PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografowanie ślubu we dwoje.

pipol
19-04-2012, 19:34
Zwykle fociłem śluby solo ale prawdopodobnie będę działał wkrótce z drugą osobą. No i właśnie w sobotę po raz pierwszy „zabieram„ ją na fotografowanie w kościele.
Robiliśmy już wspólnie zdjęcia na koncertach, reporterkę itp. ale w kościele będzie to jej debiut. Nie jest też zbyt doświadczonym fotografem.
I tak sobie właśnie myślę jak to rozegrać ? Czy dać jej swobodę niech robi "co chce" czy sprecyzować jakieś zadanie ? Podział ról ?
Nie chcę ryzykować w końcu uroczystość nie do powtórzenia. Kamerzysty nie będzie. Kościół jasny ale przy ołtarzu wąski.

burz
20-04-2012, 00:28
Może niech robi szerokie plany i gości, a ty skup się na PM...?

tomek67
20-04-2012, 08:42
Kiedyś na allegro widziałem ofertę właśnie tandemu.
Z zdjęć wynikało, że jeden fotograf miał praktycznie cały czas stałkę 28mm a drugi 85mm.
W sumie fajne efekty to dawało, bo były zdjęcia z tych samych momentów w inny sposób zrobione.
No i trzeba ciut wyczucia by sobie nie przeszkadzać.

Andrzej78
20-04-2012, 08:48
Ale sprawdź u księdza, czy zgodzi się na dwóch fotografujących? Jest sporo kościołów gdzie księża akceptują tylko jednego fotografa i jednego kamerzystę.

pipol
20-04-2012, 22:08
...Z zdjęć wynikało, że jeden fotograf miał praktycznie cały czas stałkę 28mm a drugi 85mm.
W sumie fajne efekty to dawało, bo były zdjęcia z tych samych momentów w inny sposób zrobione.
No i trzeba ciut wyczucia by sobie nie przeszkadzać.

Przyszłościowo właśnie nad czymś takim myślę.

Ale sprawdź u księdza, czy zgodzi się na dwóch fotografujących? Jest sporo kościołów gdzie księża akceptują tylko jednego fotografa i jednego kamerzystę.

Ten kościół jest mi dobrze znany, księża spoko a kamerzysty nie będzie.