PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Forma myśląca ozywiona

elf
04-03-2007, 14:41
;) krytyke konstruktywna poprosze

http://plfoto.com/zdjecia_new/1157714.jpg

tumiwisizm
04-03-2007, 16:34
ostrosc na ustach ..
do artu troche brakuje.
mam wrazeine ze to chwycone przypadkiem, bez zastanowienia ..
a forma myslaca jest widz. studiujacy forme.

sailor
04-03-2007, 17:06
bo zeby zdjecie bylo artystyczne musi byc czarno-biale. zeby bylo artystyczne bardziej musi byc ziarno .. a jesli jest jeszcze krzywo to juz w ogole arcydzielo ...

elf
04-03-2007, 17:33
bo zeby zdjecie bylo artystyczne musi byc czarno-biale. zeby bylo artystyczne bardziej musi byc ziarno .. a jesli jest jeszcze krzywo to juz w ogole arcydzielo ...

sailor jak mam cie rozumiec ;> czyzbys cos chlapnoł ;)

danz1ger
05-03-2007, 00:43

nie sądzę, żeby sailorowi potrzebna była czyjaś pomoc, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać. ten, który "chlapnoł", to ty.

Maciej
05-03-2007, 00:58
zapomniałeś dodać, że musi być nieostre!
A tak poza tym, to zdjęcie strzelone ot tak. Nawet jak jest te nieostre, ma ziarno, jest czarno-białe, to i tak światło musi być dobre, dobrze ustawione, motyw coś musi przedstawiać, a nie...

elf
05-03-2007, 01:55
nie sądzę, żeby sailorowi potrzebna była czyjaś pomoc, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać. ten, który "chlapnoł", to ty.

zapytalem jak mam to rozumiec :] ale widze ze cynizm tu nie ma sobie rownych :]

a wogole to skad wizieliscie pomysl na ten artyzm ?????

Maciej
05-03-2007, 08:25
Taki stereotyp jest, że jak coś jest z dużym ziarnem, nieostre i czarno-białe, to na pewno autor uważa to za dzieło artystyczne.

sailor
05-03-2007, 14:24

a i owszem .. w trakcie pisania raczylem sie poobiednia lampeczka rewelacyjnego calvadosa.. :)

ale widze ze cynizm tu nie ma sobie rownych :]
skoro tak mowisz i uwazasz ze to zdjecie ma jakakolwiek wartosc poza wartoscia emocjonalna to wytlumacz mi prosze sens ogolnego braku ostrosci? wyjasnij tez celowosc uzycia ziarna a takze cel balaganu w tle.
aby dostac konstruktywna krytyke nalezy przedstawic zdjecie ktore do tej konstruktywnej krytyki sie nadaje. stosowanie srodkow wyrazu uwazanych za artystyczne w zdjecia ktore soba nic nie reprezentuja jest po prostu bez sensu. rozwijajac lekko stare powiedzenie mozna rzecz "architekci kryja swoje bledy dzikim winem, panie domu majonezem a fotografowie cyfrowym ziarnem"

jesli zdjecie bylo by chociazby poprawne - obroniloby sie bez dodatkow. a z dodatkami uzytymi w umiarze i celowo stalo by sie faktycznie kawalkiem dobrej roboty. ale do tego nalezy myslec o zdjeciu PRZED jego zrobieniem, a nie doszukiwac sie wszedzie wrogow i cynizmu. enter

elf
05-03-2007, 19:08
no to jest odpowiedz :D owszem macie racje zdjecie jest nieostre itp itd. a ziarno bo bez ziarna bylo jeszcze gorzej. do zdjecia mam sentyment akurat poprostu mi sie podoba choc jest strzelone ot tak.

aries.mehehe
05-03-2007, 23:56
W złote ramki i na ścianę! Nieco mniej kumatym wręczać w formie tabliczki z napisem "ironia" na rewersie (z nadzieją, że kiedyś odwrócą). Normalnie jest przesyt taką sztampą...

Kacper_84
06-03-2007, 00:09
"architekci kryja swoje bledy dzikim winem, panie domu majonezem a fotografowie cyfrowym ziarnem"

choc trafne zwlaszcza 2 pierwsze przyklady (w szczegolnosci 1 bo siostra architekt krajobrazu i kilka budynkow przykryla by chetnie winem - tylko czy taki PKiN nie za wysoki jest..) to szlag mnie trafia jak widze wogule ziarno. Jeszcze nie widzialem zdjecia na ktorym ziarno by uroku dodawalo. w szczegolnosci w zdjeciach ludzi, twarzy. A tak po namysle to chyba wywale linka ze stopki :P