Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kwitną wiśnie
A więc spróbowałem na spacerze wykorzystać tą biedną wisienkę w tle.
Prosze o krytykę i wskazówki, co poprawić na przyszłośc i nad czym pracować.
Pozdrawiam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/7370/dsc1504q.jpg)
Przesadziłeś z wygładzaniem skory ... chyba nawet na usta weszlo troche. A pomysł fajny!
Jak patrze na skore to widzę takie małe kreseczki, kropeczki :D
Ale samo zdjęcie bardzo przyjemnie się ogląda : )
Niestety wygładzanie niehalo, musiałeś coś machnąć z automatu, bo typowo automatyczna gładź wyszła, jeśli się nie mylę, to właśnie w jakimś programiku coś musiało się stać poza kontrolą...
PaulGilbert
09-04-2012, 13:29
Obróbka może nie najlepsza, ale zdjęcie ma klimacik.
Dzięki za uwagi odnośnie wygładzenia skóry, był to pierwszy mój eksperyment z czymś takim, było ostre rozmycie gaussowskie, potem do tego nałożenie "wychodowanej" skóry. Wezmę to pod uwagę na przyszłość, aby z tym tak nie szaleć.
Aczkolwiek cieszę się, że sam kadr nie budzi takich kontrowersji :)
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Panów nade mną :P
militarius
09-04-2012, 18:17
+ wystemplowałbym te dwa punkciki na twarzy :) ewentualnie możesz się pobawić skraplaniem na oczach i je jakoś fajnie ich kolor wyciągnąć. Kombinuj, bo fajne foto :)
PaulGilbert
09-04-2012, 19:51
Dzięki za uwagi odnośnie wygładzenia skóry, był to pierwszy mój eksperyment z czymś takim, było ostre rozmycie gaussowskie, potem do tego nałożenie "wychodowanej" skóry. Wezmę to pod uwagę na przyszłość, aby z tym tak nie szaleć.
No można było nieco mniejsze krycie zastosować. Skoro już o obróbce to chyba można byłoby też nieco przyciemnić brwi.
remiksson
09-04-2012, 22:08
Obróbeczka zbyt intensywna (za mocno gładzone i niedokładnie, rzeczywiście wchodzi na usta), a jesli juz bawić się skraplaniem to poprawiłbym nos modelce, bo pod tym kątem wygląda potężnie, choć dziewcze delikatne zdaje się być:) No i te 2 punkciki też bym wystemplował, pasują do tak wygładzonej cery jak świni siodło.