PDA

Zobacz pełną wersję : Uszkodzona lampa wbudowana D70s

militarius
04-04-2012, 15:39
Witam.
Na początku roku kupiłem z drugiej ręki D70s z uszkodzoną lampą błyskową wbudowaną. Pomyślałem, że można by było wysłać body do serwisu, ale najpierw napisałem maila. Nie dostałem konkretnej odpowiedzi - tylko to, żeby wysłać do nich body i oni wycenią naprawę.
Nie wiem jakich kwot mam się spodziewać, więc chciałbym spytać czy ktoś wie ile może kosztować taka naprawa? Niestety nie mam pojęcia na czym polega uszkodzenie, nie wiem co i jak sprawdzić.

Generalnie w lampie chodzi mi tylko o używanie CLSa, bo dlaczego nie miałbym w pełni wykorzystywać korpusu :)

pmpmwd
04-04-2012, 16:32
Witam.
Na początku roku kupiłem z drugiej ręki D70s z uszkodzoną lampą błyskową wbudowaną. Pomyślałem, że można by było wysłać body do serwisu, ale najpierw napisałem maila. Nie dostałem konkretnej odpowiedzi - tylko to, żeby wysłać do nich body i oni wycenią naprawę.
Nie wiem jakich kwot mam się spodziewać, więc chciałbym spytać czy ktoś wie ile może kosztować taka naprawa? Niestety nie mam pojęcia na czym polega uszkodzenie, nie wiem co i jak sprawdzić.

Generalnie w lampie chodzi mi tylko o używanie CLSa, bo dlaczego nie miałbym w pełni wykorzystywać korpusu :)

Chyba gra nie warta świeczki, znajomy miał podobnie to mu wycenili na ok. 400zł więc zrezygnował, ale za wycenę i wysyłkę zapłacić i tak musiał.

amirez
04-04-2012, 16:38
Nikt nie da konkretnej odpowiedzi w ciemno. Sprawdź ile kosztuje wysyłka i wycena naprawy.
Sam wówczas podejmiesz decyzje co robić. Może być "pierdółka" za 100 zł, a może być za 500.

militarius
04-04-2012, 18:50
Wysyłka jakieś 50 zł w obie strony, koszt ekspertyzy 30 zł, a ja body kupiłem za 400 zł :) Więc czuję, że mi się nie opłaci tak czy siak...

amirez
06-04-2012, 09:08
No, to chyba nie warto. Masz w stopce RF-a to zdalnie odpalisz. W dobie cyfrówek, kiedy ilość klatek nie ogranicza, dasz sobie radę ;)