PDA

Zobacz pełną wersję : Oddawanie zdjęć PM

Michaelg
29-03-2012, 21:56
Witam,

jak wygląda kwestia oddawania zdjęć parze młodej? Tzn Ile ich mniej więcej oddajecie i w jakiej formie- czy WSZYSTKIE obrabiacie? Będę działał w kwestii- tylko ceremonia w kościele i zabawa na sali na ok 25 osób do oczepin + plener. Rozumiem, że zdjęcia z pleneru oddajecie np 10-15 obrobionych i tyle. A jak wygląda kwestia kościół + sala? To akurat mały ślub, ale chcę się postarać i wypaść jak najlepiej pod każdym względem.

Z góry dziękuję za pomocne wskazówki.

credka
29-03-2012, 22:04
Skoro prosisz o pomocne wskazówki, to proszę --> LINK (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=171594). Zdaje się, że otrzymasz tam więcej odpowiedzi, niż się spodziewasz, a przed PM wyjdziesz już tylko PRO!

Michaelg
29-03-2012, 22:12
PRO już jestem, ale dzięki za link.

elanek
30-03-2012, 10:07
MZ 60 fotek w jednym albumie. Za mała impreza na dwa albumiki, zresztą to chyba rzadkość.

pixel-x
30-03-2012, 13:03
Witam,

jak wygląda kwestia oddawania zdjęć parze młodej? Tzn Ile ich mniej więcej oddajecie i w jakiej formie- czy WSZYSTKIE obrabiacie? Będę działał w kwestii- tylko ceremonia w kościele i zabawa na sali na ok 25 osób do oczepin + plener. Rozumiem, że zdjęcia z pleneru oddajecie np 10-15 obrobionych i tyle. A jak wygląda kwestia kościół + sala? To akurat mały ślub, ale chcę się postarać i wypaść jak najlepiej pod każdym względem.

Z góry dziękuję za pomocne wskazówki.

Wszystkie obrabiane ,szczególnie te z parą młodych / ew pryszcze,błyszczące nosy,czoła itp/ to sam wiesz. W jakiej formie oddasz to kwestia umowy .Jeżeli papier - album to oczywiście sam to robisz reszta na płytce.Ilość w zależności od tego czy będzie się coś "działo na sali " weselnej bo przy 25 osobach może być problem z ciekawymi i niepowtarzającymi się kadrami i osobami w nich.Jeżeli oczepiny i konkursy będą ciekawe i oryginalne a goście skłonni do zabawy to nie oszczędzaj na ilości kadrów.Pokaż wszystko co ciekawego się będzie działo.Myślę, że jakieś 100-150 ujęć z sali powinno byc wystarczające.

Flores
30-03-2012, 14:52
Prawdziwego mistrza poznaje się po tym kiedy wciska klawisz Delete.

Nie rozumiem rozróżnienia na obrabiane i nieobrabiane. Czyli masz limit na obróbkę 50 z kościoła i resztę pakujesz takie byle jakie? Ja wychodzę z założenia, że jeżeli jest dobre zdjęcie to siedzę i pieszczę do tej pory, aż mi się spodoba, inne idą do śmietnika bo nie będą mi zawalać hdd.

Michaelg
30-03-2012, 22:18
Dzięki, tyle w temacie jak dla mnie.

Dziękuję wszystkim pomocnym.