PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Plaza de España

Rob123
12-04-2012, 22:33
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img21.imageshack.us/img21/9808/plazadeespaa.jpg)

Dune
12-04-2012, 22:42
Bardzo ładnie poukładane, fotografia bez mankamentów.

Radek_1
12-04-2012, 23:01
Podoba się. Prosto, jasno i czytelnie.
Pierwsza klasa...

Al Koholik
13-04-2012, 12:41
Elegancko! Ładnie poukładane w kadrze. Tonacja mi nie odpowiada, ale to szczegół. To zawsze można zmienić, a spapranego kadru już nic nie uratuje.

Rob123
14-04-2012, 01:39
Dzięki za uwagi.

Tonacja mi nie odpowiada, ale to szczegół.
Jaka tonacja odpowiadała by Tobie bardziej ?
Tak ogólnie poglądowo w którą stronę byś poszedł kolorystycznie?

creep
14-04-2012, 08:13
Szkoda nudnego nieba, no ale to jest bardzo na południu, trudno trafić inne warunki. Fotografowie to dziwni ludzie, jako jedyni cieszą się gdy pojawiają się chmury ;)
Kadr klasyczny, bardzo staranny. Masz coś zrobionego później, gdy słońce oświetla cały budynek?

Rob123
14-04-2012, 16:49
Szkoda nudnego nieba, no ale to jest bardzo na południu, trudno trafić inne warunki. Fotografowie to dziwni ludzie, jako jedyni cieszą się gdy pojawiają się chmury ;)
Kadr klasyczny, bardzo staranny. Masz coś zrobionego później, gdy słońce oświetla cały budynek?

To fakt niebo szału nie robi :)
Oczywiście również był bym bardziej zachwycony z burzowych chmur(lub chociaż ze zwykłych białych :) ) i jednocześnie światła słonecznego było by bardziej spektakularnie :)
Ale tak naprawdę do zdjęcie powinno być raczej zaliczone do turystycznych, co prawda jak piszecie kadr poprawny pora też poprawna ale żeby pokazać to w bardziej spektakularnych/ciekawszych warunkach i ująć w bardziej nietypowy acz ciekawy kadr trzeba mieć więcej czasu.

Dopowiadając na pytanie czy mam kadr gdzie słońce oświetla cały budynek odpowiedz brzmi niestety nie. Jest to zachód więc później już było coraz mniej światła a statywu nie miałem, a szkoda miejsce urokliwe na noce (wieczorne) zdjęcia.
Moim zdaniem jak niema się talentu żeby zrobić coś naprawdę ciekawego nawet w przeciętnych warunkach i miejscach trzeba mieć czas i parę podejść nawet do takiego miejsca jak to żeby pokazać je w sposób trochę ciekawszy i lepszy. Chyba że ma się dużo szczęścia.
(oczywiście wszystko to co napisałem donoszę do własnych "umiejętności" ).

Al Koholik
14-04-2012, 22:56
Mnie brak nieba nie przeszkadza. Im ciekawsze niebo tym gorzej dla architektury :wink: a to przecież jest zdjęcie architektury. Co do kolorystyki to jak dla mnie to jest za dużo zielonego/niebieskiego.

Rob123
15-04-2012, 09:29
Co do kolorystyki to jak dla mnie to jest za dużo zielonego/niebieskiego.

Faktycznie zwłaszcza prawa strona jak teraz patrze ...