Zobacz pełną wersję : AOrta nr 1
ranbir kapoor
13-04-2012, 11:09
Ukazał się pierwszy numer AOrty - magazynu tworzonego przez pasjonatów fotografii analogowej. Znajdziecie w nim zdjęcia, wykonane przy użyciu technik tradycyjnych, które składają się na niesamowite historie opowiedziane przy pomocy aparatu fotograficznego. Magazyn jest kontynuacją inicjatywy A/O1 – ekskluzywnego albumu wydanego w limitowanym nakładzie 66 egzemplarzy, w którym swoje prace prezentują entuzjaści fotografii analogowej.
AOrte przygotowali herosi przemykający w swoich obcisłych trykotach rubieże świata, przykryci pelerynami, spod których wychylają się wielkoformatowe obiektywy a na piersi z dumą jaśnieje logo A/O. Są nimi: Bartosz Rogowski, Konrad Adam Mickiewicz, Mariusz Janiszewski oraz Wojciech Pokwicki, a poznali sie na wierzchołku czynnego wulkanu jednej z wysp indonezyjskich.
Pierwsze wydanie dostępne jest w formacie PDF – do pobrania na aortamag.org – w którym prace prezentuje 7 fotografów.
http://aortamag.pl/
Super, szczególnie "Analogowe cmentarze" mnie urzekły.
swietnie sie ogladalo... i czytalo :)
Kartofelinder
13-04-2012, 14:17
A nie miało być o cyckach? Tak bym też coś przesłał :(
Nie plakac :) Bede kolejne numery. Jesli masz ciekawy material to przeslij na maila. My juz sobie zobaczymy i opublikujemy gdy bedzie pasowal do tematu numeru.
Bartek - NinoVeron
13-04-2012, 23:23
przypuszczam, że dzisiaj bardzo dużo osób odwiedziło stronę AOrty
i dobrze było by tam wstawić link do FB :) niech lajkują :)
przypuszczam, że dzisiaj bardzo dużo osób odwiedziło stronę AOrty
i dobrze było by tam wstawić link do FB :) niech lajkują :)
Tylko ten niebieski kolor do "lajkowania" *) ... webmajster nie przepuści ...
EDIT: oczywiście przeczytałem i obejrzałem, fajna robota.
*) tutaj lajkowanie chyba nie oznacza lajkowania lajką ?
norbibxl
15-04-2012, 00:17
Po takiej promocji kolejny nr AOrty bedzie mail pewnie ze 132 strony ;) bo to bedzie wstyd tam nie byc ;)
MariuszJ
15-04-2012, 10:55
Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
Gawiedź pożąda AOrty... bardzo...
ranbir kapoor
15-04-2012, 11:15
podobno sa juz aukcje na allegro typu - sprzedam pdfa AOrty za jedyne 99.99$
już ok -jakoś nie zaksięgowało mi $ za dodatkowy transfer ....
Chyba musicie wyposażyć się w serwer z nielimitowanym miesięcznym transferem ;)
Wydawnictwo jest ekskluzywne, więc musi być*limitowane
sorevell
16-04-2012, 19:05
Ktoś prowadzi statystykę pobrań? ;)
ranbir kapoor
16-04-2012, 19:11
Ktoś prowadzi statystykę pobrań? ;)
oczywiscie ze tak
mamy poprania z takich panstw jak polska, niemcy, usa, dania, kanada, belgia, anglia, portugalia, nigeria, mali, kolumbia,filipiny, australia, uzbekistan...... cala tablica mendelejewa
Statystyki z tego co wiem nie ma, ale prosto będzie policzyć na podstawie zużytego transferu. :-)
ja tez raz więc w sumie już 2
jest w pierwszym dniu było ... i tu muszę się zapytać w redakcji czy mogę to zdradzić ale ... przerosło to moje oczekiwania dwukrotnie ....
microbot
16-04-2012, 19:48
Ja łapczywie pobrałem 4 egz. Jak mi się znudzą pobiorę kolejne.
liczy tylko raz :) wiec nie napędzisz licznika ... chyba ze zawsze z innego IP
ale w szoku jestem iż ponad 150 pobrań było z tabletów ....
ranbir kapoor
16-04-2012, 19:51
jest w pierwszym dniu było ... i tu muszę się zapytać w redakcji czy mogę to zdradzić ale ... przerosło to moje oczekiwania dwukrotnie ....
Podziel przez 10 i publikuj
Na tabletach świetnie się czyta i ogląda PDFy. Łatwo też zapisać i komuś zaprezentować. Warto zatem dbać o to by strona była czytelna dla wszelkich urządzeń. A debiut całkiem udany muszę przyznać. Ładna szata, nieprzeładowana.