Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] "Zawsze razem..."
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Michal Puchacz
04-03-2007, 00:44
W moim odbiorze tematem tego zdjęcia jest uderzające podobieństwo obu postaci. Dlatego zdjęcie "działa".
Niektórym łatwiej psy kochać niż ludzi....
W moim odbiorze tematem tego zdjęcia jest uderzające podobieństwo obu postaci.
Michale - odebrałeś dokładnie to, co chciałem pokazać.
Zastanawiałem się nad działem "Foto-żart", ale chciałem uniknąć lekkiego potraktowania tematu.
Chyba, że ktoś ma inną propozycję...?
Archangel
04-03-2007, 00:56
b.fajne :)
gdyby nie to cos na dole kadru
b.fajne :)
gdyby nie to cos na dole kadru
To w zasadzie trochę reportażowe - miałem parę sekund na to ujęcie. Nie widzę sposobu, jak się pozbyć tych rozmytych głów z dołu - pociąć się nie da, bo całkiem siądzie kompozycja.
Może ktoś ma pomysł na przeróbkę...?
Niektórym łatwiej psy kochać niż ludzi....
To nieprawda... Wciaz kochaja ludzi, tylko czesto kolo siebie nikogo juz nie maja... Lepszy pies niz zycie w kompletnej samotni...
Lu_natyk
04-03-2007, 01:20
... zajefajne... teraz widać... widać trafność polskiego przysłowia... "jaki pies taki pan"
nic dodać nic ująć...
gratki za ujęcie...
bardzo ładne zdjęcie, ale nie dorabiałbym jakiejś ideologii do niego... no, może co najwyżej trochę w tę stronę co admin
O i mi się bardzo podoba. Brawo Krzysiu za czujne oko.
Tylko nie mogę się oprzeć wrażeniu, że kobieta weszła z psem do kościoła ;)
Kacper_84
14-03-2007, 10:05
heheh zdjecie bardzo dobre i choc kobieta mogla by okazac sie bardzo miłą osobą to jakos tych psów nie cierpie i zchoplowanych wlascicieli.. no ale to takie pierwsze wrazenie...
a glowy na dole IMO nie przeszkadzają, ukazują klimat "spotkania".
Tylko nie mogę się oprzeć wrażeniu, że kobieta weszła z psem do kościoła ;)
To akurat w prowizorycznej stołówce nad morzem. Zwróć uwagę na człowieka w czerwonej koszulce w tle, jego poza nie wskazuje na kościół... Kadr był większy, ale tak przyciąłem dla zwiększenia siły wyrazu. Możesz powiedzieć, co nasuwa takie skojarzenie? A tym, którzy "nie cierpią psów", powiem - lepszy byle jaki pies, niż byle jaki człowiek... I zanim ktokolwiek się oburzy (nie ma w tym nic osobistego), to niech najpierw policzy do 10 i pomyśli trochę...
Kacper_84
15-03-2007, 02:13
(...) A tym, którzy "nie cierpią psów", powiem - lepszy byle jaki pies, niż byle jaki człowiek... I zanim ktokolwiek się oburzy (nie ma w tym nic osobistego), to niech najpierw policzy do 10 i pomyśli trochę...
chodzilo mi o rase;) i nie lubie robienia z psa przez ludzi czegos dziwnego-urozmaiconego.. strzygc go dziwacznie-krzykliwie, tym bardziej nie jestem za tworzeniem specjalnych ras dla dam w futrach. Lubie psy naturalne, wilczury owczarki bernardyny kaukazy i inne.. moj pieso wyglada jak dingo, przypuszczam ze to krzyzowka golden retrievera z owczarkiem (znajde przygarnelismy).
Radek Radziszewski
16-03-2007, 13:56
To w zasadzie trochę reportażowe - miałem parę sekund na to ujęcie. Nie widzę sposobu, jak się pozbyć tych rozmytych głów z dołu - pociąć się nie da, bo całkiem siądzie kompozycja.
Może ktoś ma pomysł na przeróbkę...?
Ale na moim reportażu serwetka ci przeszkadzała...
To akurat w prowizorycznej stołówce nad morzem. Zwróć uwagę na człowieka w czerwonej koszulce w tle, jego poza nie wskazuje na kościół... Kadr był większy, ale tak przyciąłem dla zwiększenia siły wyrazu. Możesz powiedzieć, co nasuwa takie skojarzenie? ...
Krzychu.
Oczywiście nie miałem wątpliwości, że to nie kościół, ale jeśli stołówka, to pies w tkim miejscu i to z pyskiem ponad stołem też jest dla mnie bulwersujący.
Ja bym tę babę pogonił.
Te nienagannie równo ustawione oparcia wyglądają jak przykręcone na stałe do jakiejś więkjszej konstrukcji :) Stąd moje skojarzenie z kościołem.
Ręce w kieszanieach faceta z drugiego planu akurat nie rzuciły mi sięw oczy :)
Zdjęcie jest bardzo dobre i nic mi tu nie przeszkadza. Jest tak, jak ma być :)
Zbyszku - masz rację z tymi oparciami - muszę się nauczyć spglądać na to i w ten sposób.
A pies też człowiek... "Stołówka" - może to za dużo powiedziane - ot, ławki pod namiotem przy smażalni.