PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Alaskan Malamute

zgaga
01-04-2012, 13:45
zachod, plaza... pies.. (suka)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/441/dsc6029alaskacopy.jpg/)

pozdrawia
zgAGA

Nikomat
01-04-2012, 13:47
Nie za bardzo wiem co mozna by tu napisac !?

zgaga
01-04-2012, 13:59
np:
do dupy, wracaj na plaze i cwicz :)

albo:
uuuu REWELACJA! mozna aparat odlozyc szczyty osiegniete ;)

albo:
kolorystyka do mnie nie przemawia

albo:
ale ocochosi ;)

Husky_
01-04-2012, 14:01
Syberian husky.

Nikomat
01-04-2012, 14:04
albo:
uuuu REWELACJA! mozna aparat odlozyc szczyty osiegniete ;)

)

O tego wlasnie mi brakowalo !
Dzieki

zgaga
01-04-2012, 14:04
Syberian husky.

Nie.
Alaskan Malamute. Huskie sa mniejsze. Czysty malamut ma oczy brazowe.

http://www.dogbreedinfo.com/alaskanmalamute.htm

zgaga
01-04-2012, 14:05
O tego wlasnie mi brakowalo !
Dzieki

zwlaszcza kawalka: "ODLOZYC APARAT!" i zapomniec na wieki, nie kaleczyc ;)

Gomad
01-04-2012, 14:07
taki tam pstryk do albumu psiaka,ale to moje zdanie :)

zgaga
01-04-2012, 14:08
taki tam pstryk do albumu psiaka,ale to moje zdanie :)

cala moja skomplikowana obrobka na nic? podciagnac niebieski, sciagnac nieco saturacji z psa...
ech...

;)

bahuone
01-04-2012, 14:12
Powiem tak, kadrowanie nie do konca do mnie przemawia takie troche nie zdecydowanie widac. W procesie obrobki przekadrowac zdjecie troszke, uciac 2 cm lewej co da troche oddech z prawj strony, zdjecie stanie sie bardziej dynamiczne. Fotka bedzie mniej centralna. Szkoda ucietego ogonka. Godzina 12:40 to nie za bardzo sie nadaje na zdjecia ze wzgledu na ostre swiatlo co wida ze biele sa wyjarane, nie wszedzie ale sa. Nie wiem jaki masz obiektyw ale jezeli to nie tylko stalka 50mm to najlepiej dac full zoom zeby glebia ostrosci wyszla ciekawsza.

To tyle okiem amatora nie majacego za bardzo pojecia.

Nikomat
01-04-2012, 14:15
zwlaszcza kawalka: "ODLOZYC APARAT!" i zapomniec na wieki, nie kaleczyc ;)

No wlasnie - bicz on bicz

zgaga
01-04-2012, 14:16
Powiem tak, kadrowanie nie do konca do mnie przemawia takie troche nie zdecydowanie widac. W procesie obrobki przekadrowac zdjecie troszke, uciac 2 cm lewej co da troche oddech z prawj strony, zdjecie stanie sie bardziej dynamiczne. Fotka bedzie mniej centralna. Szkoda ucietego ogonka. Godzina 12:40 to nie za bardzo sie nadaje na zdjecia ze wzgledu na ostre swiatlo co wida ze biele sa wyjarane, nie wszedzie ale sa. Nie wiem jaki masz obiektyw ale jezeli to nie tylko stalka 50mm to najlepiej dac full zoom zeby glebia ostrosci wyszla ciekawsza.

To tyle okiem amatora nie majacego za bardzo pojecia.

W koncu jakis konkretny komentarz, ktory pomoze mi sie czegos nauczyc.

Kadr niezdecydowany, bo bylam na plazy robic zdjecia dziecku, pies ot tak sobie latal i w zasadzie "zdjecie z biodra" jak to kolega Robert mowi. Ogon poszedl, szkoda, bo jest miejsce na dole, wiec nie bylo tak, ze musial pojsc... Zdjecie bylo robione o 5:30, popoludniem ale slonce bylo dosc mocne (obrabiane o 12 moze..:) ) Tym razem stalki nie wzielam, tamron 17-50mm.

Dzieki wielkie za pomoc.

zgAga

Husky_
01-04-2012, 14:27
Nie.
Alaskan Malamute. Huskie sa mniejsze. Czysty malamut ma oczy brazowe.

http://www.dogbreedinfo.com/alaskanmalamute.htm

To jest brudny malamut bo ma oczy bursztynowe?
Mam nadzieję, że to nie jest twój pies skoro nawet nie wiesz jaka to rasa...
Czym twój malamut rózni się od tego husky?
http://szybkooferty.pl/uploads/photos/full/790/sprzedam_ice_-_pies_husky_syberian_1_790294.jpg

bognik
01-04-2012, 14:41
Na moje oko, to mało masywny jak na alaskan malamute ;)

Co do zdjęcia, to kadr mnie się kompletne nie podoba. Zdjęcie zrobione z góry, ucięty czubek ogona. Ja bym psa bardziej na lewo dała (kadrując).
Światło za to fajne. Ale nic poza tym.

PS Psiak bardzo ładny.

ekonet
01-04-2012, 14:53
Światło za to fajne. Ale nic poza tym.
Na czym tu polega "fajność" światła?
Jak dla mnie to zdjęcie szybciutko należało prosto z karty wysłać przyciskiem do koszalina...

bognik
01-04-2012, 15:20
Na tym, że to było światło zachodzącego słońca. A ja osobiście bardzo lubię światło, jakie wtedy jest (jedynie trzeba uważać, aby fotografowany obiekt nie był za bardzo pomarańczowy, a tu taki nie jest). Tyle.

zgaga
01-04-2012, 17:17
To jest brudny malamut bo ma oczy bursztynowe?
Mam nadzieję, że to nie jest twój pies skoro nawet nie wiesz jaka to rasa...
Czym twój malamut rózni się od tego husky?
http://szybkooferty.pl/uploads/photos/full/790/sprzedam_ice_-_pies_husky_syberian_1_790294.jpg

no to poczytaj linka ktorego dalam i sie dowiesz, ze "brudne" malamuty maja niebieskie oczy..
i skad ta agresja?

poza tym to forum o fotkach a nie o rasach...

Husky_
02-04-2012, 18:36
no to poczytaj linka ktorego dalam i sie dowiesz, ze "brudne" malamuty maja niebieskie oczy..
i skad ta agresja?

poza tym to forum o fotkach a nie o rasach...

Bo piszesz bzdury o rasach których nie znasz.

agraba
02-04-2012, 22:42
Piesek śliczny, ale moim skromnym zdaniem zdjęciu brak dynamiki. Brak szczegółów na białych łapach. Zdjęcie zbyt centralne i zrobione z góry. Ucięty ogon. Przy fotografii zwierząt w ruchu trzeba się napracować, żeby złapać tę jedną chwilę, pozę, która nadaje się do pokazania. Tu mi tego brakuje. To chyba tylko taki pstryk wakacyjny. Jeśli to twój piesek to wyjdź z nim o świcie lub przed zachodem na plaże, bo jak napisał Bahuone środek dnia to nie najlepsza chwila do robienia zdjęć mających mieć "artystyczny sznyt". Spróbuj robić zdjęcia siedząc na piasku aby mieć aparat na wysokości oczu psa.
Pozdrawiam

12jelonkow
03-04-2012, 06:56

Jeśli pies jest "brudny" to nie można go nazwać malamutem ;)

zgaga
03-04-2012, 08:54
Piesek śliczny, ale moim skromnym zdaniem zdjęciu brak dynamiki. Brak szczegółów na białych łapach. Zdjęcie zbyt centralne i zrobione z góry. Ucięty ogon. Przy fotografii zwierząt w ruchu trzeba się napracować, żeby złapać tę jedną chwilę, pozę, która nadaje się do pokazania. Tu mi tego brakuje. To chyba tylko taki pstryk wakacyjny. Jeśli to twój piesek to wyjdź z nim o świcie lub przed zachodem na plaże, bo jak napisał Bahuone środek dnia to nie najlepsza chwila do robienia zdjęć mających mieć "artystyczny sznyt". Spróbuj robić zdjęcia siedząc na piasku aby mieć aparat na wysokości oczu psa.
Pozdrawiam

dzieki za dobre rady, to zdjecie bylo robione o zachodzie, jak jz wspomnialam, no i bylo robione przy okazji z biodra :)

postaram sie wziac pod uwage powyzsze i powrocic z czyms lepszym :)

zgaga
03-04-2012, 08:55
Jeśli pies jest "brudny" to nie można go nazwać malamutem ;)

jak jest brudny to trzeba go umyc
a ten NIE jest mieszancem... ta a nie ten...

a przy okazji nie jest masywna, bo dopiero co wyczesalam z niej tyle siersci, ze by na pierzyne wystarczylo...