PDA

Zobacz pełną wersję : Zestaw słuchawkowy bluetooth

Redskull
07-04-2012, 17:54
Na pewno są wśród nas userzy małych słuchaweczek hands free z bluetoothem. Stoję przed wyborem owego urządzonka. Jako, że rozmawiam dość dużo (ponad 180 minut dziennie) chciałby urządzenie, które zapewni komfort i jakość. Cena do 300zł. Propozycje?

Jabra stone2
Platronics Voyager PRO HD
Jabra Wave
Plantronics Explorer 395 DSP
Jabra easyGO

Nie zamykam się w tym kręgu. Jeśli ktoś używa czegoś innego to chętnie się zapoznam. Na co zwracać szczególną uwagę? Help ... :D

ASAHI
07-04-2012, 18:03
Bierz to które ma długi czas rozmów a mało bajerów. Ja mam Jabra 2045 i bardzo sobie chwalę. I zwróć uwagę żeby była wygodna bo widać że cały dzień będziesz to nosił.

Redskull
07-04-2012, 18:05
Po czym poznać, że jest wygodna ? Niestety nie mam gdzie pomacać...

ASAHI
07-04-2012, 18:21
Musisz się wybrać do jakiegoś sklepu i tam przymierzyć. Nie ma innego sposobu. Komfort noszenia tego urządzenia ma bardzo duże znaczenie, bo po prostu po 2 dniach jak zacznie Ci ucho odpadać wywalisz to do kosza..

bognik
07-04-2012, 19:41
Tomek wie, co mówi ;) Już nie wiem ile on tych słuchawek miał ;)

Korchez
07-04-2012, 21:43
Po przetestowaniu kilku uznałem plantronicsa za najlepszy.

mtu
07-04-2012, 21:50
Ja jakiś rok temu miałem Jabrę (nie pamiętam który model). Ciągłe problemy z połączeniem z telefonem.
Mam telefon Nokia i kupiłem do tego w MM słuchawkę też Nokii (leży w aucie więc teraz nie podam modelu).
Zapłaciłem 199 zł.
Skończyły się problemy i przestałem się tym przejmować. Połączenie z telefonem bez problemów, łączy się natychmiast tylko najpierw trzeba włączyć bluetooth a później słuchawkę.
Podłączona cały dzień do telefonu z czasem rozmów ok 1 h dziennie, bateria trzyma ok 3 dni.
W związku z tym jeśli masz Nokię to radzę kupić coś tej firmy.
Nie wiem jak się sprawdzi z aparatami innej marki.
Pozdrawiam
Mariusz

kakersik
07-04-2012, 22:14
A ja polecam Jabra Wave. Bardzo wygodna, zakładana za ucho (najwygodniejsza słuchawka jaką miałem a było ich kilka), stosunkowo długo trzyma bateria, działa z dwoma telefonami naraz (HTC Desire HD i Samsung Wave - zero problemów) i co najważniejsze ma redukcję szumów i nawet jak wieje rozmówcy słyszą mnie nie zaś trzaski jak ma to miejsce w najprostszych słuchawkach.

ASAHI
07-04-2012, 23:28
Miałem podobnej budowy Motorolę, faktycznie bardzo wygodne rozwiązanie, gdyby nie kąpiel w pralce, byłaby używana do dziś.