Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] zachód
agusia99
28-03-2012, 22:26
Witam,
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img69.imageshack.us/img69/599/mullingarjez.jpg)
Nikonozaur
28-03-2012, 22:55
Klimacik jest, ale to chyba wszystko. ;)
Jesteś tu rok i masz aż jeden post?
JaroPienza
28-03-2012, 22:59
Koleżanka się uczy, a potem wystawia zdjęcia:D
Mi ten klimat pasuje, czasami po prostu wystarczy
agusia99
28-03-2012, 23:12
Rzeczywicie to juz rok bez posta ;-) obiecuje gdy zdobęde wiedze i praktyke zaczne pisać.
Pozdrawiam
Bardzo przyjemne - byle tak dalej :^)
Rzeczywicie to juz rok bez posta ;-) obiecuje gdy zdobęde wiedze i praktyke zaczne pisać.
Pozdrawiam
Zdobędziesz wiedzę i praktykę jak zaczniesz pisać.
Też pozdrawiam :)
A zdjęcie całkiem fajne, przydałby się główny motyw.
Główny motyw jest - zachodzące słońce. Przyjemne zdjęcie i całkiem niezłe technicznie.
Robert_P
29-03-2012, 10:30
Lepiej Andrzeju tak niż odwrotnie ... a takich tu sporo :)
Zdjęcie osobiście mnie się podoba , przypominają się wieczorki na wodą i słyszę ciszę ...
jacekz40
29-03-2012, 13:36
Lepiej Andrzeju tak niż odwrotnie ... a takich tu sporo :)
Zdjęcie osobiście mnie się podoba , przypominają się wieczorki na wodą i słyszę ciszę ...
Robert to mam nic nie gadać? ;) :-D
a chciałem powiedzieć, że jak na debiut to całkiem, całkiem...jest klimat :) oby tak dalej w ciekawych, bardziej wymownych kadrach.
Robert_P
29-03-2012, 13:40
Robert to mam nic nie gadać? ;) :-D
a chciałem powiedzieć, że jak na debiut to całkiem, całkiem...jest klimat :) oby tak dalej w ciekawych, bardziej wymownych kadrach.
Wiesz Jacku ... jedni gadają drudzy klepią ile wlezie i nie zawsze mądrze :) tych drugich nie bardzo trawię :)
jacekz40
29-03-2012, 13:49
Wiesz Jacku ... jedni gadają drudzy klepią ile wlezie i nie zawsze mądrze :) tych drugich nie bardzo trawię :)
Wszystko jasne ;) Ja ze swojej strony raczej staram się nie "wpaść" do tych "drugich"
Główny motyw jest - zachodzące słońce. Przyjemne zdjęcie i całkiem niezłe technicznie.
OK, to przynajmniej jakiś sztafaż. Bo pusto trochę.
Nikonozaur
29-03-2012, 17:23
OK, to przynajmniej jakiś sztafaż. Bo pusto trochę.
Dokładnie, 2/3 zdjęcia jest poświęcone pustce, jakby tam światło zagrało na tych trzcinkach byłaby inna rozmowa. Zdjęcie podoba mi się ze względu na zawarty w nim kimacik, jednak coś mocniejszego na dole zdecydowanie poprawiłoby przekaz.
Ach ten schematyzm, no nie ma inaczej tylko musi być jakiś chociaż badyl, kołek czy inny wzrokozaczepiacz? Warto przyjąć, że są foty ze sztafarzem i są bez. Nie każdemu są potrzebne preteksty, mnie wystarczy pusta przestrzeń, kolory albo tylko nastrój. Namawianie każdego do fotografowania kamulca i czegośtam w oddali daje w efekcie miliony niemal identycznych fot, jak spod stempla.
Nikt nie namawia chyba? Jednemu coś gra w zdjęciu, innemu nie. To co, nie mówić o tym w imię oryginalności? Po co tak wartościować spojrzenia?
krzysztofz24
30-03-2012, 12:22
Dokładnie, 2/3 zdjęcia jest poświęcone pustce, jakby tam światło zagrało na tych trzcinkach byłaby inna rozmowa. Zdjęcie podoba mi się ze względu na zawarty w nim kimacik, jednak coś mocniejszego na dole zdecydowanie poprawiłoby przekaz.
100% zgoda.
W swietle, kolorach i klimacie bardzo przyjemnie, ale Andrzej bardzo trafnie okreslil czego tu troche brak...