłużej, ale po trzech tygodniach przypomniałem się mejlem. Jak chcesz na cito, trzeba kurierem.
gumka przyszla...zaplacoona i zamowiona 12.04... masakra...zeby tak dzialaly "prywatne" sklepy dawno poszlyby z torbami