PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] zachód

agusia99
28-03-2012, 22:26
Witam,

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img69.imageshack.us/img69/599/mullingarjez.jpg)

Nikonozaur
28-03-2012, 22:55
Klimacik jest, ale to chyba wszystko. ;)
Jesteś tu rok i masz aż jeden post?

JaroPienza
28-03-2012, 22:59

Koleżanka się uczy, a potem wystawia zdjęcia:D

Mi ten klimat pasuje, czasami po prostu wystarczy

agusia99
28-03-2012, 23:12
Rzeczywicie to juz rok bez posta ;-) obiecuje gdy zdobęde wiedze i praktyke zaczne pisać.

Pozdrawiam

Nikomat
28-03-2012, 23:21
Bardzo przyjemne - byle tak dalej :^)

stroop
29-03-2012, 01:23
Rzeczywicie to juz rok bez posta ;-) obiecuje gdy zdobęde wiedze i praktyke zaczne pisać.

Pozdrawiam

Zdobędziesz wiedzę i praktykę jak zaczniesz pisać.

Też pozdrawiam :)

A zdjęcie całkiem fajne, przydałby się główny motyw.

Duder
29-03-2012, 01:41
Główny motyw jest - zachodzące słońce. Przyjemne zdjęcie i całkiem niezłe technicznie.

Robert_P
29-03-2012, 10:30

Lepiej Andrzeju tak niż odwrotnie ... a takich tu sporo :)

Zdjęcie osobiście mnie się podoba , przypominają się wieczorki na wodą i słyszę ciszę ...

jacekz40
29-03-2012, 13:36
Lepiej Andrzeju tak niż odwrotnie ... a takich tu sporo :)

Zdjęcie osobiście mnie się podoba , przypominają się wieczorki na wodą i słyszę ciszę ...

Robert to mam nic nie gadać? ;) :-D
a chciałem powiedzieć, że jak na debiut to całkiem, całkiem...jest klimat :) oby tak dalej w ciekawych, bardziej wymownych kadrach.

Robert_P
29-03-2012, 13:40
Robert to mam nic nie gadać? ;) :-D
a chciałem powiedzieć, że jak na debiut to całkiem, całkiem...jest klimat :) oby tak dalej w ciekawych, bardziej wymownych kadrach.

Wiesz Jacku ... jedni gadają drudzy klepią ile wlezie i nie zawsze mądrze :) tych drugich nie bardzo trawię :)

jacekz40
29-03-2012, 13:49
Wiesz Jacku ... jedni gadają drudzy klepią ile wlezie i nie zawsze mądrze :) tych drugich nie bardzo trawię :)

Wszystko jasne ;) Ja ze swojej strony raczej staram się nie "wpaść" do tych "drugich"

stroop
29-03-2012, 16:46
Główny motyw jest - zachodzące słońce. Przyjemne zdjęcie i całkiem niezłe technicznie.

OK, to przynajmniej jakiś sztafaż. Bo pusto trochę.

Nikonozaur
29-03-2012, 17:23
OK, to przynajmniej jakiś sztafaż. Bo pusto trochę.
Dokładnie, 2/3 zdjęcia jest poświęcone pustce, jakby tam światło zagrało na tych trzcinkach byłaby inna rozmowa. Zdjęcie podoba mi się ze względu na zawarty w nim kimacik, jednak coś mocniejszego na dole zdecydowanie poprawiłoby przekaz.

Duder
30-03-2012, 01:54
Ach ten schematyzm, no nie ma inaczej tylko musi być jakiś chociaż badyl, kołek czy inny wzrokozaczepiacz? Warto przyjąć, że są foty ze sztafarzem i są bez. Nie każdemu są potrzebne preteksty, mnie wystarczy pusta przestrzeń, kolory albo tylko nastrój. Namawianie każdego do fotografowania kamulca i czegośtam w oddali daje w efekcie miliony niemal identycznych fot, jak spod stempla.

stroop
30-03-2012, 02:35
Nikt nie namawia chyba? Jednemu coś gra w zdjęciu, innemu nie. To co, nie mówić o tym w imię oryginalności? Po co tak wartościować spojrzenia?

krzysztofz24
30-03-2012, 12:22
Dokładnie, 2/3 zdjęcia jest poświęcone pustce, jakby tam światło zagrało na tych trzcinkach byłaby inna rozmowa. Zdjęcie podoba mi się ze względu na zawarty w nim kimacik, jednak coś mocniejszego na dole zdecydowanie poprawiłoby przekaz.

100% zgoda.

W swietle, kolorach i klimacie bardzo przyjemnie, ale Andrzej bardzo trafnie okreslil czego tu troche brak...