PDA

Zobacz pełną wersję : Plaster miodu - uszkodzenie

studiofocus
02-04-2012, 16:05
Witam, właśnie doszedł do mnie beauty dish 70cm z plastrem miodu z tym, że plaster ma mały defekt.
Jako, że nie pracowałem wcześniej z plastrem zastanawiam się czy będzie to przeszkadzało podczas focenia?
Czyli w skrócie, czy warto to reklamować żeby wymienili na nowy?
Jak w takim wypadku wygląda sprawa pokrycia kosztów wysyłki, ja to pokrywam czy sklep? ( www.afe.pl )

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/dmtnok-1.jpg
źródło (http://i43.tinypic.com/dmtnok.jpg)

ThomasVoland
02-04-2012, 16:31
Jest ok.

conik
02-04-2012, 18:10
nie ma to absolutnie zadnego znaczenia dla swiatla ale reklamowac jak najbardziej;) (jesli ci sie chce;))

studiofocus
03-04-2012, 13:03
A jak sprawa wygląda z pokryciem kosztów odesłania wadliwego towaru oraz przysłania nowego? Dostałem odp. ze sklepu, że to delikatny towar, jeśli chcę mam odesłać i wymienią na nowy, lecz o kosztach wysyłki odpowiedzi nie dostałem :) W sumie nie bawiłbym się w odsyłanie skoro nie będzie to przeszkadzać w foceniu, ale mam dziwne wrażenie, że to ma ochotę rozejść się zaraz przez całą szerokość i pęknie w pół :)

RobertMiernik
03-04-2012, 13:20
Jeśli to pęknięcie a nie zgniecenie, to lepiej odesłać, będziesz spać spokojnie.

Krzysiek B
03-04-2012, 22:42
Mam plastry miodu z identycznym defektem kupione w Elfo.
Pierwszy jest już ze mną 7 lat i nadal świetnie się sprawuje.
Drugi w lampie 25x90 też ma podobny defekt i tu też świetnie się sprawuje, a mam go jakieś 5-6 lat.
Więc śpij spokojnie plaster jest ok zresztą to nie apteka światło i tak pójdzie precyzyjnie tam gdzie trzeba,a rozpaść się też nie ma powodu.

I taka mała moja prośba.
Piszcie o szkłach, body, akcesoriach, technice, tutorialach, fotografiach słowem o tematach ważnych, rozwojowych ale nie nabijajcie proszę postów w wątkach gdzie padły już konkretne odpowiedzi.
Nie sztuką jest nabijanie postów i nie temu służy to forum.
Dziękuję za wyrozumiałość i przychylenie się do mojej prośby :)

RobertMiernik
03-04-2012, 23:15
A Ty Krzychu co Wielki Postmaster, że tak postów pilnujesz?
:>

Tekst wyslany z TapTalka, przepraszam za braki w diakrytykach, marnie sie je tutaj wklepuje...

maggot
04-04-2012, 08:55
niestety ale koszt odeslania jest po Twojej stronie. Czasem mozna sie dogadac - jelsi firma od ktorej kupowales ma umowe z kurierem to moga sie zgodzic wziac to na siebie tak zeby jak najtaniej bylo.

digitaltee
04-04-2012, 10:31
swoją drogą, żeby wszyscy fotografowali defekty i uszkodzenia w taki artystyczny sposób... :D

studiofocus
04-04-2012, 12:44
niestety ale koszt odeslania jest po Twojej stronie. Czasem mozna sie dogadac - jelsi firma od ktorej kupowales ma umowe z kurierem to moga sie zgodzic wziac to na siebie tak zeby jak najtaniej bylo.

Taką fajną wzmiankę znalazłem w ich regulaminie, dzisiaj ma zjawić się u mnie kurier po odbiór plastra.

Dla wygody klientów stosujemy uproszczoną procedurę reklamacyjną - towar reklamowany od reki testujemy i wymieniamy na nowy lub zwracamy koszty towaru oraz w przypadku towarów wysyłanych do klientów zwracamy koszty wysyłki towaru w obie strony.