Zobacz pełną wersję : Skuteczność "bycia" w Panoramie Firm
Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Panoramy Firm proponując umieszczenie mnie w ich bazie, co ma poprawić moją "widoczność". Czy ktoś z Was współpracując (płacąc) z nimi zauważył wzrost zainteresowania? Za rok chcą 370 złotych netto.
Mi się wydaje, że google jest na tyle popularny, że jak chce ktoś coś wyszukać to korzysta właśnie z google i nie wchodzi na stronę pf. Byłby sens być w papierowej wersji pf ale tylko wtedy gdy spodziewasz się, że z Twoich usług korzystają/mogą korzystać osoby bez dostępu do internetu.
Nie warto zawracać sobie tym głowy.
Do mnie tez dzwonili, podziękowałem, można lepiej spożytkować tą kwotę.
370 netto za rok można zdecydowanie lepiej wykorzystać niż wydając je na wątpliwą reklamę w pf.
Jak czegoś szukasz to wchodzisz na ich serwis, szukasz opasłej księgi i wertujesz co tam nadrukowali?
Google chyba lepiej się sprawdzi jeżeli zależy Ci na tym aby być bardziej widocznym.
PS
Dziwne, że jeszcze istnieją i ktoś z ich usług korzysta mając dostęp do netu.
Robert_P
04-04-2012, 12:02
Papierowe książki odchodzą do lamusa , lepiej na wyszukiwarki postawić.
Rafał_Sz
04-04-2012, 12:11
6 lat u nich byłem, skuteczność prawie zerowa, nie polecam. Ale jak się uprzesz, to spokojnie możesz negocjować rabat. W każdych kolejnych edycjach "sępiłem" minimum 50% upustu i przechodziło. Obecnie 80% klientów znajduje mnie poprzez google, pozostałe poprzez reklamy na moich autach.
szukasz opasłej księgi i wertujesz co tam nadrukowali?
To już dawno nie jest opasła księga :) Ostatnio się nawet zdziwiłem, jak leżały na skrzynce na listy, jakie to cienkie. Aha, nikt chyba tego nie wziął bo po paru dniach widziałem całe mnóstwo tych książek w koszu na papier (z całego osiedla trochę tego było).
Dziękuję. Wszystkiego dobrego na Święta.
silverpaul
04-04-2012, 17:59
Ze się wtrącę, miałem przez rok wpis w panoramie, z pięć lat temu. Kosztowało mnie to 900 za rok. Potem nie mogłem opędzić się od wszelkiej maści akwizytorów proponujących kupno jakichś bzdur, inni za wszelką cenę chcieli mnie ubezpieczyć, a jeszcze inni chcieli zaopiekować się moją kasą, bo ja na pewno nie potrafię. Nikt nie zadzwonił w sprawie związanej z moim zawodem. Tak więc daruj sobie, klientów Ci nie przybędzie. Wesołych Świąt
skuteczność bliska zeru - branża usługowa (tak z własnego podwórka )
imho, nie warto
Miałem reklamę w PF w wersji powiatowej, to mi się za reklamę zwróciło ale zarobku już nie było. Dla mojej branży lepsze wyniki daje wizytówka u kolegi w sklepie.
Jak chcesz wydać kasę to zawsze możesz, ale czy warto.... Moim zdaniem lepiej to wydać na reklamę w internecie niż na PF.