PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sylwia w innej odsłonie ;)

tot1977
05-04-2012, 21:14
Witam.
Troszkę pomieszało mi się w głowie przez hanibala i remikssona ;) i zaczęły się eksperymenty obróbkowe.
Przedstawiam 1 zdjęcie Sylwii.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://tomasztyburski.pl/zdjecia/DSC_0256m.jpg)

Pozdrawiam

PaulGilbert
05-04-2012, 21:42
Dziwna mina modelki, poza tym cienie pod oczami i ogólnie coś kolory wokół oczu u mnie tak średnio się prezentują. Być może jeszcze delikatnie za mocne światełko miałeś i przez to te efekty.

tot1977
05-04-2012, 21:52
Dziwna mina modelki, poza tym cienie pod oczami i ogólnie coś kolory wokół oczu u mnie tak średnio się prezentują. Być może jeszcze delikatnie za mocne światełko miałeś i przez to te efekty.

Paul dzieki ale miny modeli już komentowaliście w innym poście ;) proszę tym razem bardziej o kwestie kadru i obróbki.
Co do cieni to no cóż nie było makijażów itd.. taki spontanik a moja wiedza ps-owa jest za mała by to ładnie skorygować.
Pozdrawiam

remiksson
05-04-2012, 23:54
Ta dziwna mina tez jakos do mnie nie przemawia, ale kadr ciekawy :)

sethcracow
06-04-2012, 12:26
Ta mina była na wszystkich zdjęciach z tą Panią :) Kadr inny, ale nie wiem czy uzasadniony

tot1977
07-04-2012, 19:13
No i finalnie skończyło się na czymś takim ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-5v6f5qX0wOs/T4AiLGp5dCI/AAAAAAAAAOE/OhB3zItNBc0/s1024/DSC_0256mB%2526w.jpg)

Pozdrawiam

JacekCz
07-04-2012, 19:24
No i finalnie skończyło się na czymś takim ;)

A dla mnie czarno-biała konwersja z tak wielką nieostrością mocno nie pasi. W wariacie kolorowym ta strefa nieostra ma właśnie kolory i jest ok. Tu jest jedno wielkie bure.
Przepał na czole (nie było go w kolorze) nie powiem z czym mi się kojarzy, bo dostanę bana.

fiszi
07-04-2012, 20:42
Wersja w kolorze lepsza, na 2. Prawe oko modelki jasniejsze niz lewe.

fufinek
07-04-2012, 21:36
Modelka wygląda jak wygląda. Ma dość agresywne spojrzenie. Ale to inna inszość.
Podoba mi się głębia. Kompozycja też. i nawet w miarę kolory. Czy to 85mm ?

tot1977
08-04-2012, 08:16
Dzięki za opinie.
No coż Sylwia wybrała b&w i zdałem się na gust kobiety. Oczywiście nie bronie tej wersji i uważnie czytam wasze opinie.
Dziękuje za to !.

Modelka wygląda jak wygląda. Ma dość agresywne spojrzenie. Ale to inna inszość.
Podoba mi się głębia. Kompozycja też. i nawet w miarę kolory. Czy to 85mm ?

Dzięki ;) a szkiełko to 85mm.

Pozdrawiam

bryk77
08-04-2012, 11:36
Dlaczego brak ostrości na jej prawym oku?

tot1977
08-04-2012, 17:52
Dlaczego brak ostrości na jej prawym oku?

Ponieważ jestem FX a nie DX ;)
O taką odpowiedź ci chodziło czy ty tak na serio ?

OK aby nie było że jestem chamski czy coś ;)
Zdjęcie robione Nikkorem 85mm 1.8 na maxymalnie otwartej przysłonie czyli 1.8 i ostrzone bylo na lewe oko modelki.
Aparat to FX jakby ktoś chciał przeliczać ze jednak coś kombinowane.

JacekCz
08-04-2012, 22:39
O taką odpowiedź ci chodziło czy ty tak na serio ?

OK aby nie było że jestem chamski czy coś ;)
Zdjęcie robione Nikkorem 85mm 1.8 na maxymalnie otwartej przysłonie czyli 1.8 i ostrzone bylo na lewe oko modelki.
Aparat to FX jakby ktoś chciał przeliczać ze jednak coś kombinowane.

Nie chwytam czy i co pomiędzy wierszami sobie wysyłacie, ale w tym przypadku przyjmuję stronę kol "bryk77".
Nawet na FX nie ma religijnego obowiązku pracy na pełne dziurze. "Założenia ostrościowe" jak bym powiedział jako inżynier, dla tego zdjęcia są jakie są, można się zgodzić lub nie, ahtysta ma do tego prawo. Ja (my) postrzegamy jako lekko niekonsekwentne.

EDIT. Im więcej patrze w obróbkę mono, a patrzę fesnasty raz, to ....

tot1977
09-04-2012, 09:34
.....Nawet na FX nie ma religijnego obowiązku pracy na pełne dziurze. "Założenia ostrościowe" jak bym powiedział jako inżynier, dla tego zdjęcia są jakie są, można się zgodzić lub nie, ahtysta ma do tego prawo. Ja (my) postrzegamy jako lekko niekonsekwentne.

EDIT. Im więcej patrze w obróbkę mono, a patrzę fesnasty raz, to ....

Tak oczywiście masz 100% racji że nie ma takiego obowiązku.
PS. Ciesze się że fesnaście razy oglądałeś zdjęcie, lubisz tu wracać coś w nim jest ;). Hihi tylko nie pisz co bo faktycznie możesz bana dostać ;)
Dzięki za opinie i Wesołych Świąt .
Pozdrawiam

JacekCz
09-04-2012, 10:00
Hihi tylko nie pisz co bo faktycznie możesz bana dostać ;)

Priv poszło dokończenie myśli ;)
również wesołych

EDIT: poszło kilka myśli prywatnie, widzę że jeszcze da się edytować.

Nie od razu trafiłem na cześć zdjęciową tego forum, i bardzo mi się tu spodobało. W stosunku do różnych znanych gremiów internetowych gdzie teoretycznie powinna zachodzić dyskusja nad zdjęciami, kompozycją itd , tam są kliki nabijania punktów lub "głębokie" odpowiedzi w stylu dwóch panienek z pociągu z Dnia Świra, a fajna dyskusja zachodzi na forum o rodowodzie "sprzętowym".
Jak do tej pory moje potrzeby na dyskusje zdjęciowe w jakimś stopniu zapewnia klub w realu, ale elektronicznie można więcej obgadać. Musze jakieś konta internetowe do zdjęć pozakładać.

tot1977
09-04-2012, 12:02
JacekCz nie ma co się dziwić że większość odpowiedzi tak wygląda cyt. (tam są kliki nabijania punktów lub "głębokie" odpowiedzi w stylu dwóch panienek z pociągu z Dnia Świra). Jest masa osób i zresztą ja też się do nich zaliczam gdzie ciężko technicznie napisać coś o zdjęciu, po prostu za mała wiedza. Mało aktywny jestem w ocenianiu zdjęć ale uważnie przeglądam zdjęcia i czytam uwagi użytkowników.
Co do TWA to na pewno małe jest ;). Tak czy siak jest to portal który wiele uczy !!! i mam do niego WIELKI SZACUNEK !!
Pozdrawiam

JacekCz
09-04-2012, 13:53
Co do TWA to na pewno małe jest ;). Tak czy siak jest to portal który wiele uczy !!! i mam do niego WIELKI SZACUNEK !!

Zawsze jakieś TWA będzie, ale tu nie ma automatycznej punktacji, która by się z tym sprzęgała. Miałem zawodowy kontakt z ludźmi od rynku www, pozycjonowanie, te rzeczy. Odkąd zaczęło się automatyczne budowanie rankingu (niby jakości czy ważności stron), odtąd pojawiła się manipulacja tym mechanizmem. Oni (specjaliści) wierzą, że to opanują, ale ja patrzę pesymistycznie, problem to nie katar ani grypa, tylko choroba genetyczna.

PaulGilbert
09-04-2012, 14:10

Nie łam się, nie trzeba mieć DX, na FX też się da.
;-)