PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Suchar.

Nikonozaur
01-04-2012, 18:08
Takie drzewko znalazłem na polu, kiedyś to była sosna...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/19/polewiosenne20c1000.jpg/)

Zapraszam.

wasilewk
01-04-2012, 19:26
Drzewko jak drzewko, ale kolor oświetlenia jest... ...miooodzio !

kulek855
01-04-2012, 19:30
Ładnie skomponowałeś kadr.. a i kolorystyka tak jak to napisał mój przedmówca jest jak najbardziej "ok".

Radek_1
01-04-2012, 19:45
Dobry suchciel w ładnym świetle... :)

baku127
01-04-2012, 19:57
Tak dobrze pokazane.

darko
01-04-2012, 20:00
No faktycznie: suchar :)
ale kadr niezgorszy, fajne światełko, dobry suchar nie jest zły

diablo1
01-04-2012, 20:16
Świetna fotka,światełko piękne i te kolory!Też na takie poluje,nawet mam jedno upatrzone-jak dopadnę to pokaże!
Pzdr.

ramzesko
01-04-2012, 20:45
poprawny kadr a światełko dopisało;)

Mich77
01-04-2012, 21:20
Ładne światło, ładny szczegół.

Bartekkw
01-04-2012, 22:00
Ładne światło, ładny szczegół.

Za Radkiem....fajnie to wyszło

stroop
01-04-2012, 22:27
Dobrze podany drapak :)

jacekz40
01-04-2012, 23:19
Bardzo ładnie to wyszło :)

maniak666
01-04-2012, 23:32
Świetny model, piękne światło.
I ten gość z drugiej strony puchy, a potem przed monitorem...;-)
No i wszystko elegancko zagrało.

geralttt
02-04-2012, 00:23
Bardzo się podoba!

MarianS
02-04-2012, 12:15
Model świetny no i mój ulubiony temat.Pozdrawiam

ART69
02-04-2012, 20:23
No fajnie wypatrzony ten model :-) a i światełko Ci sprzyjało :-)

krzysztofz24
02-04-2012, 22:10
Swiatlo I kolor sa bezsprzecznie bardzo dobre. Kilka razy odwiedzalem ten watek...troche mi kadr nie pasuje. Wolalbym na szerszym kacie z wieksza iloscia przestrzeni. Czyli mozna powiedziec, ze tak jak teraz ale byloby wiecej tych kolorow I tego swiatla. Widze tam lekko zaakcentowane na focie atrakcyjne dalsze plany. I znowuz w szerszym spojrzeniu bylyby lepiej pokazane...

Mam po za tym taka mysl. Swiatla jest dosc, mozna by z tego wysmazyc bardzo dobre, mocne BW.
Gdzie suchar gralby pierwsze skrzypce z racji swojej formy.
Czyli podsumowujac, taki kadr jak teraz widze w BW z sucharem nadajacym ton.
Jesli kolor to w szerszym spojrzeniu.

Nikonozaur
02-04-2012, 22:23
Swiatlo I kolor sa bezsprzecznie bardzo dobre. Kilka razy odwiedzalem ten watek...troche mi kadr nie pasuje. Wolalbym na szerszym kacie z wieksza iloscia przestrzeni. Czyli mozna powiedziec, ze tak jak teraz ale byloby wiecej tych kolorow I tego swiatla. Widze tam lekko zaakcentowane na focie atrakcyjne dalsze plany. I znowuz w szerszym spojrzeniu bylyby lepiej pokazane...

Mam po za tym taka mysl. Swiatla jest dosc, mozna by z tego wysmazyc bardzo dobre, mocne BW.
Gdzie suchar gralby pierwsze skrzypce z racji swojej formy.
Czyli podsumowujac, taki kadr jak teraz widze w BW z sucharem nadajacym ton.
Jesli kolor to w szerszym spojrzeniu.
Sęk w tym, że miejsce jest bardzo ciasne, naokoło pełno chaszczy i bardzo ciężko jest podejść pięknego przecież modela. Dodatkowym utrudnieniem jest jego "płaskość", tylko z tej strony jest rozłożysty. Z drugiej strony stanąć się nie da - te krzaki to jeden wielki cierń. Napstrykałem tu kilkadziesiąt zdjęć i w zasadzie nadają się do kosza. Planuję za to zrobić noc z kręconym dłuuugim czasem gwieździstym niebem, niech się jedynie trochę ociepli.
Co do szerszego kąta raczej pomysł chybiony. Zastosowałem 70mm by skrócić perspektywę, do tamtych drzew po lewej jest kilkaset metrów, do tych na horyzoncie koło trójki jak nic. Dolina rzeki Randow jest bardzo rozległa, choć sama rzeka ma ze trzy metry szerokości... ;)

krzysztofz24
02-04-2012, 22:31
Sęk w tym, że miejsce jest bardzo ciasne, naokoło pełno chaszczy i bardzo ciężko jest podejść pięknego przecież modela. Dodatkowym utrudnieniem jest jego "płaskość", tylko z tej strony jest rozłożysty. Z drugiej strony stanąć się nie da - te krzaki to jeden wielki cierń. Napstrykałem tu kilkadziesiąt zdjęć i w zasadzie nadają się do kosza. Planuję za to zrobić noc z kręconym dłuuugim czasem gwieździstym niebem, niech się jedynie trochę ociepli.
Co do szerszego kąta raczej pomysł chybiony. Zastosowałem 70mm by skrócić perspektywę, do tamtych drzew jest kilkaset metrów, do tych na horyzoncie koło trójki jak nic. Dolina rzeki Randow jest bardzo rozległa, choć sama rzeka ma ze trzy metry szerokości... ;)

W sumie to rzeczywiscie, czasami warunki w pewien sposob ograniczaja. Nie zawsze nam dopasuja z miejscowka, jak to tylko w erze potrafia;-).
A ten pomysl z rozgwiezdzonym niebem, cos czuje ze moze ekstra wyjsc:-)

ostrytux
02-04-2012, 23:14
Model prze-kozak :twisted:
W tym ujęciu jest całkiem fajnie, niemniej jestem przekonany że jeszcze z tego modela wyciśniesz ostanie soki :)