Zobacz pełną wersję : ESPERANZA Plecak FOTO na APARAT + LAPTOP ET163 Globtrotter
Psychoflesz
28-03-2012, 00:57
Witam,
przymierzam się do kupna plecaka na aparat, zaciekawił mnie ten model:
http://allegro.pl/mega-funkcjonalny-plecak-na-foto-laptop-akcesoria-i2221257578.html
co o nim sądzicie ? Może ktoś takiego używa i mógłby się podzielić informacjami na ten temat.
Ewentualnie jaki plecak polecacie max 200 zł.
Kopią tego plecaka są polskie produkty JPA - są solidnie wykonane, pokrowiec przeciwdeszczowy jest gumowy, mam i polecam chociaż paski na ramiona powinny być lepiej wyściełane gąbką.
Plecak robi przyzwoite wrażenie. Ja zakupiłem Benro beyond 400n i chyba jest trochę solidniejszy. Cena jest większa, ale to dość sztywna i zwarta konstrukcja. Na forum pisano już o tym plecaku i warto się nim zainteresować.
Kopią tego plecaka są polskie produkty JPA - są solidnie wykonane, pokrowiec przeciwdeszczowy jest gumowy, mam i polecam chociaż paski na ramiona powinny być lepiej wyściełane gąbką.
Mam plecak JPA ale w wersji bez kieszeni na laptopa. Wygląda praktycznie tak samo jak ten z linku alledrogo. Do powyższej opinii o paskach mogę dodać, że usztywnienie komór mogłoby być lepsze, trzeba trochę zapasowymi przegródkami sztukować aby było bardziej sztywno w środku. Niemniej jednak za takie pieniądze to przyzwoity plecak, mam go od ponad dwóch lat i wszystko z nim ok jak na razie.
Z przegródkami w JPA to racja, ja uzywam pod body po dwie przegrodki przelozone starymi dyskietkami od PC :D