Zobacz pełną wersję : Niemoc
http://www.tvn24.pl/-1,1740399,0,1,zabijal-dzieci--wyjdzie-za-dwa-lata-to-maszyna-do-zabijania,wiadomosc.html
Może jak wyjdzie to się zajmie dziećmi sędziów, którzy go sądzili ? Po prostu się rzygać chce od takich historii i głupoty prawnej w naszym kraju
Piotr. A co ty się sędziów czepiasz? Dostał przecież karę śmierci za każde z morderstw. Łącznie cztery.
Później weszło moratorium. Później było max 25 lat w kodeksie a dopiero później dodali dożywocie.
To politycy stanowią prawo - sędziowie je tylko stosują (a przynajmniej powinni).
To jawny blad i powinien byc szybko naprawiony.....
http://www.tvn24.pl/-1,1740399,0,1,zabijal-dzieci--wyjdzie-za-dwa-lata-to-maszyna-do-zabijania,wiadomosc.html
Może jak wyjdzie to się zajmie dziećmi sędziów, którzy go sądzili ? Po prostu się rzygać chce od takich historii i głupoty prawnej w naszym kraju
Przemyśl jeszcze raz to, co napisałeś, bo wpisujesz się w poziom stacji, z której pochodzi ten post. Uległeś emocjom, sprowokował Cię artykuł. Nikomu bym nie życzył spotkania z tym człowiekiem, nawet bogu ducha winnym dzieciom sędziów.
Źle to odczytaliście to co napisałem, ja zadałem retoryczne pytanie kim się zajmie, nie atakowałem sędziów, bo jak napisał Nemeth dostał na początku to co powinien dostać. Tu chodzi o to właśnie, że "zająć" się może każdym dzieckiem - nawet sędziego czy policjantów prowadzących sprawę. To pytanie na zasadzie czy to do nich w ogóle dociera, głównie do osób, które mogą w jakiś sposób wpłynąć na dalszy bieg tej sprawy. Bo jak na razie wiele się mówi i nic nie robi.
Do kogo ma to dotrzeć? Facetowi nie można już nic w świetle prawa zrobić, sędziowie skazali go na śmierć, za resztę niej pretensje do posłów.
Można go raz jeszcze wysłać na obserwację psychiatryczną argumentując, że zaistniały do tego przesłanki, przyklepać mu chorobę psychiczną i dożywotnio zamknąć w zakładzie psychiatrycznym.
To jawny blad i powinien byc szybko naprawiony.....
:shock:
A gdzie tu błąd i na czym on polega?
Topimy się we własnym gównie, ot co - apropo systemu kar.
Cała nadzieja, że ktoś sam wymierzy temu człowiekowi "karę" po wyjściu z więzienia.
Można go raz jeszcze wysłać na obserwację psychiatryczną argumentując, że zaistniały do tego przesłanki, przyklepać mu chorobę psychiczną i dożywotnio zamknąć w zakładzie psychiatrycznym.
To już jawny powrót do PRL.
Wystarczy 300 fotoradarów (bo w budżecie 1,2 mld zł jest zapisanych z mandatów) i 2 mln podsłuchów.
Prawda jest taka, że takich przypadków - gdy niebezpieczni ludzie (??) wychodzą na wolność, choć powinni być izolowani po kres ich dni - jest sporo więcej. Ten akurat jest nagłośniony bo jest nośny medialnie - pedofil morderca...
prz3mo - lincz naprawdę nie jest tutaj wyjściem.
Tak swoją drogą nigdzie nie doczytałem ile czasu minęło od wydania na niego pełnomocnego wyroku do ogłoszenia tego moratorium na wykonywanie kary śmierci. Natomiast znalazłem następujący wpis na wiki:
'W Polsce od 1988 obowiązywało faktyczne moratorium na wykonywanie kary śmierci (nie zostało ono wydane przez żaden konstytucyjny organ władzy publicznej). Przekształciło się ono w moratorium ustawowe po wejściu w życie ustawy z 12 lipca 1995 r. o zmianie Kodeksu karnego, Kodeksu karnego wykonawczego oraz o podwyższeniu dolnych i górnych granic grzywien i nawiązek w prawie karnym.
Amadeusz
05-04-2012, 15:25
Kara śmierci - 25 lat - dożywocie. Jak się powiedziało A to da się powiedzieć B.
Prawda jest taka, że takich przypadków - gdy niebezpieczni ludzie (??) wychodzą na wolność, choć powinni być izolowani po kres ich dni - jest sporo więcej.
.
dlatego należy je rozwiązywać niezwłocznie i radykalnie
lincz naprawdę nie jest tutaj wyjściem.
Mz. to świetne rozwiązanie,
Mz. to świetne rozwiązanie,
Droga wolna, daj dobry przykład i zacznij pierwszy.
Włóczykij
06-04-2012, 18:58
Piotr. A co ty się sędziów czepiasz? Dostał przecież karę śmierci za każde z morderstw. Łącznie cztery.
Później weszło moratorium. Później było max 25 lat w kodeksie a dopiero później dodali dożywocie.
To politycy stanowią prawo - sędziowie je tylko stosują (a przynajmniej powinni).
Ja tylko nie rozumiem, czemu nie można było tak:
Kara śmierci za każde z morderstw zamieniona na 25 lat za każde z morderstw to daje 4x25 lat = 100 lat.
Odpowiedź masz w cytowanym przez ciebie poście.
To trzeba było 20 lat temu zrobić, a nie pod publiczkę skazywać go na karę śmierci.
Calme, przestańże wreszcie siać na forum defetyzm - to takie drobnomieszczańskie...
Psychotrop
11-04-2012, 15:07
Calme, przestańże wreszcie siać na forum defetyzm - to takie drobnomieszczańskie...
i na tym podsumowaniu zakończymy dysputę w tym wątku.
zamykam.