PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Karolina i mój debiut

Toniemek
12-04-2012, 14:26
Witam wszystkich,
Jedne z pierwszych tego typu zdjęć, które zrobiłem z moją partnerką.
Prosiłbym o pomoc co można zmienić, poprawić, co dodać a czego się pozbyć :)

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

pozdrawiam

nonnatus
12-04-2012, 14:34
witamy
przede wszystkim za mało tu tej partnerki.
wydaje się, że jest dość ładną kobietą, dlaczego nie pokażesz Jej bliżej.
dla mnie to zwykłe pstryki, ale domyślam się, że może być ciekawie.nawet bardzo.

więcej tu torów i pociągów niż kobiety.
masz jakieś inne z tego seszyna?

clusca
12-04-2012, 14:47
A mnie się podobają :) Fajna obróbka, ale... MZ aż prosi się, żeby na jedynce wzrok modelki "zgadzał się z kierunkiem torów", tzn. żeby patrzała albo w obiektyw, albo w "swoje prawo", ale podkreślam, to tylko MZ. No i podpis... jeśli już być musi, to niech będzie jeden, a nie na każdym z trzech zdjęć, bo rozumiem, że to jako jedna całość jest.

mOSAd
12-04-2012, 15:39
Dobre zdjęcia. Ładna obróbka. Nie zestawiałbym tylu skosów ze sobą, w szczególności dwóch identycznych po prawej. Podoba mi się praca z kolorem i jego postrzeganie. Uwaga na kolor twarzy w stosunku do koloru dłoni - lampa nie sięga do nich tak ładnie i bardzo się wyróżniają. Zmienić światło lub skorygować w obróbce. Zdecydowanie na plus, szczególnie prawe-górne.

remiksson
12-04-2012, 19:39
Dość ciekawe zestawienie, jednak jak ktoś już wspomniał, lepiej by sie oglądało gdyby to rozbić na 3 zdjęcia. W tym spójnym zestawieniu, za mało dziewczyny, za dużo misz masz ;)

Toniemek
13-04-2012, 00:11
No niestety problem polegał na tym, że partnerka z natury marudna jest, i podczas robienia zdjęć, poszedł foch, i nie udało się nic wiecej stworzyć. Do tego cwana bestyja dorwała się do aparatu podczas mojej nieobecności, i zrobiła ooooostrą selekcje i spośród 25 zrobionych znalazłem ledwo 8 a z tych 8 udało mi się wyselekcjonować te 3 :) ale faktycznie brakuje jakiegoś bliższego ujęcia. W związku z tym przejrzałem raz jeszcze folder i znalazłem coś tego typu.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Co do dłoni- będę miał na uwadzę podczas kolejnych zdjęć :)

Toniemek
13-04-2012, 01:47
Mam zdjęcia z wiosennego wypadu, nie chce zakladac nowego tematu bo w sumie dalej ta sama Karolina

//EDIT

Mam nadzieję, że ten set będzie spójniejszy.

mOSAd
13-04-2012, 02:38
Fajne zdjęcia, rewelacyjna modelka. Za dużo skosów. Za dużo kolaży. Ja chcę duże zdjęcia, bez przeglądania flickera. :( Na dużych widać trochę błędów już, albo obróbkę celowaną w mały rozmiar.

PaulGilbert
13-04-2012, 10:17
Mnie się podobają. Skosy i kolaże mnie nie rażą :-) Może jedynie to pierwsze po przeniesieniu na papier może być ciut za ciemne.

Irwusek
13-04-2012, 10:23
Ten drugi wrzut bardziej mi się podoba od pierwszego :)
Taki bardziej stylowy, przyciąga wzrok, miło się ogląda :)

Numeruj prace ;)

Toniemek
13-04-2012, 11:26
Na dużych widać trochę błędów już, albo obróbkę celowaną w mały rozmiar.

O jakich błędach mówisz? Wskaż proszę, żebym wiedział na co zwracać szczególną uwagę :) .

czarekk
13-04-2012, 11:47
podobają się. Fajna obróbka, kadry i modelka

JoannaJeszka
13-04-2012, 12:59
ciekawe