PDA

Zobacz pełną wersję : Skuteczność "bycia" w Panoramie Firm

Jolania
04-04-2012, 11:13
Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Panoramy Firm proponując umieszczenie mnie w ich bazie, co ma poprawić moją "widoczność". Czy ktoś z Was współpracując (płacąc) z nimi zauważył wzrost zainteresowania? Za rok chcą 370 złotych netto.

ropusz
04-04-2012, 11:38
Mi się wydaje, że google jest na tyle popularny, że jak chce ktoś coś wyszukać to korzysta właśnie z google i nie wchodzi na stronę pf. Byłby sens być w papierowej wersji pf ale tylko wtedy gdy spodziewasz się, że z Twoich usług korzystają/mogą korzystać osoby bez dostępu do internetu.

freefly
04-04-2012, 11:39
Nie warto zawracać sobie tym głowy.

wilus
04-04-2012, 11:41
Do mnie tez dzwonili, podziękowałem, można lepiej spożytkować tą kwotę.

pil74
04-04-2012, 11:44
370 netto za rok można zdecydowanie lepiej wykorzystać niż wydając je na wątpliwą reklamę w pf.
Jak czegoś szukasz to wchodzisz na ich serwis, szukasz opasłej księgi i wertujesz co tam nadrukowali?
Google chyba lepiej się sprawdzi jeżeli zależy Ci na tym aby być bardziej widocznym.
PS
Dziwne, że jeszcze istnieją i ktoś z ich usług korzysta mając dostęp do netu.

Robert_P
04-04-2012, 12:02
Papierowe książki odchodzą do lamusa , lepiej na wyszukiwarki postawić.

Rafał_Sz
04-04-2012, 12:11
6 lat u nich byłem, skuteczność prawie zerowa, nie polecam. Ale jak się uprzesz, to spokojnie możesz negocjować rabat. W każdych kolejnych edycjach "sępiłem" minimum 50% upustu i przechodziło. Obecnie 80% klientów znajduje mnie poprzez google, pozostałe poprzez reklamy na moich autach.

ropusz
04-04-2012, 13:30
szukasz opasłej księgi i wertujesz co tam nadrukowali?
To już dawno nie jest opasła księga :) Ostatnio się nawet zdziwiłem, jak leżały na skrzynce na listy, jakie to cienkie. Aha, nikt chyba tego nie wziął bo po paru dniach widziałem całe mnóstwo tych książek w koszu na papier (z całego osiedla trochę tego było).

Jolania
04-04-2012, 13:35
Dziękuję. Wszystkiego dobrego na Święta.

silverpaul
04-04-2012, 17:59
Ze się wtrącę, miałem przez rok wpis w panoramie, z pięć lat temu. Kosztowało mnie to 900 za rok. Potem nie mogłem opędzić się od wszelkiej maści akwizytorów proponujących kupno jakichś bzdur, inni za wszelką cenę chcieli mnie ubezpieczyć, a jeszcze inni chcieli zaopiekować się moją kasą, bo ja na pewno nie potrafię. Nikt nie zadzwonił w sprawie związanej z moim zawodem. Tak więc daruj sobie, klientów Ci nie przybędzie. Wesołych Świąt

rafulec
04-04-2012, 18:08
skuteczność bliska zeru - branża usługowa (tak z własnego podwórka )
imho, nie warto

jarmer
05-04-2012, 00:06
Miałem reklamę w PF w wersji powiatowej, to mi się za reklamę zwróciło ale zarobku już nie było. Dla mojej branży lepsze wyniki daje wizytówka u kolegi w sklepie.
Jak chcesz wydać kasę to zawsze możesz, ale czy warto.... Moim zdaniem lepiej to wydać na reklamę w internecie niż na PF.