PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Dreams about colors

wbas78
29-03-2012, 12:26
Witam
Zapraszam do komentarzu. Zdjęcie z ostatniej sesji

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)

Fotograf: Waldek Bas
Modelka. Karolina Wojtecka
Make Up: Ola Stańczyk i Oliskova Make Up
Fryzjer: Mariusz Tomasz Jamniuk

mOSAd
29-03-2012, 12:39
A modelki to już nie przedstawisz? No nie trzymaj jej dla siebie! Podziel się!

Jest fajnie. Dość sterylnie i bez dopasowanego lepiej tła oraz ciut więcej przestrzeni z lewej. Ale warsztacik bardzo ładny. Zdecydowanie na tak.

wbas78
29-03-2012, 12:53
Dzięki mOSAd . Właśnie pisałem do modelki ze wrzucę zdjęcie na forum i liczę że ty skomentujesz. Nie myślałem że będziesz pierwszy hehe :)))

nathaniel
29-03-2012, 14:52
mOSAd'a zawsze na posterunku :)

Lubię takie światło, szczególnie na włosach - nawet nie wnikam czy to lampy, czy malowanie światłem w psie. Udane zdjęcie.

mOSAd
29-03-2012, 16:49
Ostatnio oglądam forum na iPadzie, więc trochę detali umyka i macie szansę na lepsze komcie. ;) Za to częściej mogę odpisać.
A tak trochę offtopic, pytanko do jakiegoś anglisty mam. 'Dreams about colors', czy może 'dreams of colors' (już nie wnikam w colors/colours)? Czym różnią się te wyrażenia? Czy oba są tak samo poprawne i kiedy?

Skoro tak na komentarz liczyłeś to dorzucę garstkę bardziej konkretnych i krytycznych uwag. Według mnie można by było się pokusić o dokładniejszą obróbkę cery. W tym świetle, w tych kolorach, w tym balansie - wyszła ciut plamkowato. Należałoby nad nią przysiąść trochę jeszcze. Dodakowo światło na twarzy minimalnie za ostre, albo na ciele za miękkie. Twarz jest też jakby bardziej wyrazista, kontrastowa. Spojrzenie w górę mi się podoba, jednak na mały minusik ilość białka jaka w takim wypadku się pojawia. Delikatne niedoskonałości skóry na czole i brodzie - do retuszu. Na plus dobór kolorów oraz fryzura - tu ekipa się fajnie spisała i wszelkie detale dobrze się uzupełniają w moich oczach.

wbas78
29-03-2012, 17:36
Dzieki:) Konkret uwagi. Zgadam sie ze twarz wymaga jeszcze retuszu ,i swiatelko ostre. Popracuje nad tym i wrzuce poprawke

mOSAd
29-03-2012, 20:00
Nie wrzucaj. To nie konkurs obróbkowy. :) Tak to można by w nieskończoność...

wbas78
29-03-2012, 22:53
Nie wrzucaj. To nie konkurs obróbkowy. :) Tak to można by w nieskończoność...

ok. Wrzucę następne jak obrobię :) bo była jeszcze jedna modelka

batonMR
01-04-2012, 15:38
Jak dla mnie ciut za jasno, za dużo na kanale czerwonym. Ale to mały szczegół bo zdjęcie prezentuje się fajnie. Przyczepiłbym się jeszcze czerwonej trawki, niby jest we włosach ale wygląda jakby się tam wplątała. Szukałbym innego czerwonego atrybutu. Nie mniej jednak jest dobrze. ;) Pozdrawiam!