PDA

Zobacz pełną wersję : Fomei Digital Pro X/500/500

mw1962
12-04-2012, 02:05
Planuję zakup zestawu lamp w celu uruchomienia studia czy ktoś coś wie na temat tego zestawu Fomei Digital Pro X/500/500, wszelkie rady będą uważnie przeczytane, a może ktoś ma jakąś inną opcję ?;-)

conik
12-04-2012, 09:19
lampy dobre i sprawdzone ale na rynku jest wiele innych porownywalnych nieco tanszych rozwiazan
fomei= hyundae photonics i aurora (obie koreanskie sprawdzone firmy)

Dager
12-04-2012, 09:49
Faktycznie, sporo jest na rynku innych opcji. Warto przejrzeć ofertę Aurory, seria Orion jest znacznie tańsza a jakościowo to ta sama liga. Jeżeli już koniecznie trzeba wydać majątek to za takie pieniądze można pomyśleć o zestawie z Bowensami.

marcz
12-04-2012, 10:25
Fomei Digital Pro X to rozwiązanie bardzo mocno zaawansowane technologicznie. Kiedy sam stałem przed podobnym dylematem, zdecydowałem się jednak na Bowensa. Ta seria Fomei dopiero wchodziła na rynek i nie było właściwie żadnych wiarygodnych opinii, a o Bowensach praktycznie każdy wypowiadał się pozytywnie, w kontekście trwałego i sprawdzonego rozwiązania. Technologicznie Bowens wygrywa chyba tylko czasem trwania błysku, reszta specyfikacji technicznej jest po stronie Fomei - pełne zdalne zarządzanie, regulacja mocy, osłony palników, etc.
Jeżeli nie potrzebujesz wszystkich nowoczesnych zabawek, to warto rozważyć tańsze i równie solidne opcje - np. Aurora, Quantuum Fomex.

conik
12-04-2012, 12:41
dodam ze od lat uzywam aurory... nie przypominam sobie zebym mial z nimi jakiekolwiek problemy...dotyczy to zarowno uzytkowania jak i trwalosci

mw1962
12-04-2012, 17:35
dzieki za już i proszę o więcej, może inaczej zapytam co byście zaproponowali z własnego doświadczenia jaki zestaw lamp na start studia, portrety, sesje ślubne itp. chodzi mi o to żeby nie przepłacić ale jednocześnie zapewnić sobie dobrą jakość zdjęć innymi słowy żeby nie "umoczyć" czy np. taki zestaw Fomei Basic 400 wystarczy czy trzeba bardziej drenować kieszeń, liczę na wasze wsparcie, z góry dzięki