Zobacz pełną wersję : Sigma 20 1.8 BF i serwis w 3mieście
sofronov
02-04-2012, 23:11
Kupiłem na allegro używaną sigmę 20 1,8 i niestety ma spory BF. Zastanawiam się nad sensem oddania go do kalibracji w serwisie firmowym bo zamierzam w okolicach wakacji wymienić moje D200 na D700 lub D800. Nie wiem czy dobre wykalibrowanie do jednej puszki daje gwarancje poprawnego działania z inną, a koszt jest jednak spory. Nie wiem też czy sigma daje gwarancję na usługę tzn. co w przypadku gdy nie będzie poprawy?
Kalibruje się pod konkretną puszkę. Skalibruj pod D200, skoro na razie go masz. A jak już będziesz miał D700, czy D800 to tam masz mikrokalibrację z poziomu korpusu (jeśli będzie tego wymagało szkło). Gwarancji Sigma Ci nie daje, ale jak wyślesz szkło i puszkę to raczej zrobią to dobrze.
sofronov
03-04-2012, 08:54
Wyślę zestaw po świętach. Swoją drogą to cena ponad 250 to moim zdaniem dość sporo, tym bardziej, że sigmom z moich obserwacji częściej zdarzają się takie problemy jak nikkorom.
Ciekawe,bo Nikkory z napędem AF-a na śrubokręt nie mają możliwości kalibracji do konkretnej puszki.Czyżby w serwisie Sigmy poradzili sobie z tym problemem?