PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie robią takie odbitki?

GrAn
18-06-2005, 08:40
Konkurs fotograficzny National Geographic.

"Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać zgłoszenie zawierające :
- zdjęcie powiększone na papierze fotograficznym o wymiarach 18 x 24 cm;
- wypełnioną i podpisaną kartę zgłoszenia znajdującą się w zamkniętej kopercie oznaczonej godłem.

Każdy Uczestnik konkursu może przesłać do 5 fotografii w każdej z kategorii tematycznych wymienionych poniżej:

Piękno, Przygoda, Radość, Żywioł, Kultura, Redd's go.

Każda z przesłanych do Konkursu fotografii powinna zawierać w górnej części rewersu następujący opis :
- godło;
- nazwę miejsca zamieszkania, numer telefonu,
- grupę uczestnictwa (amator, profesjonalista);
- kategorię;
- tytuł fotografii;
- datę i miejsce wykonania fotografii;
- jednozdaniowy opis fotografii.

Zgłaszane do Konkursu fotografie nie mogą być zmieniane elektronicznie, ani w żaden inny sposób. Nie można także dokonywać fotomontaży.

Zgłoszenie należy przesłać na adres Organizatora:

Wydawnictwo G+J RBA Sp. z o.o. & Co. Sp. Komandytowa,
ul. Wynalazek 4, 02-677
Na kopercie należy umieścić napis : Konkurs fotograficzny National Geographic.
Zgłoszenia będą przyjmowane od 1 czerwca do 31 sierpnia 2005.
Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia lub zagubienie zgłoszenia podczas transportu."

Jak w tytule : gdzie robią odbitki 18x24? wszędzie w labach oferuja 10x15, 20x30 na pytanie o 18x24 wzruszaja ramionami( było tak w fotojekerze i trzech innych prywatnych labach)

szymony
18-06-2005, 09:00
Jak w tytule : gdzie robią odbitki 18x24? wszędzie w labach oferuja 10x15, 20x30 na pytanie o 18x24 wzruszaja ramionami( było tak w fotojekerze i trzech innych prywatnych labach)

To może warto w końcu samemu coś spłodzić od a do z. Niekoniecznie barwnie. :wink:
Zerknij do oferty sklepów, które sprzedają ciemniowe pierdoły. Taki format papieru to standart do ręcznej obróbki.

Co do wymagań konkursu, to może ustalając taki a nie inny format organizator chce mieć foty właśnie które są dziełem autora, a nie tandemu autor/lab.
A i w tz. pożądych labach, taki rozmiar też (za odpowiednią cenę) pewnie nie stanowił by problemu).

admin
18-06-2005, 09:31
Czasem sie dziwie dzisiejszym fotografom :) Kiedys wszystko bylo znacznie prostsze. Format rowniez organizowalo sie samemu. Nozyk, linijka i po krzyku :)

szymony
18-06-2005, 09:45
Nozyk, linijka i po krzyku :)
Nożyk, linijka, krzyk i pogotowie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kacperek
18-06-2005, 10:28
Nozyk, linijka i po krzyku :)
Nożyk, linijka, krzyk i pogotowie

Byle nie Łódzkie :)

Al Bundy
18-06-2005, 13:32
Dajesz 20x30 wykadrowaną w PS pracę i tniesz... proste...

Anonymous
18-06-2005, 17:03
a na marginesie ciekawe co maja na mysli piszac ze nie moga byc zmienione elektronicznie, czy jak mam nefa i zwieksze kontrast to juz jest zmiana
?

GrAn
18-06-2005, 17:39
"Zezwala się, ze względu na cechy formatu cyfrowego, na retusz fotografii, pod warunkiem, że będzie on polegał na zastosowaniu korekty globalnej, która polepsza jakość (np. nasycenie, kontrast). Nie zezwala się natomiast na stosowanie zabiegów selektywnych w celu dodawania lub odejmowania elementów, łączenia kilku fotografii lub zmiany jej oryginalnej kompozycji"

Anonymous
18-06-2005, 17:42
aaa dzięki, to co ? startujemy?? :D

GrAn
18-06-2005, 18:47
myśle że warto spróbować
http://www.national-geographic.pl/national2/index.jsp?place=Lead01&news_cat_id=522&news_id=1008&layout=12&page=text

Anonymous
18-06-2005, 19:22
kurde mam głupawy dylemat :) czy godło to nick? Bo jak tak to Piast miał nick orzeł biały :D:D:D

Czornyj
20-06-2005, 10:02
Nienawidze brać udziału w konkursach, ale w tym przypadku główna nagroda nie daje mi spać - D2x+17-55!!! Oraganizowanie konkursów z tak kuszącym trofeum powinno być zakazane... to budzi w człowieku najgorsze instynkty... Już nawet złapałem sie na tym, że siegałem w sklepie po Velvie...