Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] i moim oczom ukazał sie las by [ Hanibal ]
jak w temacie..
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/03/6878775728_d1d3e56461_o-2.jpg
źródło (http://farm8.staticflickr.com/7099/6878775728_d1d3e56461_o.jpg)
JaroPienza
28-03-2012, 22:57
Kadr nie porywa,ale autorowi najprawdopodobniej chodziło o światło i kolory. Bardzo dobrze opanowane światło. Ale na tym koniec, nie ma na czym zatrzymać na chwilę wzroku. Bliki na drzewie mi trochę przeszkadzają. No i brakuje mi najważniejszego KLIMATU.
Klimat jest. Bajkowy, nierealny.
Fajniaste
ale brakuje krzyzy !
pincerna
28-03-2012, 23:16
...hmmm ...każdego porywa co innego... dla mnie jest i dobry kadr i dobry klimat ...i kolory...i jest na czym dłużej oko zawiesić...dla mnie jest moc w tym zdjęciu
Hmm, jak by to powiedzieć - szczerze mowiac to przyciąłbym zdjecie poniżej tego wyjaranego slonca, fakt że troche by sie ucielo ale, mysle ze wtedy zdjecie byloby bardzo dobre. W tej chwili sa zadatki na dobra fote, klimat świetny, ale jednak ta jasna plama razi.
krzysztofz24
30-03-2012, 12:30
Nierealno-bajkowy klimat na zdjeciu bardzo mi sie podoba. Slonce bym zostawil, lubie je w kadrze...Poza tym bez slonca to zdjecie, byloby jakies takie bez sensu.
Z lekkich poprawek to zostawil bym ciemniejsze cienie na podlodze, glownie chodzi mi o lewy dolny rog. Jest tam swiatlo, bardzo fajne swiatlo. Jakby cienie nie byly tak wyciagniete, byloby lepiej zaakcentowane...
Ogolnie jest ciekawie i na pewno duzy plus za klimat.
jak powiedzialem nie specjalizuje sie w ladszaftach :) a ta fote zrobilem 70-200 z reki bez jakichkolwiek ustawien od tak..
i jestem z niej zadowolony bo cos wyszło.. co do kadru sprawa wzgledna.. ja widzialem to tak i tak pokazalem...
dziekuje za krytyke i uwagi :)
a ta fote zrobilem 70-200 z reki bez jakichkolwiek ustawien od tak..
i jestem z niej zadowolony bo cos wyszło..
A ten portret to zrobiłem 10-20 ze statywu bez jakichkolwiek ustawień od tak... I coś wyszło.....
Jak dla mnie fota słaba. Ale ja takich lasowych nie lubię. NA fb masz łódkę obcykaną do bólu i tamto jest fajne
Burkinafaso
30-03-2012, 20:04
Ciekawie wyszło, ale... też się krzyży spodziewałem...;)
Jak dla mnie, to bardzo słabo to wyszło.
Kompozycja w kadrze bardzo chaotyczna. Wiadomo, że las do łatwych tematów nie należy, ale nie tłumaczy to w żaden sposób Autora zdjęcia. Miejsce owszem ciekawe, ale pokazane w taki sposób mi osobiście nie podoba się. Kawałek pieńka na dole, kawałek w PD, nieostry i pozbawiony szczegółów pierwszy plan, silnie gaszony przepał, blada, wyprana kolorystyka, brak cieni i ogólna płaskość powodują, że całość nie wygląda zbyt dobrze. Długa lufa w lesie, to ciężkie wyzwanie. Ale obiektyw bardzo zacny jest. I w krajobrazie bardzo dobrze się sprawdza. Tutaj niestety tego nie można powiedzieć.