PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W dół, do chmur...

krzysztofz24
30-03-2012, 20:13
Witam.
Takie cos, mam nadzieje ze widac jak ktos tam sie laduje;-) w ta zawieruche.
Ogolnie warunki byly ekstra. -12stC chyba, bardzo silny wiatr i wszystko wokolo latalo i huczalo.
Duzooo bylo obrobkowo z ciemnicy wyciagane i dlubane.
Zapraszam.
Jak zawsze wszelkie wpisy mile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/img37/7314/dsc5319forum0.jpg)

Greg77
30-03-2012, 20:21
Krzychu, swiatlo znakomite, kolory super, ale ta gwiazda dominuje i niestety nie przyjmuje w takiej postaci;)

krzysztofz24
30-03-2012, 20:33
Krzychu, swiatlo znakomite, kolory super, ale ta gwiazda dominuje i niestety nie przyjmuje w takiej postaci;)

No Slonce, ma to do siebie ze czesto dominuje;-). Juz wiele zdjec pokazywalem z tego zachodu. Mniej slonca, wiecej slonca, bez slonca;-). Mniej wiatru, wiecej wiatru...
Ogolnie ma wiac, huczec a ludzik ma isc w dol do chmur, tego wiatru i slonca...
Wczesniej slonce bylo wyzej za chmurami, to nie bylo swiatla na chmurach i podlodze, jak zeszlo nizej to bylo na podlodze a chmury juz omijalo.

Nie bede zanudzal i kolejny raz uzewnetrznial swojego lekkiego odchylu nt umieszczania zrodla swiatla (slonca) w kadrze, jego intensywnosci, wzgledem swiatla ktore daje itp...;-).

Zdaje sobie sprawe, ze niektorych moze troszke razic w oczy:-);-).

P.S Ale kurde, wieje fajnie i ogolnie chyba, sie dzieje:-)

stroop
30-03-2012, 21:43
Warunki super ale chyba jednak ciut za mocno powyciągane bo się lekko wyprane zrobiło. A słońce trochę nienaturalne głównie przez kontur, a promienie wyglądają jak dorobione (?). Ja bym podszedł jeszcze raz, ostrożniej. Ciekaw jestem, jakby wyglądało, gdyby nałożyć surową klatkę z transparencją 50%.

krzysztofz24
30-03-2012, 21:51
(.......) a promienie wyglądają jak dorobione (?).(......)

Akurat promienie oryginalne:-).
Mozna by troche rzeczywiscie marudzic, co do krawedzi slonca...ale gdybys widzial nefa;-)

Nikonozaur
30-03-2012, 22:02
Ale daje po gałach, jak oryginał. ;) W każdym razie wzrok nie błądzi po kadrze lądując na miękkich chmurach w dolinie. Z tej strony jest dobrze. Zgadzam się z Grześkiem i Sebastianem w temacie technicznym.